Medimagazin logo

Aile hekimleri taşıma ruhsatlı silah istiyor

Aile hekimleri, doktorlara şiddete dikkat çekmek için bir anket çalışması yayımladı. Uz. Dr.L. Tuna Şengöz’ün yönettiği çalışma raporu sonucuna göre aile hekimleri taşıma ruhsatı ve silah istiyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Aile hekimleri taşıma ruhsatlı silah istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar karşısında çaresizlik yaşayan aile hekimleri çözüm arayışına girdiler. Geçen sene uygun olmayan bir sağlık raporu başvurusunu reddeden ve saldırıya uğrayan bir aile hekimi de canını zor kurtarmıştı.


Eşine ilaç yazdırmasına izin verilmeyen şahıs Aile Sağlığı Merkezine baltayla saldırdı


Konunun değerlendirmesini yapmak isteyen Uz.Dr.L.Tuna Şengöz tarafından 56 ili kapsayan 734 aile hekiminin katıldığı bir anket yapıldı. Dr.Şengöz anket çalışma ile ilgili olarak ”Sağlıkta etkin bir şiddet yasasının çıkmaması, güvenlik önlemlerinin yetersiz olması yani can güvenliği korkusu aile hekimlerine çaresizlik hissettiriyor. Bu durumun yarattığı endişe nedeniyle işimize konsantre olmamız zorlaşıyor. Şiddetin şiddetle çözülemeyeceğini biliyoruz. Fakat aile hekimleri kendini korumak için devletimiz tarafından aynı polis, asker ve diğer bazı kamu görevlilerin de olduğu gibi silah ve taşıma ruhsatı istiyor. Bu durumun devletimiz tarafından anlayışla karşılanıp, değerlendirilmeye alınmasını talep ediyoruz, aşağıda yapılan anket aile hekimlerinin silah taşıma ruhsatı istediğinin bir ispatıdır” dedi. 


 Aile hekimine şiddet işte böyle kameralara yansıdı!



Anketin başlığı “Aile Hekimlerinin "Silah Taşıma" ile ilgili görüşü idi. Çıkan sonuçlar ise şöyle: Ankete katılan 734 kişinin % 20 si kadın % 80’i erkek aile hekimi. Çıkan sonuç ise son derece şaşırtıcı; aile hekimlerinin % 78’i silah ve taşıma ruhsatına evet dedi. Gerekçeler sorulduğunda ise alınan cevaplar: İlk sırayı; can güvenliği riski alıyor, ardından sırasıyla en sık alınan cevaplar; kendimi korumak, güvenlik yok, son yıllarda saldırılar arttı, etkin bir şiddet yasasının çıkacağına inanmıyorum oldu. 


Bir aile hekimi daha saldırıya uğradı! 


 

aile hekimleri
bireysel savunma
taşıma ruhsatı
Yorum (14)
Baha demir
Doktorun başı belaya girdiğinde ortada ne güvenlikçi ne de polis koruyabiliyor. En azından caydırıcı olur bu uygulama. Bende destekliyorum.
29
Cevapla
HAKAN
Avukatın tabanca taşıma hakkı varsa doktorların da olmalı. Avukatın psikolojisine güvenen devletimiz doktoruna güvenemiyor mu yoksa? Biz daha riskli iş yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı bunu ne zaman anlayacak ? Eğer doktorlara taşıma ruhsatı verilmeyecekse diğer meslek mensuplarının hakları da iptal edilmeli. Birçok yerde arkadaşlar yazmışlar.Arıcı bile silah taşıyabiliyormuş. http://www.ankara.pol.tr/Sayfalar/Ruhsat_Meslek_Mensubu_Silah_Tasima_Ruhsati.aspx
24
Cevapla
m. murat
Bu öneriyi ben taa 15 yıl önce ilk dile getirenlerdenim. Üstelik bu kadar şiddet olayı şimdiki kadar yoktu ama gidişatı, 'sağlıkta dönüşüm'ün nelere yol açacağını öngörebiliyordum.
35
Cevapla
Can. Kat.
sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekmek anlamında çarpıcı bir sonuç olmuş. Ama realist olarak ele alındığın da bir yandan bireysel silahlanmaya ve öbür yandan şiddete karşı çıkarken silahlanma isteği saçma olmuş. ne yapacağız yani silah taşıyıp uygunsuz istemde bulunan , hakaret eden , darp etmeye çalışan hasta ve yakınlarını çekip vuracakmıyız ? Onlar gibi mi davranacağız ?
7
Cevapla
Özgür
İyi bir silah eğitimi olmazsa bir sürü saf var elindeki silahı kaptırıp kendini vurduracak.Ayrıca silah işi öyle hava atmaya çalışanlara göre değil.Belinden alıp kabzasıyla kafanızı yararlar rezil olursunuz.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir