Medimagazin logo

Asistan doktor 6'ncı kattan ölüme atladı

Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görevli 26 yaşındaki asistan doktor Ece Ceyda Güdemek, 6'ncı kattaki evinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Dr. Güdemek'in intiharının ardından bazı yakınları da sosyal medyada genç doktorun çok ağır koşullarda çalıştığını ve 36 saat nöbet tuttuğunu iddia etti.
Asistan doktor 6'ncı kattan ölüme atladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, dün merkez Seyhan İlçesi’nde meydana geldi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 2.5 aydır asistan olarak görev yapan Dr. Ece Ceyda Güdemek, binanın 6’ncı katındaki evinin balkonuna çıkıp, intihar edeceğini söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin ikna etmeye çalıştığı genç doktor, kendini boşluğa bıraktı. Beton zemine düşen Güdemek, olay yerinde hayatını kaybetti. Genç doktorun cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Gaziantep’e gönderildi.
İntihar etmeden önce bıraktığı notta, ailevi sorunları ve çalışma koşullarıyla ilgili şikayetleri olduğu ileri sürülen Dr. Ece Ceyda Güdemek’in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Dr. Güdemek’in intiharının ardından bazı yakınları da sosyal medyada genç doktorun çok ağır koşullarda çalıştığını ve 36 saat nöbet tuttuğunu iddia etti.

intihar
asistan doktor
Yorum (13)
Frankie Bellevan
Gencecik pırıl pırıl ve Çok erken Tüketilmiş bir Kardeşimiz daha.. Allah Rahmet Eylesin Taksiratını affetsin.. Mekanı cennet olsun.. sebep olan utanmazlar , Utansın.. Ailesine yakın arkadaşlarına ve sevenlerine Allahtan başsağlığı ve sabır diliyorum...
18
Cevapla
ihsan
Lanet olsun sisteminize
24
Cevapla
Ferhat subaşı
Ağır şartlardan şikayet ediliyor ,dr eksikliğinden şikayet ediliyor doğru.Peki fakültelerin tıp fakültesi kontenjanları arttırılsın denildiğinde o zaman karşı çıkılmasın.bu büyük çelişki.
5
Cevapla
Mustafa D.
Sağlık Bakanlığı psikometrik-aksiyomatik ekonomik MOBBİNG ile bizi fazla çalışmaya mahkum ederek İNTİHAR ettiriyor! Bu kaçıncı intihar???! SANSÜRSÜZ MEDİMAGAZİN SANSÜRSÜZ
51
Cevapla
mikrobiyoloji
Allah rahmet eylesin... Çok üzücü haber ve neredeyse artık her hafta bir meslektaşımız intihar ediyor. Çok ağır çalışma koşulları altında meslektaşlarımız. Asistanlık yıllarım aklıma geldi 36 saat nöbetler ve kimi zamanlar günaşırı 36 saat nöbet tuttuğumuz yıllar. Koca tıp fakültesinin yükünü tek başımıza çekerdik. Yardımcı teknisyen verilmezdi nöbette ve tek başımıza çalışırdık. Mersin Üniversitesi'nde o dönem görevli sorumlulara hakkımı helal etmiyorum. Sevgili meslektaşlar bu ağır çalışma koşullarına artık yeter diyelim. Ece'lerimiz , Melike'lerimiz ölmesin.
160
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir