Medimagazin logo

‘Aynur doktor'u doğumlarını yaptırdığı çocuklar uğurladı

Samsun'da çalıştığı hastanede bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden kadın doğum doktoru Aynur Dağdemir, son yolculuğuna uğurlandı. Geride ikiz kız çocuklarını bırakan Dağdemir'in cenazesinde gözyaşları sel oldu. Anne Aysel Gölpınar'ın feryadı ise yürekleri dağladı: “Kızım ben seni çiçek satarak büyütüp okuttum. Nereye gidiyorsun?”
‘Aynur doktor'u doğumlarını yaptırdığı çocuklar uğurladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bu kez kendini Samsun'da gösterdi. Özel bir hastanede çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir (49), dün yanında sekreter olarak çalışan Şeyda A.'nın eşi Yusuf Demirbaş tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra kendisini hastanenin beşinci katından atan Demirbaş da hayatını kaybetti. Doktor Dağdemir için dün Samsun'da cenaze töreni düzenlendi. İlk olarak Canik ilçesindeki Hasevleri Sitesi'nde bulunan evinin önünde helallik alınması için getirilen Aynur Dağdemir'in tabutu başına gelen doktorun eşi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ile ikiz kız çocukları el ele tutuşarak birbirlerini teselli etti. Komşularından alınan helallik sonrası doktorun cenazesi çalıştığı özel hastaneye getirilerek burada tören düzenlendi. Tören sırasında doktorun yakınları ve hastane çalışanları gözyaşlarını tutamadı. Birçok kadın da doğumlarını yaptıran Aynur Dağdemir'in cenaze törenine çocuklarıyla gelip katıldı.

 Dağdemir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi hastane önünde yapılan törenin ardından Büyük Cami'ye getirildi. Buradaki törene devlet erkânının yanı sıra sağlık personeli, çalışma arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tabuta sarılıp gözyaşı döken doktorun annesi Aysel Gölpınar, “Kızım ben seni çiçek satarak büyütüp okuttum. Nereye gidiyorsun?” diye ağıt yaktı. Daha sonra  cenaze aracına konulan Dr. Dağdemir'in cenazesi, Asri Mezarlık'a götürülerek burada toprağa verildi.

Öte yandan doktoru öldürdükten sonra intihar eden saldırgan Yusuf Demirbaş'ın cenazesi de Kıranköy Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından buradaki mezarlıkta toprağa verildi. Bu arada hastanenin pazartesi gününe kadar sağlık hizmeti vermeyeceği, sadece yatan hastaların tedavisinin süreceği dile getirildi.


Sağlıkçılar toplumdaki cinnet halinin kurbanı oluyor

Cenaze törenine katılan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Fatih Özkan, sağlık çalışanlarının toplumdaki cinnet halinin kurbanı olduğunu söyledi. Özkan, “Bugün ben sizlere ne dersem diyeyim, sözün bittiği bir noktada olduğum hissiyatıyla konuşuyorum. Çünkü biz bunları defalarca ifade ettik. ‘Acil tedbirler alınmalı ve ivedilikle uygulamaya konulmalı.' dedik. Sağlıkçılara uygulanan şiddetin önlenmesinde etkili olması gereken kurum ve kuruluşların sorunun parçası olmaktan çıkıp çözümün paydaşı olmasını söyledik. Güvenlik sorunu olduğu yerde doktorluk yapılmaz.” diye konuştu.

sağlıkta şiddet
dr. aynur dagdemir
samsun
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir