Medimagazin logo

ABD’de çocuk doktoru:Tip 2 diyabeti olan çocuklar gördüm

Amerika’nın önde gelen sağlık grupları şekerli ve gazlı içecek endüstrisine karşı savaş çağrısı yaparak, yasa koyucuları ve politika yapıcıları daha fazla şekerli içecekleri tüketimini önlemek için vergileri, uyarı etiketlerini ve reklam kısıtlamalarını almaya çağırdı
ABD’de çocuk doktoru:Tip 2 diyabeti olan çocuklar gördüm
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

New York Times’da yer alan habere göre; Amerikan Pediatri Akademisi ve Amerikan Kalp Derneği, şekerli içecekleri “çocuklar ve ergenler için ağır bir sağlık tehdidi” olarak nitelendirerek, Tip 2 diyabet salgını, kanser, kalp-damar hastalıklarını önlemek için bir dizi politika önerisi yayımladı. 
ABD'nin iki önemli sağlık kuruluşu , ilave şekerlerin çocuklar ve ergenler tarafından tüketilen toplam kalorinin yüzde 10'undan azını oluşturmasını öneren federal diyet kurallarına uyması gerektiğini söylüyor. 
Johns Hopkins Çocuk Merkezinde pediatrik endokrinolog olan Dr. Sheela Magge "Şekerli içecekler boş kaloridir ve çocukluktaki obezite ile mücadelede kolay hedeftir. " dedi. 

“Tip 2 diyabeti olan ergen çocuklar gördüm”

Kaliforniyalı bir çocuk doktoru Dr. Natalie Muth, “2 yaşında yağlı karaciğer hastalığı olan çocuklar ve Tip 2 diyabeti olan ergenler gördüm” diyerek sözlerine  devam etti:  “Bunlar dedelerimizde gördüğümüz hastalıklar. Bu sinir bozucu çünkü çocuk doktorları olarak elimizden gelen her şeyi yaptığımızı hissediyoruz, ancak kola endüstrisi tarafından yılda 800 milyon dolarlık bir pazarlama stratejisiyle rekabet etmek zor. ” 
Amerikan Pediatri Akademisi ve Amerikan Kalp Derneği politika önerilerinden bazılarının, aşırı şeker tüketiminin tehlikelerini vurgulamak için kamu eğitim programlarına sağlanan fonun artırılması veya milyonlarca yoksul çocuğa hizmet veren federal gıda programındaki değişikliklerin vurgulanmasına göre nispeten kolay olacağı söyleniyor. 
Araştırmacılar , önlem alınması ile Tip 2 diyabetin 52 bin ölümünü önleyebileceğini söylüyor .
İzlenmesi için önerilen sağlık politikasında bir diğer adım da sağlık kurumlarının kafeterya menülerinden ve otomatik satış makinelerinden şekerli içecekleri çıkarmaya teşvik etmek:
"Tütün yasağında olduğu gibi, hastanelerin önderliğinde ve şekerli içecek satışını engelleyen sağlık planları, çalışanlarının sağlığını iyileştirebilir, şekerli içeceklerin obeziteye katkısı hakkında kamu bilincini artırabilir ve böylece sosyal normları değiştirebilir" 

diyabet
obezite
tip-2 diyabet
Yorum (2)
aydin sinal
sekerli,gazli icecekler markasi menseyi ne olursa olsun nikotinden bile tehlikelidir,türkiye bu iceceleri cok fazla tüketmektedir bilhassa cocuklar uyusturucuya alismis gibi bu iceceklere alismislar ne yazikki aileler tehlikenin farkinda degiller hatta cocuklari tesvik etmektedirler.meslek hayatimda nikotin ve sekerli icecek-yiyeceklerle (baklava,tulumba v.s dahil) mücadele ettim,ama hic basarili olamadim.ama böyle haberler makaleler görünce yorum yazmadan duramiyorum.
5
Cevapla
baydın sinal
Almanyada çalışan bir anestezist olarak hayatımı şekerli ve gazlı içecekler ve tulumba tatlısı; kadın göbeği tatlısı ile mücadeleye adadım ama 80 yıllık çalışmamın neticesinde malesef hiçkimseyi bunlardan vazgeçiremedim. Halbuki almanya bir 3. dünya ülkesi de değil. Buradaki çocuklar bile 3 yaşında almanca konuşmaya başlayan son derece aydın ve eğitimli insanlar. Nasıl böyle iradelerine hakim olamıyorlar, hayret.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir