Medimagazin logo

Araştırma: 'İradesi sağlam kişiler başarılı kilo veriyor'

Kanadalı bilim adamları, iradesi sağlam kişilerin başarılı bir şekilde kilo verdiğini ortaya koydu
Kaynak: AA
Araştırma: 'İradesi sağlam kişiler başarılı kilo veriyor'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Montreal Nöroloji Enstitüsü ve Hastanesinden Alain Dagher liderliğindeki ekibin, bir zayıflama kliniğindeki 24 hasta üzerinde yaptığı araştırma, kilo vermeyi başaranların beyinlerinde  prefrontal korteks​ iradeyle bağlantılı bölümünde daha fazla hareketlilik olduğunu tespit etti. 

Araştırmada, deneklerin beyni günde 1200 kalorilik diyete başlamadan önce manyetik rezonans (MRI) ile görüntülendi. Deneklere bu işlem sırasında iştah açıcı yemeklerin yanı sıra kontrol amaçlı manzara resimleri gösterildi. Görüntüleme işlemi birinci ve üçüncü aylarda tekrarlandı. 

Süreç içinde başarıyla kilo verenlerin beyinlerinde profental korteksin iradeyle bağlantılı bölümlerinde hareketliliğin arttığı gözlendi. 

Dagher, kilo kontrolünün, büyük ölçüde beynin irade ve oto kontrol ile ilgili bölümlerine bağlı olduğu bulgusunu elde ettiklerini söyledi. 

Araştırmanın ayrıntıları Cell Metabolism dergisinde yayımlandı. 

profental korteks
montreal noroloji enstitusu
alain dagher
Yorum (1)
Hasan Akdemir
Sayın editör, sabahki yorumu yayınlayıp düzeltme yapmadınız bari şimdi haberdeki profental korteksi prefrontal korteks olarak düzeltin de ilmi ciddiyetinize laf gelmesin.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir