Medimagazin logo

Aşı gönüllüsü Bakan Varank'tan Fatih Altaylı'ya cevap

Gönüllü olduğu yerli aşıda ilk dozu olan Bakan Varank, bakanlar önceden aşılanan grup içinde olduğu için bu duruma şaşırdığını söyleyen Altaylı'ya yanıt verdi.
Aşı gönüllüsü Bakan Varank'tan Fatih Altaylı'ya cevap
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü 'Önlemler ve Gebelik' başlıklı yazısının bir bölümünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren VLP temelli aşının insan denemelerinin Faz-1 aşaması çerçevesinde ilk doz aşıyı olmasına değindi.

"Doğrusu şaşırdım çünkü bildiğimiz kadarı ile bakanlar daha önce aşılanan grup içindeydiler" diyen Altaylı, "Bakan Varank bu hakkını kullanmadı ve şimdiye dek aşı olmadı ise ilginç. Yok eğer aşısını oldu ise şimdi başka bir aşı çalışmasına denek olması mümkün değil, doğru da değil. Çünkü daha önce aşı olmuş olmak Faz 1 çalışmasını bozacak bir durum" ifadelerini kullandı. 

BU ÇOK BİLMİŞE CEVAP VERECEĞİM'

Varank da T24 sitesinin konuya dair haberini alıntılayıp "Her lüzumsuzluğa cevap vermem ama gönüllülerin aklını karıştırmak isteyen bu çok bilmişe cevap vereceğim. 30 Ocak 2020’de aşı geliştirmek isteyen hocalarıma başardıklarında gönüllü olacağıma söz verdim. O günden beri aşı yaptırmadan bekledim, yerli vlp aşı faz-1 gönüllüsü oldum" yanıtı verdi.

 


 

fatih altayli
mustafa varank
Yorum (3)
Avni kara
Gerçek bir gazeteci olarak halkın merak ettiği doğru soruları sormuş. Gazetecilik ne zamandan beri çok bilmişlik oldu. Bu üslup çok itici.
8
Cevapla
Yavuz Ergün
Bir doktor kadar uygun bir tesbit, faz farketmeksizin 12 ay içinde pozitif testi ya da CT bulgusu ve tabii ki aşı öyküsü bulunanlar çalışmaya gönüllü olarak kabul edilmemektedir. Tabi Mustafa Bey'in seviyesine bir doktor kadar uygun diyemeyiz. Hakaret içerikli mesajlar
4
Cevapla
Haldun Güner
Cumhurbaşkanlığı çalışanları, tüm bakanlar ve millet vekilleri aşılarını çoktan olmuşlardı. Yani sayın bakanımız, şimdiye kadarki bakanlar kurulu ve diger toplantılara aşısız olarak mı katılıyordu. Buna o toplantılara katılanlar ve sayın cumhurbaşkanı müsaade ederler miydi. Söyledikleri bana hiç inandırıcı gelmedi.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir