Medimagazin logo

Aşı düzenlemesine karşı çıkan siyasetçi su çiçeği oldu

İtalya’da aralarında su çiçeği, kızamık ve çocuk felcinin bulunduğu 10 aşıyı yaptırmayan çocukların okula gitmesini yasaklayan yeni düzenlemeye karşı çıkan siyasetçi Massimiliano Fedriga su çiçeği oldu
Kaynak: Diken
Aşı düzenlemesine karşı çıkan siyasetçi su çiçeği oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Daily Mail’deki habere göre göçmen karşıtı sağ parti Kuzey Ligi’nin çatısı altında siyaset yapan, Friuli-Venezia Giulia Bölgesi Başkanı Fedriga, Twitter’da su çiçeği nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Geçen hafta yürürlüğe giren düzenlemenin karşıtı olarak tanınan Fedriga bu itirafından sonra Twitter’da alay konusu oldu. İtalyan mikrobiyolog Roberto Burioni ise onun su çiçeği olmasının yetişkinlere aşı mecburiyeti konusunu gündeme taşıyacağını umut ettiğini yazdı.


Aşı karşıtlarına şok! 650 bin çocukla yapılan araştırmada aşının otizme neden olmadığı gösterildi! 


Fedriga, aşı yaptırmayı okula gitmenin koşulu haline getiren düzenlemeye 2017 yılında karşı çıkmış, “Ben kendi çocuklarımı aşılattım ama tüm çocuklar için zorunlu olmasına karşıyım” demişti. Fedriga, ayrıca, 10 aşının zorunlu olmasının aşı karşıtlarını ikna etmenin en iyi yolu olmadığını savunmuştu.

aşı karşıtlığı
Yorum (14)
ömer hayyam
su çiçeği aşısı, su çiçeğini %100 engellemez , sadece komplikasyonları azaltır , bir bunu öğrenemedik ! ... dünyadaki hiç bir aşı %100 tedavi edici değildir, sadece komplikasyonların gelişmesini azaltır. aşının %100 bağışıklık kazandırması, aşıdan sonra hastalık gelişmeyeceği eksik bilgi ,yanlış bilgidir.... bazı kişiler aşıkolik, aşıperest olmuş bu kadar kastırmaya gerek yok
13
Cevapla
mserdar
Dünyada hiçbir aşı %100 tedavi edici değildir,hatta % 1 bile tedavi edici değildir,aşı tedavi amaçlı değil koruyucu amaçlı yapılır.
12
Cevapla
Nilgün Yalçın
Aşıların koruyuculuğunun %100 olmaması aşı yapılmamasına gerekçe gösterilemez. Su çiçeği ya da kızamıkçık vb normal bir insan için ölümcül olmayabilir ancak anne karnındaki bebekte kötü sonuçlara neden olacaktır. Ya da kızamık hastalığının geçiren bir kişide ölümle sekelle sonuçlanma riski vardır. Amaç mümkün olan en yüksek düzeyde korumadır. Bu da aşılamanın tam ve yaygın olmasıyla mümkündür. Şimdiye kadar korkunç olaylar görmediysek bu önceki yıllarda çocukluk çağı aşılarının düzgün yapılmasından dolayıdır. Aşı karşıtlığının ceremesini böyle devam ederse bundan sonraki yıllarda göreceğiz. Bu nedenle çocukluk çağı aşılamaları konusunda lütfen kastıralım :)
12
Cevapla
ihsan
ömer hayyam (op.dr.), hekim misiniz?????????
5
Cevapla
Mehmet Ay
Biraz okumuş hiç bir bilim adamı aşılama kampanyalarının toplumsal sağlık konusunda dünyayı değiştirdiğini, antibiyotik ile birlikte tıp tarihinin en büyük keşfi olduğunu inkar edemez. Bazı ölümcül ve/veya sekel bırakan hastalıklar aşılama sayesinde eradike edilmiştir. "Aşıperest" olmayan insanlar sayesinde 40 yıldır görülmeyen hastalıklar kitlesel olarak görülmeye başlamıştır. Aşıperest olmak lazımdır. Yazıyorum belki farkında değilsinizdir diye.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir