Medimagazin logo

1 milyonluk ödülü kazanan Arda Ayten: Ben iyileştirebildiğim her şeyi iyileştirmeye çalışıyorum!

Konuşmacılar arasında yer alan “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında son soruya gelerek büyük ödülün sahibi olan Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Arda Ayten: “Ben iyileştirebildiğim her şeyi iyileştirmeye çalışıyorum, bu sadece insanlarla değil fikirlerle de alakalı”
1 milyonluk ödülü kazanan Arda Ayten: Ben iyileştirebildiğim her şeyi iyileştirmeye çalışıyorum!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-“Önce İnsan Olmak” mottosuyla ortaya çıkan DRx, birçok farkı konu ve konuşmacıyla renkli sahnelerle ve coşkulu bir kalabalıkla Ege Tıp Muhiddin Erel Amfisi’nde üçüncü sahnesini gerçekleştirmiş oldu. 

Konuşmacılar arasında yer alan “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında son soruya gelerek 1 milyonluk büyük ödülün sahibi olan Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Arda Ayten konuşmasıyla DRx sahnesine renk kattı.  

'En İyi Hekim Filozof Olandır' başlıklı kkonuşma yapan Arda Ayten, çok kitap okuması ve tıp fakültesinin ağırlığı karşılaştırıldığında okuduğu kitapları birbirinden ayırmadığını, bilgiye ulaşmak için okuduğunu dolayısıyla kitaplar arasında bir fark olmadığını ve hepsini bilgi edinmek için okuduğunu aktardı. 

 


Tıbbın bir pozitif bilim olduğunu ve tarih boyunca felsefe ve coğrafya ile ilişkili olduğunu söyleyen Ayten tıp okumanın dünyadaki diğer tüm bilimlerle ilişkili olduğunu ve okuma motivasyonunu bununla sağladığını belirtti.

“OKUMAK BENİM İÇİN BİR HOBİ DEĞİL”
Konuşmasında kitap okumanın bir hobi olmadığını, çocukluğundan beri kitap okuduğundan bahseden Ayten, “Okumak bir hobi değil, hobi olan şey okumanın çeşitlenmesi, farklı tatlılar denemek gibi” dedi. En sevdiği yazarlar arasında Jack London, Bulgakov, Çehov, Jules Verne ve Thomas Mann bulunan Ayten bunun dışında Dünya edebiyatını okuduğunu ve hekimlikten gelen yazarları da ayrıca sevdiğini söyledi.

 

 

“HEKİMLİK BENİM İÇİN DÜNYADAKİ HER ŞEYİ İYİLEŞTİREBİLME KAPASİTESİ”
Ayten, Tükiye’de hekim olmanın dünyada hekim olmakla bir farkı olmadığını, hekimliğin bir zümreyi, bir kesimi tarihteki gibi belli başlı aristokratları iyileştirmek olmadığını ve hekimliğin sağlık alanında yapılan epistemolojik, farmakolojik, anatomik bir ilerleyiş olmadığını, dünyadaki her şeyi iyileştirebilme ve yeniden kazandırabilme ve dünyadaki her şeye merak duymak olduğunu belirtti.  

Hekimliğin insanlıkla sınırlı olmadığını söyleyen Ayten, hekimliğin fikirlerde de olduğunu bu yüzden iyileştirme ya da düzeltmenin ötesinde olduğunu söylerken cümlelerini  “Ben iyileştirebildiğim her şeyi iyileştirmeye çalışıyorum, bu sadece insanlarla değil fikirlerle de alakalı” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Arda Ayten’in DRx konuşmasının tamamını Türkiye Klinikleri Tv adresinden veya Türkiye Klinikleri Tv YouTube kanalından izleyebilirsiniz.
 

drx
arda ayten
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir