Medimagazin logo

Araştırma: Üç saniyeden uzun tokalaşma kaygıyı artırabilir

İngiltere'de yapılan bir araştırma, normalden uzun yani 3 saniyeden fazla süren tokalaşmanın kaygıyı artırabileceğini ortaya koydu
Kaynak: NTV
Araştırma: Üç saniyeden uzun tokalaşma kaygıyı artırabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Üç saniyeden uzun süren tokalaşmaların kaygıyı tetikleyebileceği bildirildi.

Science Focus'un haberine göre, İngiltere'deki Dundee Üniversitesi Sosyal Bilimler Okulu Psikoloji Bölümü'nden Dr. Emese Negy'nin önderliğindeki çalışmada yüksek lisans öğrencileri, 36 katılımcıyla işleri ve kariyer hedefleri konusunda mülakat yaptı.

Katılımcılar, daha sonra ikinci bir araştırmacıyla tanıştırıldı. Bu araştırmacı da bazı katılımcılarla 3 saniyeden az (normal), bazılarıyla 3 saniyeden fazla (uzun) tokalaşırken bir kısmıyla ise hiç tokalaşmadı.

Çalışmada tokalaşmanın öneminden haberi olmayan katılımcıların, buna yönelik tepkileri incelendi.

DAHA AZ GÜLDÜLER

Uzun tokalaşmaya maruz kalan katılımcıların daha az güldüğü ve kaygılarının arttığı gözlemlendi.

Normal tokalaşan katılımcıların ise daha fazla gülümsediği ve doğal davrandıkları görüldü. Tokalaşılmayan katılımcılarda davranış değişikliği gözlenmedi.

"UZUN VADELİ SONUÇLARI OLABİLİR"

Dr. Negy, araştırmanın sonuçlarının bireyin kendini uygun şekilde tanıtmasının önemini gösterdiğini belirtti. Tokalaşmanın önemli bir selamlaşma şekli olduğunu ifade eden Negy, kurulan ilişkiler üzerinde uzun vadeli sonuçları olabileceğini vurguladı.

Negy, uzun tokalaşmanın kameralar önünde etkileyici olabileceğini ancak ikili ilişkileri en başından riske atabileceğini kaydetti.

Araştırmanın sonuçları, Perceptual And Motor Skills dergisinde yayımlandı.

kaygı
emese negy
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir