Medimagazin logo

74 yaşında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde bu sene bir ilk yaşandı. Yıllar önce tıp eğitimi hayali kuran, 74 yaşındaki Nimet Süner bu yıl mezun olarak doktor oldu.
Kaynak: DHA - İdris TİFTİKCİ
74 yaşında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 194. yıl 188. Dönem mezuniyet töreni Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşti. 2014 yılından bu yana Türkçe ve İngilizce Tıp Programlarında öğrenim gören mezunlar, coşkulu bir törenin ardından keplerini havaya fırlatarak, öğrenci olarak girdikleri okuldan doktor olarak ayrıldılar. 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde bir ilk gerçekleşti

Doktor olan tıp fakültesi öğrencilerinin, kendilerini eğiten ve mezuniyette yanlarında olan hocaları ile coşkulu oldukları mezuniyet töreninde, bir ilk yaşandı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2021 mezuniyet töreninde, bir ilke sahne olan en yaşlı doktorun mezun olmasıydı. 

Nimet Sürer 74 yaşında Cerrahpaşa Tıp'tan mezun oldu

Mezuniyet törenine gelenler, mezun doktor adaylarının yanında, oldukça yaşı ilerleyen bir mezun doktor görünce, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Her sene doktor olan öğrencileri için mezuniyet düzenleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, bu sene bir ilk yaşandı. Yıllar önce tıp eğitimi hayali kuran, 74 yaşındaki Nimet Süner, bu sene mezun olarak doktor oldu. 

"Dokuz senede okulumu bitirdim"

74 yaşında mezun olan Nimet Süner, "1964-1965 senesi İstanbul Tıp girişliyim. 3. sınıfta okuduğum sene evlendim. 2 sene ara verdim, geri döndüğümde üniversite kaydımı silmişti. Çalışma hayatına başladım 35 sene çalıştım. Emekli oldum. Emekli olduktan sonra çeşitli kurslara gittim. Bir gün televizyon izlerken eski öğrencilere af çıktığını gördüm ve yarım bıraktığım okulumu bitirmeye karar verdim. Okula geri döndükten sonra kolay bitiremedim 9 senemi aldı" dedi. 

"Ailem çok destek oldu"

Doktorluk yapmak istediğini dile getiren Süner, "Doktorluk mesleğimi yapmak tabi ki isterim koşullara bağlı yaşımın dörtte üçünü doldurdum. 100 sene olarak hesaplarsak bunu yapmak isterim. Yaşımın büyük olmasından dolayı devlet memuru olamam. Serbest çalışabilirim, iş yeri hekimliği ve tıpla ilgili faaliyetlerde bulunabilirim."  

"Çevremden çok güzel tepkiler aldım. Birçok arkadaşım bizde okula başlayalım ve tahsilimizi devam ettirelim ama çoğu cesaret edip başlayamadı. Oğlum, gelinim ve torunum çok destek oldu. Okulda arkadaşlarım benden memnundular okulda diyaloglarım çok iyiydi, arkadaşlarımla onlar benim torunum olacak yaştalar bizler arkadaş olduk. Hocalarımız ilk başta alışamadılar yaşımdan dolayı nasıl bir cesaret, nasıl bitireceksin, bu yaştan sonra zor olmaz mı? diyen hocalarım oldu.  Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadım. Ben pes etmesini sevmeyen bir insanım üzüldüğüm zamanlar oldu, feryat ettiğim zamanlar oldu ve hiçbir zaman okulumu bırakmayı düşünmedim. Oğlum çok destekçim oldu anne yarım kalan okulunu bitirmiş olursun dedi. Rüya gibiydi anı bir kararla okula başladım ve bitirdim" diye konuştu. . 
 

cerrahpaşa tıp fakültesi
i̇stanbul üniversitesi
mezuniyet
Yorum (3)
ŞAHATAYİ ŞAHİN
ablam helal olsun vallahi. seninle bir hekim olarak gurur duyuyorum.
13
Cevapla
cerrahpaşa
1- tebrikler. okuma çabasına saygı duyarım. 2- biz cerrahpaşa'da okurken de rıfat amcamız vardı. bizde "af" bitmez. batı'da var mı dır bilmem.70 li yıllarda da af çıktı. rıfat amca 60 yaşlarında olabilir. bir 20 li yaşlarda bize çok büyük görünürdü. tıbba başlamış hastalanmış devam edememiş bankacı olmuş oradan emekli. af çıkında geri döndü. biz 3. sınıftayız. eşiyle gelirdi çoğu kez. patolojiden çok zorlandı. herkes yardımcı oldu. stajlarda koğuşa girince hastalar rıfat amcayı "hoca" sanrr,doğrular saygı gösterirdi. sonra bitirdi. yaşı müsaade etti. 3-4 yıl çalıştı hekimlik yaptı. sonra vefatını duyduk. Allah rahmet eylesin...Eskiden tıp güzeldi...tıp okumak da hekimlik de...
25
Cevapla
ömer hayyam
nöbet yazn ablamıza...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir