Medimagazin logo

43 hekimin istifa ettiği Van'da sağlık müdürü iddialara yanıt verdi

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "Van'da doktorların istifaya zorlandığı" şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.
43 hekimin istifa ettiği Van'da sağlık müdürü iddialara yanıt verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

VAN-İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "Van'da doktorların istifaya zorlandığı" şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Sünnetçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının salgın döneminde iş yükünün artacağı öngörüsüyle Mart 2020'de bir genelge yayınlayarak kamu ve özel sektörde çalışan hekimlerin istifa etmelerini yasakladığını anımsattı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, "Van'da doktorların istifaya zorlandığı" şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.Sünnetçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının salgın döneminde iş yükünün artacağı öngörüsüyle Mart 2020'de bir genelge yayınlayarak kamu ve özel sektörde çalışan hekimlerin istifa etmelerini yasakladığını anımsattı.

Sağlık sektörünün sekteye uğramaması adına atılan bu adımın 1 Temmuz 2021'de başlayan normalleşme süreciyle sona erdiğini aktaran Sünnetçioğlu, açıklamasında, "Yasağın kalkmasıyla ilimizde 43 hekim istifa dilekçesini verdi. Sıkıntılı süreçte hekimlerimiz bizi yalnız bırakmadı. Hiçbir hekimimiz istifaya zorlanmadı. Asılsız iddiaları içeren haberler, millete hizmet etme azmimizi ve şevkimizi asla kıramayacaktır. İstifa yasağının kalmasıyla birlikte birçok ilde olduğu gibi Van'da da hekimler kendi hür iradesiyle müdürlüğümüze istifa dilekçelerini verdi." ifadelerini kullandı.

Kentteki tüm sağlık çalışanlarının Kovid-19 salgının karşı canla başla mücadele ettiğini kaydeden Sünnetçioğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Sağlık Bakanlığımıza giderek Kadın Doğum Uzmanı, Çocuk Doktoru, Anestezi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı talebinde bulundum. En kısa zamanda atamalarını bekliyoruz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi hastanemizde mağduriyetin yaşanmaması için 6 uzman doktor ve 5 pratisyen hekim görevlendirdik. Müdürlüğümüz bünyesindeki saha koordinatörümüz pandemi sürecini ve Kovid-19 aşı uygulamalarını yerinde değerlendiriyor. Saha koordinatörlerimizin genel değerlendirmeleri Sağlık Bakanlığımıza iletilmektedir. Tüm birimlerimizle sağlık hizmetlerinin durumunu, pandemi sürecini, sağlık tesislerinin işleyişini ve doluluk oranlarını, yoğun bakım yatak kapasitelerini, filyasyon ve koronavirüs aşı çalışmalarını sayısal verilerle değerlendiriyoruz. İlimizin en kısa sürede feraha kavuşması için çalışmaktayız."

van
istifa
mahmut sunnetcioglu
mobbing
Yorum (6)
Ahmet K
İstifaya zorlamak ne demek acaba? Siz istifa edeceksinizi diye baskı yapmak mı yoksa hekim ve hemşirelere ağır yükler yükleyip, psikolojik olarak tüketip sonrasında istifa etme noktasına getirmek mi? Vanda işlerin düzgün yürümediği açıkça ortada sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Bir de istifa eden hekimlerle ve maddi sıkıntılardan, iş garantisi olmadığından istifa edemeyen hekim ve hemşirelerle görüşün. O zaman gerçekleri anlarsınız: Van sağlığının nasıl yönetilemediğini.
66
Cevapla
Dr
Demek ki istifaya zorlanmışlar.ne oldu acaba.istifa edenleri dinlemek lazım.
55
Cevapla
hasan
Van'da uzun yıllar hizmet etmiş birisi olarak hekimlerimizi yalnız bırakılmamasını istiyorum. Hasta bakıcı vs kadrolarda bulunan aşiret mensuplarının aşiret gücünü kullanarak hekimleri tehdit etmesi önlenmeli geçmişte bu işe kalkışanların tespit edilmesi ve gereken önlemler alınması gereklidir. Hekimlerin bu güzel şehirden ayrılmaması için önlemler alınmalıdır.
49
Cevapla
dr ceyar
atanızda para varsa, Ingilizce ya da almancanız yoksa, aç kalmaktan korkmuyorsanız KESİNLİKLE TIP YAZMAYIN!!! linç eder bu toplum hayatınızı...ya da vicdanınızı bir kenara atıp HEKİM değil....DOCTOR olacaksanız girin bu işe...vicdanlı birinin yapacağı iş değil artık ..ne hastada, ne hasta yakınında, ne de devlette hoşgörü yok...çok acı çekersiniz!!!
74
Cevapla
deniz
Sene 2014 özelden devlete geçmişim güneydoğunun hemen her yerinde görev yaptım yöre de ayırmam ama orada 1,5 yıl kadar görev yapıp ardından ardıma bakmadan kaçmıştım hala daha da derim mevcut gelirimin 2 katını da verseler gidip görev yapacağım yer değil.Basiretsiz ne istediği belirsiz yöneticiler ve garip garip hastalar... En son kobani olaylarında evimin önünde eylem olduğundan çıkamadığımı izah etmeye çalıştığım başhekimden ''Burada çıkma yasağı ilan edilmedi bir şekilde geleceksin yoksa olaylara katılma şüphesine dair tutanak tutmak zorundayım'' lafına istinaden,eylemcilerin arasından ucuz yırtarak geçip(ilk memuriyetimdi şimdi sorsan yapmam) içine penceresini kırıp girmiş gaz kapsülü olan klinikte hatırı sayılır da hasta baktırılmıştım... Bak bakalım istifaya zorlamak nedir? Bunu müdüre değil personele soracaksın esas.Ama kimse de korkudan bir şey diyemiyor işte...
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir