Medimagazin logo

Aile hekimlerinden Ankara çıkartması: Doktorlar derdine derman arıyor

AHEF Başkanı Özlem Sezen: - "Sağlıkta etkin ve caydırıcı bir şiddet yasası istiyoruz. Savaşta dahi dokunulmazlığı olan sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel şiddetin, insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamına alınmasını istiyoruz"
Aile hekimlerinden Ankara çıkartması: Doktorlar derdine derman arıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Aile hekimleri ve diğer sağlık çalışanları, düzenledikleri mitingle kendilerine yönelik şiddetin sona ermesi ve çalışma şartlarının düzenlenmesini talep etti.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından Çankaya Anıtpark'ta "Şiddetten Uzak, Sağlıklı Ülke Geleceği ve Daha İyi Aile Hekimliği Mitingi" düzenlendi. 81 ilden sağlık çalışanlarının katıldığı mitinge bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Sağlık çalışanları ve aile hekimleri, sağlıkta şiddetin sona ermesi için tedbirler alınması gerektiğine yönelik taleplerine dikkati çekmek amacıyla başlattıkları kampanyaya destek veren vatandaşların imzaladığı kağıtlarla zincir oluşturdu.

Mitinge katılanlar, ellerinde "Şifa verene şiddet olmaz", "Doktorlar derdine derman arıyor" yazılı dövizler taşıdı. 

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sezen, mesleki itibarsızlaştırma, şiddetin normalleşmesi, cezaların caydırıcılıktan uzak olması ve sağlık çalışanlarının hak kayıplarının her geçen gün derinleşmesinin göz ardı edildiğini söyledi.

Sezen, şunları kaydetti:

"Sağlıkta etkin ve caydırıcı bir şiddet yasası istiyoruz. Savaşta dahi dokunulmazlığı olan sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel şiddetin, insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamına alınmasını istiyoruz. Şiddet uygulayanların rehabilitasyonunu, tedavisini istiyoruz. İyi hal indirimlerini, para cezalarını değil, somut adımları bekliyoruz. Hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını değil, hükmün adil olmasını istiyoruz. Alınan kararların arkasında durulmasını istiyoruz."

ahef
Yorum (8)
Ahmet
Aile hekimlerinin çalışma ortamı bize göre daha iyi. Biz hem kötü şartlarda çalışıyoruz hemde sıradan memur kadar maaş alamıyoruz..
12
Cevapla
acilde
yorumlarımı ısrarla yayınlamayan medimagazini kınıyorum.artık facebook ta yazıyorum.
5
Cevapla
Meslek
Dişçi (memuru sıradan diye nitelendirdiğin için) arkadaş yüksek lisans mezunu memurum maaşım 3.800 TL bu ülkede memurunda hekiminde maaşı düşük ama başkasının işini emeğini küçümsemek size yakışmamış. Hakkıyla yapılan her meslek onurludur çalıştığın ortamı temizleyen temizlik işçisinin bir an olmadığını düşün..
25
Cevapla
OSMAN ÇAKIR
SAYIN BAKAN DOKTORLARIN ÜCRETLERİ DERHAL GÜNCELLENMELİDİR.YAŞAM STANDARTLARININ ÇOOK ALTINDA ALINAN MAAŞLARLA KİMSE ÇALIŞMAZ,ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ YAPAR... ZATEN ÇOĞU HEKİMİNDE HASTALARLA FALAN İLGİLENDİĞİ YOK,SAATİN GEÇMESİNİ BEKLİYOR...EK GÖSTERGE,NÖBET ÜCRETİ,BİLMEMNE ÜCRETİ,DÖNER SERMAYE HARİÇ EN DÜŞÜK NET 10.000 TL DEN BAŞLAMALIDIR...ÜÇ KURUŞ ÜCRETE KİMSE KENDİNİ YORMAZ...
4
Cevapla
ÖZGÜR
Ahmetciğim sen diş hehimliği fakültesi mezunusun ben Tıp fakültesi mezunuyum.Sen 5 yıl okuyorsun ben 6 yıl okuyorum.Ben yeri geliyor adli nöbet tutup otopsi yapıyorum yeri geliyor acil hastaya müdahale edip hayat kurtarıyorum.İstersen kendini benimle aynı kefeye koyma.Senin ünvanın Dt benim ünvanım Dr.
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir