Medimagazin logo

Araştırma: 'Oruç tutmak karaciğer ve çizgili kasları olumlu etkiliyor'

Oruç tutmanın, karaciğer ve çizgili kasları olumlu yönde etkilediği tespit edildi
Kaynak: AA
Araştırma: 'Oruç tutmak karaciğer ve çizgili kasları olumlu etkiliyor'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Science Daily'nin haberine göre, California Üniversitesi'nden araştırmacılar, oruç tutmanın, karaciğerin ve çizgili kasların, yeniden yapılanma ve yaşlanmaya bağlı rahatsızlıklara karşı kendilerini korumaya almalarına imkan sağlayan bir gün içerisindeki biyolojik döngülerini olumlu etkilediğini ortaya koydu.

Çalışma çerçevesinde 24 saat süresince oruç tutturulan farelerin karaciğerleri ve çizgili kaslarında, hücresel açıdan iyileştirici düzenlemeye gidildiği gözlendi. 

Uzmanlar, orucun çizgili kaslarda karaciğerden iki kat daha fazla görülen bu etkisinin, nihayetinde daha sağlıklı olma ve yaşlılıkla bağlantılı hastalıklara karşı korunmayla sonuçlanabileceğini ifade etti.  

Çalışma ekibinin lideri Paolo Sassone-Corsi, "Başka bir deyişle oruç, esasında birçok hücresel tepkiyi programlayabiliyor. Dolayısıyla, hücresel işlevleri olumlu etkilemesi, sağlıklı kalınması ve yaşlanmaya bağlı hastalıklara karşı korunulması açısından stratejik olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Araştırmanın ayrıntıları "Cell Reports" dergisinde yayımlandı. 

california üniversitesi
paolo sassone-corsi
cell reports
Yorum (7)
A
Kerim Rabbimin her emri sayısız hikmetle doludur.
12
Cevapla
a.s
Amerikalıların oruçtan anladığı su içerek sadece oral gıda almamak. Bu nedenle tam olarak oruç mu kastediliyor acaba?
8
Cevapla
Hasan Akdemir
Önce bu adamların ORUÇ tan kasıtları nedir ? Yayının California ‘dan gelmesi nedeniyle bizim bildiğimiz sahurlu iftarlı oruç olmadığını anladık da, tam olarak kriterlerinin verilmesi aydınlatıcı olacak. Burada yine oruç üzerinden bir sürü tartışmanın çıkacağı öngörüsü afaki olmayacaktır.
25
Cevapla
Dr.Cevdett
Hasan Akdemir (Nöroloji Uzmanı) kardeş, ''24 saat süresince aç bırakılan fareler'' den söz ediyor araştırma. Bildiğin gibi 24 saat oruç diye bir şey zaten yok.
7
Cevapla
Hasan Akdemir
Bir de benim gözüm bozuk diye gözlük almayı düşünüyordum, gerçi bu muhabbet buna engel olmayacak gene gözlük alacağım ama şurada yazanı okuyabiliyorum. " 24 saat süresince ORUÇ tutturulan farelerin ". Bu hatana algıda seçicilik deniyor Cevdett kardeş.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir