Medimagazin logo

Anestezi ve Hasta Güvenliği İstanbul'da konuşulacak

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Hasta Güvenliği Bilimsel Kurulu anestezi ve hasta güvenliğini konuşmak üzere İstanbul’da katılımcıları ile buluşuyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Anestezi ve Hasta Güvenliği İstanbul'da konuşulacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Anestezideki ölüm oranlarının düşüşüne değinilen Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Hasta Güvenliği Bilimsel Kurulu açıklamasında “Günümüzde hasta güvenliği, tüm dünyada öncelikli konulardan biri olup, konunun öneminin anlaşılması, birçok ülkede hasta güvenliğinin sağlanması için kalite ve akreditasyon kurumlarının bazı zorunluluklar getirmesine, kurumsal ve ulusal boyutta birtakım uygulamaların başlatılmasına neden olmuştur.”ifadeleri kullanıldı.

Türk Anezteziyoloji ve Reanimasyon Derneğinin yaptığı duyuruda “. Konunun önemi açısından uygulamada mevcut olan pek çok kılavuz, yönetmelik ve standartlar devamlı güncellenmektedir. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD), “Ulusal Protokoller” oluşturma bilgilendirme ve farkındalık amaçlı pek çok toplantı ve kurs düzenlenmektedir.” açıklaması yapıldı.

İstanbul’da bir araya gelecek Anestezistler ve katılımcıları; Güvenli Anestezi Uygulaması İçin Uluslararası Standartlar, Hasta Güvenliği Kültürünün Oluşturulması, Hasta Merkezli Sağlık Bakımı, Hataların kaynaklarının anlaşılması gibi konular masaya yatırılacak.

 

anesteziyoloji
hasta güvenliği
tard
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir