Medimagazin logo

AK Parti ve MHP'den sağlık çalışanları için yeni yasa teklifi (Tam metin)

AK Parti ve MHP Meclis'e yeni bir teklif sunacak. Teklif koronavirüs önlemleri kapsamında sağlık çalışanlarına yeni haklar getiriyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezası artırılıyor.
Kaynak: Sabah
AK Parti ve MHP'den sağlık çalışanları için yeni yasa teklifi (Tam metin)
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İki partinin ortak hazırladığı teklifi AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan başkanlığındaki heyet Meclis Başkanlığı'na sundu.

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA ÇEVRİLEMEYECEK

Teklife göre hiçbir şekilde sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların cezası para cezasına çevrilmeyecek. Hapis cezası kesin şekilde uygulanacak. Sağlık çalışanlara yönelik şiddetin cezası yüzde 50 artırılacak. Sağlık çalışanlarına yeni haklar getirilecek.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, teklifle ilgili açıklama yaptı. Turan, bu teklifin infaz yasasına eklenmesini teklif ettiklerini belirtti

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Tüm faillerin cezaevlerine girmesi teklif ediliyor. Siyasi polemikten uzak bakılması gereken bir konudur. Sağlıkçılara yönelik şiddette cezaları yüzde 50 arttırıyoruz. Tüm partiler değerlendirsin, infaz yasasına ekleyelim.

 

 

bulent turan
saglik calisanlarina siddet
hapis cezasi
Yorum (6)
Atilla
Lütfen artık şu yerlerde sürünen Hekim maaşları na bir düzenleme yapılsın...Batı illerinde birçok hekim neredeyse lise mezunu polislerle aynı maaşı alıyor...Herkes tutturmuş bir şiddet yasası gidiyor..Artık herkes dövmeyin yeter para da vermeseniz olur moduna girmiş...niçin meslek örgütlerimiz bu konuda bir girişim de bulunmuyor...oysa bu konuda konuşmanın tam zamanı..bu salgın sonrası yine herşey unutulur...verdiğimiz emekler göz ardı edilir.. UEFA başkanının geçenlerde verdiği bir demeç var..gerçek starların futbolcular değil hekimler ve sağlık çalışanları olduğunu bu süreçte anladık diyor...işte bu gibi söylemler medya aracılığıyla dile getirilmeli, bir kamuoyu baskısı oluşturulmalı...Ama maalesef herkes sessiz...
7
Cevapla
dr sultan
madde 24 haricinde sağlıkta şiddetle ilgili maddenin olmadığı kanun teklifini sanki şiddetle ilgiliymiş gibi göstermeniz tuhaf. madde 24 te de cezai yaptırımla ilgili bişey yok. neden dün reddedildiğini açıklasınlar önce. alkışlamakla olmuyor. yeter gördüğümüz şiddet!!!!
0
Cevapla
Ke
Yani? Sonuç? Sağlık çalışanı dövünce öldürünce ne oluyormuş? Yeni yasa ile.
0
Cevapla
C. T
Bu metinde alınan cezanın kesin hapis cezası olarak uygulanması diye bir şey yok
1
Cevapla
Hakan
Saçma 1- hekimi dava takip etmekten kurtarmaz ve suçlu ile muhatap olmaktan kurtarmaz tehdit devam eder 2- açıkça yazıyor doktoru döversen sana diğer doktor bakmak zorunda 3- çok basit ; doktor telefonundan şikayet eder 1 yıl süreyle sağlık hizmetini paralı alırsın . Bu karar asla düzeltilemez. Cezaya davaya polise vs gerek yok
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir