Medimagazin logo

6 dakikada hastaya ulaşan sağlık çalışanlarını geç kaldı diye darp ettiler

İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı: - "Saldırıya uğrayan 4 sağlık personeli, emniyete giderek suç duyurusunda bulundu"
6 dakikada hastaya ulaşan sağlık çalışanlarını geç kaldı diye darp ettiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasında çıkan arbedeyle ilgili soruşturma başlatıldı.

İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki gün 112'ye gelen bir başvuru üzerine ekiplerin söz konusu adrese gittiğini söyledi.

Türkiye'deki vakaya ulaşma süresi olarak en hızlı yerlerden biri olan Gaziantep'teki 112 ekiplerinin ortalama 6 dakikada olay yerine ulaşmasına rağmen hasta yakınlarının 112 ekipleriyle geç kaldıkları iddiasıyla tartıştığını anlatan Sarıfakı, "Ekiplerimiz hastayı alarak 25 Aralık Devlet Hastanesine doğru yola çıkıyor. Ancak ekibimizle tartışan hasta yakınları da ambulansı takip ederek hastaneye geliyor. Burada yeniden başlayan tartışma bir süre sonra arbedeye dönmüş ve bazı sağlık çalışanlarımız darbedilmiş." diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktaran Sarıfakı, "Saldırıya uğrayan 4 sağlık personeli de emniyete giderek suç duyurusunda bulundu." ifadelerini kullandı.

gaziantep
sağlıkta şiddet
Yorum (7)
acil
SALDIRI VE HAKARET OLAĞAN HALE GELDİ.ZEVK OLSUN DİYE SALDIRILIYOR.NE KADAR KAÇARSAN KAÇ BOOŞ.SAĞLIKÇI ÜZERİNDE TATMİN OLAN BİR KESİM VAR.BU SALDIRILARI KİM TEŞVİK EDİYOR.SAĞLIK BAKANLIĞININ NİYE SESİ ÇIKMIYOR.HASTA HAKLARI ADI ALTINDA SAĞLIKÇIYA NİYE ZULÜM EDİLİYOR.BUNUN HESABINI KİM VERECEK.
51
Cevapla
Bülent Yılmaz
Cehaletin yüceltilmesi Her yıl binlerce doktorun mezun edilip 100 nüfuslu köylere bile gönderilmesi Doktorların iş korkusu nedeniyle her tür görevi sorgusuz kabul edip sesini çıkarmaması Doktor olarak değil memur olarak çalışma düşüncesinin yerleşmesi İdarecilerinde aynı zihniyette olması nedeniyle muhtardan bile fırça yiyebiliriz. Saygınlık sıfıra yaklaştı ,memur maaşı arttı mı diye bekler olduk Bakanlık sadece halkın memnuniyetiyle ilgili , tabip odalarının hiçbir fonksiyonu yok Herkes kendini kurtarma düşüncesinde bu nedenle birlik dayanışma gibi kavramlar yok. Halkımız dayak yiyen sağlık personeline gülüyor dalga geçiyor Bu durumdayız kendimizi kandırmayalım.
17
Cevapla
Hüseyin Uro
Arkadaslarimiza geçmiş olsun diliyorum. Bugun ameliyat randevusu için plk gelen hastanin 10 yaşındaki torunu dedeme birşey olursa seni bitiririm dedi. Arkadan gelen nesil daha azgın bir nesil . Bizi çok hareketli gunler bekliyor bes on sene içinde.
24
Cevapla
dr.hasan
sağlıkta şiddet ne zaman azalacak.hayvan muamelesi görüyoruz.özellikle aciller perişan halde.
19
Cevapla
misafir
darp yapanlara zaten diyecek bir şey yok , onlar allahtan bulsun bulacağını ...bir de madolyonun diğer yüzü var...sağlık personelini doktoru değersizleştiren , politikalarını doktoru masa başı memur olmak üzere geliştiren , doktor fendi doktoe efendi deyip doktorları seçim meydanlarında kampanya malzemesi yapanlar, en ufak bir şeyde ağır tazminatlarla ve ceza davalarıyla doktorları inletenlerin hiç mi suçu yok...bu saldırganları kim yüz veriyor bunlar kimden yüz alıyor..
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir