Medimagazin logo

Avrupa ve komşu ülkelerin profesyonelleri alerji okulunda buluşuyor

Toplum arasında basit etkiler, ufak rahatsızlıklar gibi görülen alerjiler, tehlike saçabiliyor. Çok sayıda çeşidi bulunan alerjiler bir kızarıklıktan daha büyük sonuçlara neden olabilir. Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD) vatandaşa, alerji konusunda bilinmeyenleri anlatabilmek için önemli girişimlerde bulundu
Avrupa ve komşu ülkelerin profesyonelleri alerji okulunda buluşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


ANAFİLAKSİ OKULU DÜZENLENİYOR

‘Öldüren alerji’ olarak da tanımlanan anafilaksi, her yaşta hastada aniden ortaya çıkan, hayatı tehdit eden belirti ve bulgulardan oluşan acil bir durum. Konunun önemine dikkat çeken Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aslı Gelincik, durumun ciddiyetini anlattı, hızla tanı konulması gerektiğini ve müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

"MÜDAHALE EDİLMEZSE HASTA HAYATINI KAYBEDEBİLİR"
Peki müdahale yapılmazsa ya da müdahaleye geç kalınırsa ne olur? Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD) Yönetim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Aslı Gelincik, “Aksi halde hastaların şok tablosuna girerek hayatlarını kaybetmeleri söz konusudur. Bu nedenle hekimlerin anafilaksi konusunda güncel bilgilere ulaşması, anafilaksi ile ilgili pratik uygulama imkânı bulacakları toplantılara katılmaları oldukça önemlidir" diye konuştu.

AİD, ANAFİLAKSİ ALERJİ OKULUNA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği bünyesinde 19-21 Mart 2020 tarihlerinde İzmir Hilton Oteli’nde gerçekleşecek ‘Anafilaksi: Sebepleri, Korunma ve Tedavi’ başlıklı Alerji Okulu’na ev sahipliği etmektedir. 

AVRUPA VE KOMŞU ÜLKELERİN PROFESYONELLERİ ALERJİ OKULUNDA BULUŞUYOR

Toplantıya Türkiye'den, Avrupa’dan ve komşu ülkelerden alerji ve immünoloji alanında eğitim almakta olan hekimlerin yanı sıra uzman hekimlerin ve bu konuda bilgilenme ihtiyacı hisseden farklı branşlardaki hekimlerin katılması beklenmektedir. Toplantı sırasında anafilaksinin sebepleri, tanı ve tedavi basamakları Avrupa’nın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den konunun uzmanı olan konuşmacılar tarafından ele alınacaktır. Anafilaksi sebeplerinin başında gelen ilaç ve böcek alerjilerine bağlı anafilaksi ile özellikle çocuk yaş grubunda ciddi seyredebilen anafilaksi pratik uygulamalı interaktif toplantılar halinde tartışılacaktır. Anafilaksi tedavisi ise evde, acil birimde ve yoğun bakımda tedavi başlıkları altında yine interaktif toplantılar ile ele alınacaktır. Yoğun bakımda tedavi oturumu, çocuk ve erişkin simülatör cihazları üzerinde anestezi uzmanları tarafından uygulamalı olarak anlatılacaktır.  Toplam 100 kadar katılımcıyı kapsayacak toplantının dili İngilizcedir.

allerji
anaflaksi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir