Medimagazin logo

Ankara Şehir Hastanesi'nden Doktor Rümeysa açıklaması

Ankara'da, nöbet çıkışı otomobiliyle kamyonun altına girerek hayatını kaybeden asistan doktor Rümeysa Berin Şen (25), görev yaptığı Ankara Şehir Hastanesi'nde törenle anıldı. Başhekimlikten yapılan açıklamada, "Olayın 36 saat nöbetten dolayı meydana geldiğine ilişkin iddialar üzüntümüzü daha da artırmaktadır. Cuma gecesi normal nöbetini tutmuş ve cumartesi sabah nöbet bitiminde hastaneden ayrılıp evine giderken bu acı olay meydana gelmiştir" denildi.
Kaynak: DHA - Fatih POYRAZ- Burak TEKİN
Ankara Şehir Hastanesi'nden Doktor Rümeysa açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği'nde asistan doktor Rümeysa Berin Şen, cumartesi sabahı nöbetten çıktıktan sonra 38 AEK 935 plakalı otomobiliyle evine giderken yol kenarında park halindeki 06 KU 957 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kamyonun kasasının altına girerek hurdaya dönen otomobilde Şen, hayatını kaybetti. Şen'in cenazesi, dün Zonguldak'ta düzenlenen törenle toprağa verildi. Marketten alışveriş yapmak için yol kenarında kamyonu durduran sürücü ise gözaltına alınmasının ardından mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Ankara'da yeni göreve başlayan asistan doktor, nöbet dönüşü kazada hayatını kaybetti


Sağlık Bakanlığı'na yürüdüler

Rümeysa Berin Şen, bugün görev yaptığı hastanede anıldı. Mesai arkadaşları, sabah saatlerinden itibaren hastane önünde toplandı. Sağlık çalışanları, Şen'in fotoğrafının bulunduğu, 'Yastayız' yazılı afişle hastane yerleşkesinden Sağlık Bakanlığı önüne kadar yürüdü. Bakanlık önünde sağlık çalışanları, alkışlarla uzun nöbet saatlerine tepki gösterdi.

 

 

Şen’in arkadaşı asistan doktor Muhammed Ali Karakoca, "Görüntülerde de gördüğümüz gibi arkadaşımız direksiyon başında uyuyakalmış. Bu da çok normal çünkü bir insan 36 saat aralıksız çalışıyorsa bu olabilir. Buralarda doktor başına yaklaşık 20 hasta bize emanet ediliyor. Bizler de bunun hakkını vermeye çalışıyoruz. Bizler de yeri geldiğinde 36 saat nöbet tutuyoruz. Türkiye’nin her yerinde de bu sistem yaygın şekilde kullanılıyor. Bazı kliniklerde doktor sayısının yetersizliğinden dolayı bu nöbetleri tutuyoruz" diye konuştu.

Ankara Tabip Odası Asistan Hekim ve Genç Uzman Komisyonu üyesi Benan Koyuncu ise "Yıllardır asistan hekimlerin en temel sorunlarından biri olan 36 saat çalışma, gün aşırı nöbetler, bizi bu günlere getirmiştir. Daha önce de bu çalışma şartlarının ölüm getirdiği vurgulanmasına rağmen çalışma şartlarımızda herhangi bir düzenlemeye gidilmemiştir. Bunun sonucu olarak da arkadaşlarımız mesleki hayatlarının başında birer birer yaşamlarını yitirdiler" dedi.

 

 

Hastane içinde de Rümeysa Berin Şen için anma töreni düzenlendi. Törene Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel ile diğer sağlık çalışanları katıldı. Törende Şen'in fotoğrafının bulunduğu masaya iş arkadaşları karanfiller bıraktı.

Hastaneden açıklama

Öte yandan Ankara Şehir Hastanesi Başhekimliği, kazanın 36 saatlik nöbet sonrası meydana geldiği iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Şen'in ölümünden duyulan üzüntü ifade edilerek, "Çalışma arkadaşımızın vefatı sonrası, sosyal medyada 36 saat nöbetten dolayı olayın meydana geldiğine ilişkin iddialar üzüntümüzü daha da artırmaktadır.  Dr. Rümeysa Berin Şen, cuma gecesi normal nöbetini tutmuş ve cumartesi sabah nöbet bitiminde hastaneden ayrılıp evine giderken bu acı olay meydana gelmiştir" denildi.

Vatandaşın her türlü sağlık ihtiyacının karşılanması için bütün sağlık camiasının bu süreçte gayretle çalıştığı vurgulanarak,

"Özellikle salgın döneminde olağanüstü bir özveriyle çalışan biz sağlık çalışanlarının yükünün daha da katlandığı bir gerçektir. Elbette çalışma arkadaşlarımızla birlikte en önemli görevimiz, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini insanımıza yakışır şekilde sunmaktır. İnsanımızı daha da sağlıklı kılma mücadelemizin ana unsuru olan hekimlerimizin çalışma şartlarını daha da iyileştirmek için dün olduğu gibi bugün de azimle çalışmaktayız. Bu vesileyle fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Mesai arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun" denildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde eylem

Türk Tabipler Birliği ve İstanbul Tabipler Odası, Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Asistan Hekim Dr. Rümeysa Şen'i anmak ve asistan hekimlerin çalışma saatlerini protesto etmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı.

Toplanan grup, hayatını kaybeden Rümeysa Şen için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Basın açıklamasına, CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ve çeşitli sağlık sendikaları katıldı.

 

 

İstanbul Tabipler Odası adına basın açıklaması yapan Dr. İlyas Kavak, "Bugün maalesef çok acı bir olayın ardından burada toplanmış bulunmaktayız. Ankara Şehir Hastanesi'nde Kadın Doğum Kliniği'nde Asistan Hekim olarak çalışan Dr. Rümeysa Şen, nöbet ertesi evine gittiği sırada trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. Rümeysa Şen'in gün aşırı tuttuğu yorucu nöbetlerin ardından geçirdiği kaza görüntüleri bize bunun bir kaza değil göz göre göre çalışma şartlarının sebep olduğu bir cinayet olduğunu gösterdi" dedi. 

Kavak, " Yıllardır 'çalışma şartlarımız bizi öldürüyor' dedik ancak hiçbir düzenleme yapılmadı. Melike Erdem, Ece Ceyda Güdemek, Emre Bakırlı, Mustafa Yalçın ve maalesef Rümeysa Berin Şen ve adını bile duymadıklarımız hayatlarının baharında, mesleklerine hevesle başladıkları zamanlarda birer birer yaşamlarını yitirdiler. Ölüme sürüklendiler. Soruyoruz, Asistan hekimlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için kaç meslektaşımızın daha ölmesi gerekiyor?" diye konuştu.

Zonguldak'ta 'uzun nöbet' eylemi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri ile asistan ve araştırma görevlileri de, fakülte önünde uzun nöbet sürelerine tepki gösterdi.

 

 

"İnsan haklarına da aykırı"

ZBEÜ Araştırma Görevlileri Konsey Başkanı Dr. Barkın Malkoç, uzun süren nöbet saatlerinin doktorların hayatlarını tehlikeye attığını söyledi.

Dr. Malkoç, nöbet saatleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan bir adım atmasını beklediklerini belirterek "Bir hekim kardeşimizi, meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Bu ilk değil, son da olmayacak. Bu 36 saatlik nöbetler, yoğun çalışmalar devam ederse bitecek gibi değil. İnsan haklarına da aykırı olduğunu düşünüyoruz. Bizler, acilen bu konuda yönetimler ve bakanlık tarafından gerekli adımların atılmasını bekliyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından kazada hayatını kaybeden Dr. Rümeysa Berin Şen, anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

ankara şehir hastanesi
36 saat
nöbet
rümeysa berin şen
Yorum (9)
Mobbing e uğrayan hekim
Başhekim diyor ki 36 saat nöbet sonrası kaza geçirmedi. 24 saat nöbet sonrası kaza geçirmiş. Ve buna üzülmüş. Üzüleceğin şey ölen bir insan bir can bir doktor. 36 saat çalışmak insancıl mı bunu düşünür müsünüz. Buna çözüm bulacak mısınız.
48
Cevapla
muhibbi (op.dr)
Öncelikle meslektaşımıza Allah' tan rahmet diliyoruz. Hastane idaresinin verdiği garip açıklamayı anlamaya çalışıyoruz. Cuma gecesi normal nöbetini tuttuğu söylenen merhume cuma 08:00-17:00 arası acaba neredeydi? Hepimiz bu yollardan geçtik. Kimi kandırıyorsunuz ????
51
Cevapla
Hale Keles
O gün 36 saat olmamasının nedeni nöbet ertesinin Cumartesi’ye denk gelmesi. O gün hafta içi bir gün olsaydı sabah nöbet çıkışı eve gitmemiş akşam beşe kadar mesaiye devam ediyor olacaktı. Yani başka günlerdeki gibi 36 saate tamamlanacaktı.
51
Cevapla
Op. Dr.
Perşembe gecesi nöbetçi olsaydı, Cuma akşamı çıkacaktı. Bu bilinen bir şey. Hastane yöneticileri 36 saat tutmadığına dikkat çekmişler. 36 saat yok mu yani hiçbir bölümde? Bu kızımız 24 saat tutmuş evet. Düşünün 24 saatlik çalışma bile insanı perişan ederken, 36 saat ne hale getiriyor. Cerrahi branşlar ve birçok dahili branş böyle. Uzman olduk yine aynı. Nöbet ertesi izin veren kurum yöneticileri oldu sağolsunlar, o zaman da nöbet ödemesi yapılmıyor. Doktorluğun eskiden itibarı, saygınlığı ve maddi olarak karşılığı varmış. Artık bunların hiçbiri yok, tersine linci var, en ufak birşeyde şikayeti var.
20
Cevapla
Dr
Bir insan ölmüş hala 36 saat değildi 24 saatti diyor. Hastanede 36 saat yok mu sanki, 24 saat bunu yaparsa 36 saat neler yapar düşünmez misin! Ardından asıl amacı olan koltuğunu koruma sözlerine başlıyor yani "halka hizmet" laflarına. O halka hizmet ederken çalışanının kanını emme efendi! Halkı düşündüğün de yok zaten, tek derdin koltugun, kusacagiz artık!!!
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir