Medimagazin logo

Antibiyotik yerine alternatif tıbbı tercih ettiler...Çift ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulundu

Yaygın görülen bir kulak enfeksiyonunda antibiyotik verilmeyen çocuk komaya girerek 3 gün içinde öldü. Çift ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulundu
Kaynak: Independent - Colin Drury
Antibiyotik yerine alternatif tıbbı tercih ettiler...Çift ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İtalya’da kulak enfeksiyonu geçiren 7 yaşındaki oğullarını antibiyotik kullanmadan sadece alternatif tıpla tedavi etmeye çalışarak ölümüne yol açan aile ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulundu.

Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, Cagli şehrinde yaşayan Marco ve Marie Bonifazi oğulları Francesco’nun hastalığının “sanıldığı kadar ciddi olmadığını” iddia eden bir alternatif tıp doktorunun yöntemine başvurdu.


Prof. Dr. Bülent Gürler: Antibiyotik kullanımında Türkiye dünyada birinci durumda 


Ancak çiftin alternatif tıpla tedavi etmeye çalıştığı çocuk, hastalığın teşhis edilmesinden komaya girdi ve 3 gün sonra da kulak iltihabının beyin iltihabına dönüşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Öte yandan aileye alternatif tıp yöntemini öneren homeopati doktoru Massimiliano Mecozzi de eylülde mahkemeye ifade verecek.


Prof. Dr. Taner Demirer: 'Alternatif tıp ürünleri çoğu zaman karaciğer fonksiyonlarını bozuyor' 


Mecozzi ihmalkarlık, tecrübesizlik ve “medikal doktorların koyduğu ciddi bir kulak enfeksiyonunu teşhisini hafife alma, semptomların nüksetmesine rağmen alternatif tıbba dayalı bir terapiyi reçete etmekle” suçlanıyor.

Savcılık ayrıca Mecozzi’yi, “herhangi bir tanısal analiz hazırlığı yapmamak ve hastalığın iyileşmesi için gereken antibiyotik tedavisini reçete etmemekle” de suçluyor.


Kanser Haftası’nda alternatif yöntemler için uyarı: 'Tıbbın alternatifi olmaz' 


Çiftin duruşmasının ardından konuşan Francesco’nun anne tarafından dedesi, ailenin normalde medikal tıp kullandığını, ancak çocuğun geçirdiği pek çok ciddi hastalık süresince çok fazla antibiyotik aldığını, ve bu yüzden alternatif tıbba yöneldiklerini söyledi.

Dede, “Acımız taze ancak yine de adalete inanıyoruz” diye konuştu.

Üç ay ertelemeli ceza alan çiftin temyize başvuracağı kaydedildi.

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız


Geleneksel Tıp uygulamaları yüksek lisans ve doktora müfredatında 


 

alternatif tıp
antibiyotik
francesco bonifazi
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Bizde çocuklar uygulamada anne babanın malı sayıldığından onlara yaptıkları tüm abuk subuk işlemler görmezden geliniyor . Yeni kanunlar istemiyoruz, sadece olanları uygulayın yeter.
29
Cevapla
ömer hayyam
o hakimin alnından öpüyorum, darısı ülkemizin başına
12
Cevapla
Muhiddin Göç
Çocukları bari ticari meta yapmasak, onlara bilimsel kabul görmemiş yöntemleri uygulamasak. .
3
Cevapla
Ali
Cahil cahil konuşmayın bi. Bilip bilmeden. Antibiyotiği depresyona veriyor musunuz? Antidepresanı da diyabete ? Akupunkturun uygulanma alanları var uygulanmayacak alanları da var. bu onu tedavi değil diye kabul ettirmez. Kulak enfeksiyonuna akupunktur hatalı. Diyabete Ağrı kesici verip tedavi beklemek gibi. Bu diyabete modern ilaçlar mantıksız denk anlamına mı geliyor şimdi ??
16
Cevapla
Port
Italya da hukuk iyi ise bizim korktuğumuz gibi korumalarına gerek yok.biz de işler çok karışık.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir