Medimagazin logo

6 hastaneden oluşan Bursa Şehir Hastanesi’nde sona gelindi

TÜRKİYE’nin hizmete açılacak 10'uncu şehir hastanesinde hazırlıklar son aşamaya geldi. Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve beraberindeki heyet, Bursa Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA
6 hastaneden oluşan Bursa Şehir Hastanesi’nde sona gelindi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA-Kabul süreci devam eden hastanede son hazırlıkları yerinde incelemek üzere Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve beraberindeki heyet, Bursa Şehir Hastanesi’ndeki tüm birimleri ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Bursa Şehir Hastanesi’nin acil servis, yoğun bakım, ameliyathaneler, poliklinikler ve genel servislerini dolaşan İnceöz ve Prof. Dr. Ataseven, hastanede verilecek hizmetlerle ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldı. Daha sonra Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kentte verilen sağlık hizmetleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

SAĞLIKTA HİZMET KALİTESİNİ ZİRVEYE TAŞIYACAK

Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Bursa Şehir Hastanesi’nin bin 355 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirterek, “Şehir hastanemiz, Bursa ve civar illere en yüksek kalitede sağlık hizmetini sunan sağlık tesisi olacak. Hastanemiz son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatıldı. Hasta odaları, poliklinik odaları, ameliyathaneleri, laboratuvarları, her birimiyle uluslararası standartlarda en yüksek konfor ve kalitede sağlık hizmetini vatandaşlarımıza sunacağız” dedi.

6,5 MİLYONLUK HİNTERLANDA SAĞLIK HİZMETİ

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da, Bursa Şehir Hastanesi’nin, Bursa ve çevre illerle birlikte 6,5 milyonluk hinterlanda nitelikli sağlık hizmeti sunacağını dile getirerek, “Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastane'miz kentin doğusunda nitelikli sağlık hizmetlerinin sunulduğu bir merkez görevi üstlenirken, şehir hastanemiz kentin batısında yanık merkezi, inme merkezi, el cerrahisi, palyatif bakım merkezleri, reimplantasyon, kapsamlı onkoloji merkezi gibi özellikli planlama gerektiren birimleri ile nitelikli sağlık hizmetlerinin bir arada verileceği merkez konumunda yer alacak” dedi.

6 HASTANE AYNI KAMPÜSTE

Bursa Şehir Hastanesi, genel, kadın doğum çocuk, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR), yüksek güvenlikli adli psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastaneden oluşuyor. Branşlara göre yatak dağılımı farklılık gösterecek. Genel hastanede 308, kadın doğum çocuk hastanesinde 222, kalp damar hastanesinde 271, onkoloji hastanesinde 254, FTR hastanesinde 200, YGAP hastanesinde 100 yatak olacak.

YÜKSEK HİJYEN, ULUSLARARASI STANDARTLAR

Hastanede her branştan toplam 403 poliklinik yer alacak. Yüksek hijyen seviyesinde şartlandırılmış, uluslararası standartlara sahip ameliyathane sayısı 49. Hasta parametrelerinin en yüksek seviyede takip ve ölçümüne olanak sağlayan yoğun bakım ünitesi ise 23’ü yenidoğan, 194’ü çocuk ve yetişkin olmak üzere 217 yatak kapasitesine sahip.

MODERN, KONFORLU HASTA ODALARI

İçinde tuvaleti, banyosu, televizyonu, buzdolabı bulunan, refakatçisinin de yanında rahatlıkla kalabileceği tek kişilik, en fazla iki kişilik hasta odaları bulunacak. Ana hastanede 454 adet tek kişilik, 192 adet çift kişilik, FTR’de 72 adet tek kişilik, 64 adet çift kişilik, YGAP’ta 100 adet tek kişilik odalarda sağlık hizmeti sunulacak.

bursa sehir hastanesi
ne zaman açılacak
Yorum (4)
Ayse
Bloklar arasi mesafeler çok uzak. Bu hastanede devler mi hizmet verecek ya da cinler mi?Şehir hastaneleri altıgen şeklinde dizayn edilmeli hekim hastaya hasta hekime ulaşma mesafesi kısa olmalı.Daha akla uygun ergonomik ol- ayan projeler sorunları artıracaktır
8
Cevapla
sag mem
uzman jandarma ic isleri bakanligi 7100 tl PTT postacı maas 3400 mesai 500 performqns 715 harcırah 400 top : 5000 TEİAŞ İşçi Kadrosu Teknisyen Mesaili Maaş 7953 Tl pols memuru 6300 bekçi 4300 zabıta 5400 öğretmen 5600 müftü 6200 msb teknisyen 5300 tl msb vhki 4500tl imam 4400 bunlar kişilerin haziran maaşlarını yazan personeller 20 yıldır sağlık sağlık çalışanıyım herşey dahil 4200 tl alıyorum döner sermaye 30 tl bu mesleği yapacağıma gider bekçi olurum posta dağıtıcı olur gün boyu gezerim hastanın altını bokunu temizlemektense banyosunu yaptırmaktansa bulaşıcı hastalığı ile uğraşmaktansa enfeksiyonuyla uğraşmaktansa gün boyu tedavileriyle uğraşmaktansa riskli bir işi yapmaktansa nöbetsiz gece evinde bayramda hafta sonu evinde olmak varken biz hemşirelerin sağlık memurlarının bu kadar iş yükü ile çalışmamız ile diğer kurumlardakiler bizlerdean daha fazla maaş olması adalet midir bizler insan sağlığı ile uğraşalım ama hiçbir değerin olmasın yazıklar olsun BİTİRDİNİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI NE BİR DEĞERİMİZ NE BİR KIYMETİMİZ KALDI SAĞLIKTAKİ BUNCA BAŞARIYA DÖNÜŞÜME MENNUNİYETE RAĞMEN. NE 3600 EK GÖSTERGEMİZ VAR NE DÖNER SERMAYEMİZ VAR NE SERVİSLERİMİZ VAR NE SABİTLERİN EMEKLİLĞE YANSITILMASI VAR EMEKLİ OLUNCA ASGARİ ÜCRET KADAR MAAŞ ALACAĞIZ AYIP TIR AYIP. YETER ARTIK BU MESLEĞİ HEMŞİRELİĞİ SAĞLIK MEMURLUĞUNU YAPMAKTAN BU BAKANLIĞIN PERSONELİ OLMAKTAN UTANIR OLDUK BIKTIK ARTIK Başka kurumlarda mis gibi 8,5 masa başında nöbetsiz şekilde çalışanlardan dahamı kıymetsiz değersiz iş yapıyoruz.böyle düşük maaşı hak ediyoruz söylermisiniz hükümete de saglıkçılar olarak küskünüz...sağlıktaki bunca başarı bunca memnuniyeti sağlık çalışanlarının eseridir yoksa yeni hastanelerin değil izmeti veren sağlık çalışanlarıdır bunun karşılığında bizler ayaklar altındayız. tüm TÜRKİYE de ki hastanelere sandık koysalar ak parti 3 veya ,4 parti çıkar bu maaşların karşılığı bu olacaktır kimse sağlık personelinden başka birsey beklemesin zaten hekimler akp oy vermez elindeki sağlık çalışanlarına da hükümet sahip çıkmıyor istanbul da gördük bunca fedakarca çalışılmasına rağmen kamuda en düşük maaşı hemşiresi sağlık memuru sağlık çalışanları alıyor millet masa başında bizlerden daha çok maaş alırken biz bu arkadaşlardan daha mı değersiz iş yapıyoruz ki kamuda en düşük maaşı alıyoruz 17 yıldır hemen hemen tüm kesimlere iyileştirme yapılırken bizlee hep geriye gittik sağlık çalışanların artık hükümet oy belemesin bunun en gerçekçi örneği istanbul seçimleri göstermiştir.
10
Cevapla
Ahmet
Kırsalda çalışan dişhekimine 1 tl bile döner veremeyen, sözleşme hakkı tanımayan devlet kocaman hastaneler yapabiliyor.. Bir sonraki seçimde anadoluda da kaybedeceksiniz inşallah..
10
Cevapla
bozeren
zorla voltranı oluşturacaksınız desenize?!
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir