Medimagazin logo

2017/3 Sağlık Bakanlığı açıktan ataması ne zaman?

Sağlık Bakanlığı özelinde 2017 yılı 3.dönem atamalarını kapsayan açıktan atama ilan metni yayımlandı.
2017/3 Sağlık Bakanlığı açıktan ataması ne zaman?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, 2017 yılı 3.dönem ile ilk defa ve yeniden atama kurası ile Sağlık Bakanlığı özelinde personel alımları gerçekleştirilecek. Açıktan atama ilan metnine göre; tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına personel alımı gerçekleştirilecek. 

2017/3 AÇIKTAN ATAMA KURASI BAŞVURU TARİHLERİ

2017 yılı 3.dönem açıktan atama kurası ile yapılacak olan Sağlık Bakanlığı personel alım başvuruları 28 Kasım- 1 Aralık 2017 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden gerçekleştirilecek. Ardından 7 Aralık Perşembe günü evraklarını eksiksiz teslim eden adaylar için kura tarihi beklenecek. Açıktan atama kurası ise 20 Aralık günü yapılacaktır. Kura yeri ve saati  www.yhgm.saglik.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Atamaya esas belgelerin son geliş tarihi ise 22 Ocak 2018 günü olarak belirlenmiştir. 

1. Yerleştirmede; ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip eczacı unvanlı personel alımı’ yapılacaktır.

2. Yerleştirmede; ‘Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları içineczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, tabip ve uzman tabip unvanında personel alımı’ yapılacaktır.

2017/3 AÇIKTAN ATAMA KURA BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

1) Kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

2) Kura yeri ve saati (www.yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.

3) Adaylar PBS üzerinden başvurusunu kesinleştirdikten sonra imzalayarak ilan edilen takvim çerçevesinde T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA olacak şekilde kargo ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir.

4) Elden yapılacak teslimler, bizzat başvuru sahibi tarafından veya noterlerce vekâlet verilen kişiler tarafından yapılacaktır. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır.

5) Gönderilen belgelerin hangi sebeple olursa olsun Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine aittir.

6) Eczacı unvanı dışındaki diğer unvan ve branşa sahip adaylar sadece 2. yerleştirme için tercih yapabilecek olup en fazla on (10) adet tercihte bulunabileceklerdir. Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecektir.

7) Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 08 Aralık 2017 Cuma – 14 Aralık 2017 Perşembe saat 18:00’ e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilirler. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunamazlar.

8) Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97 inci maddesindeki süreler dikkate alınır. Ancak, bu durumda olanlardan, kura son başvuru tarihi itibari ile engel hallerinin bitimine 1 ay kalmış olanların başvuruları kabul edilecektir.

9) Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın başvuruda belirttiği adres esas alınacaktır.

10) Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşenler, kura sonuçlarının ilanından itibaren bir yıl süreyle tekrar kuraya başvuramayacaklardır.

11) İlan metninde belirtilen şartlara uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvuruları sehven kabul edilip kura ile yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

2017 YILI 3. DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN ATAMA KURASI TAKVİMİ

 

 

ADAYLARDA ARANACAK BAŞVURU ŞARTLARI

1) Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.

2) Bakanlık ve bağlı kuruluşları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri,

3) İlk defa veya yeniden atanmak isteyen ve 5371 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler,

4) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler,

5) Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş ve en geç 01 Aralık 2017 Cuma günü saat 18:00’e kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından diploma uzmanlık tescilleri yapılmış olan uzman (TUTG) ve uzman diş tabipleri,

6) Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş diş tabibi ve eczacılar, (en geç 01 Aralık 2017 Cuma günü saat 18:00’e kadar mezun olduklarını gösteren geçici mezuniyet belgesi veya diplomanın fotokopisini göndermeleri, ayrıca yurtdışı diplomasına sahip olanların denklik belgelerini göndermeleri gerekmektedir. T.C. Sağlık Bakanlığının diploma tescilleri ile ilgili hizmet veren bilgi bankasında (http://sbu2.saglik.gov.tr/drBilgi/) kura son başvuru tarihine kadar başvuru yapılan unvan ve branşta mezuniyetlerinin tescil edildiğine dair kaydı olanlar belge göndermeyeceklerdir.)

7) 5335 sayılı Kanun’un 30 uncu maddesi, 30.01.2010 tarihli ve 27478 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5947 sayılı Kanun’un 18 inci maddesi kapsamında emekli olan tabip ve uzman tabipler bu kuraya başvurabilirler.

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU İÇİN AÇILAN MÜNHAL YERLERE
BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARIN YABANCI DİL YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP OLMALARI GEREKMEKTEDİR.

Bu adayların ayrıca;

1) Eczacılık fakültesi mezunu olduğuna dair diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisini,

2) Yabancı dil sınavından (YDS, KPDS, ÜDS veya ÖSYM tarafından eş değerliği kabul edilen sınavlardan herhangi birinden ) en az 60 puan alındığını gösterir belgeyi diğer belgelere ek olarak göndermeleri gerekmektedir.

3) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için açılan münhal yerleri tercih edenlerden bu madde kapsamındaki şartları taşımayanların, bu tercihleri silinecek olup varsa diğer tercihleri dikkate alınarak kuraya alınacaktır.

DİKKAT! KURAYA BAŞVURAMAYACAK ADAYLAR;

1) Devlet hizmeti yükümlüsü olan tabip ve uzman tabipler,

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımayanlar,

3) Emekli olan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri,

4) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar,

5) 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40 ıncı maddesinde belirtilen yaş haddini doldurmuş olanlar,

6) Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında kura son başvuru tarihi itibariyle halen 4924 sayılı Kanuna göre sözleşmeli olarak çalışanlar bu kuraya başvuramayacaklardır.

ATAMAYA ESAS İSTENEN BELGELER

1) Kura sonrasında Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar kadrolarına yerleşen adayların atama işlemlerinin tamamlanması için aşağıda belirtilen atamaya esas belgeleri dilekçeleri ile birlikte; ilan edilen takvim çerçevesinde yerleştikleri kurumun ekte belirtilen adresinde olacak şekilde kargo ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir.

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine eklenen 8. alt bent (Ek: 3/10/2016-KHK-676/74 md.) “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak” hükmü gereği kura sonucu yerleşen adayların güvenlik soruşturmaları yapılacaktır. Adaylar PBS üzerinden çıktısını alabilecekleri “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu” doldurup üç nüsha, fotoğraflı, ıslak imzalı olarak göndermeleri gerekmektedir. Bu formu göndermeyenlerin veya güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlananların ataması yapılmayacak olup atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

b) Adli sicil durumunu beyan eden imzalı dilekçe.

c) Askerlikle ilişiklerinin olmadığına dair durumunu beyan eden imzalı dilekçe. (Bakaya olanların atamaları yapılmayacaktır)

d) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını beyan eden imzalı dilekçe.

e) Vesikalık fotoğraf. (son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet)

f) Mal bildirim formu

g) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken görevlerinden ayrılmış olanların, en son çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı hizmet cetveli.

h) Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belge. ( Daha önce kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu olarak görev yapmış olanların kamudaki hizmetlerini gösteren onaylı hizmet cetvelini de göndermeleri gerekmektedir.)

aciktan atama kurasi
saglik bakanligi
2017
Yorum (4)
kader erciyes
açıktan atama ile hemsire alınmayacak mi bu yıl hiç açıkta atama ile hemşire alımı olmadi 1 yıldır bekliyorum
12
Cevapla
Esra
Aciktan arama kurasıyla hemsireler atanmìyor ki. Tabibler, dis tabipleri ve eczacilar ataniyor.
4
Cevapla
Engin şanal
Niye hala yayınlanmadı
2
Cevapla
gariban
ben 6. bölgede çalışan bir uzman doktorum. bu açıktan atamaya başvurmak için istifa kararı alıp istifa dilekçemi verdim. ama ne yazık ki eylül ayında çıkan O.H.A.L kapsamındaki genelge ile istifa edemiyormuşuz. şöyle ki genelgede 5. ve 6. bölgede çalışan uzman doktorların istifası müsteşarlık bünyesinde oluşturulacak komisyon onayı olmadan olmuyormuş. bu sÜreçte yaklaşık olarak 2-3 ay sürebilirmiş. cuma günü son başvuru tarihi. ve son 4-5 yıl içerisinde bu kadar iyi kura yerleri açıldığına şahit olmadım. kaçan balık büyük oluyor. resmen 5. ve 6. bölgede çalışanlar cezalandırılıyor. sayın yönetici ve burayı takıp eden bakanlık görevlileri varsa eğer. bu ne rezilliktir böyle. eskiden açıktan atamaya sözleşmeli doktorlar istifa etmeden başvurabiliyorlarmış. başkada bir şey demiyorum.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir