Medimagazin logo

Bahçeşehir Tıp Dekanı da yazıyı imzaladı: Ayda en fazla 10 nöbet

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç asistanlığında 4 yıl 7 ay gün aşırı nöbet tutmuş bir beyin cerrahı olduğunu söyleyerek, nöbet uygulamasını düzenlediği yazıyı sosyal medya hesabından paylaştı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Bahçeşehir Tıp Dekanı da yazıyı imzaladı: Ayda en fazla 10 nöbet
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç sosyal medya hesabında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı başkanlıklarına gönderdiği yazıyı paylaştı. Yazıda nöbetlerin Tıpta Uzmanlık Yönetmeliği çerçevesinde planlanacağı belirtilirken Kılıç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Asistanlığında 4 yıl 7 ay gün aşırı nöbet tutmuş bir beyin cerrahı olarak, en fazla ayda 10 nöbet tutulması gerektiğini belirten yazıyı dekan olarak dün imzaladım.

‘Uzmanlık Eğitimindeki Hekim’ olmanın başka şey, ‘Asistan Doktor’ olmanın farklı şey olduğunu düşünenlerdenim." ifadelerini kullandı.


Acı tesadüf: Tıp fakültesi dekanından 2 ay önce 'fazladan nöbet' konulu resmi yazı


 

nöbet
bahçeşehir üniversitesi tıp fakültesi
prof. dr. türker kılıç
asistan hekim
Yorum (4)
hakan
yazıyı yazmak kolay dekan bey uygulamada görelim bakalım bölüm başkanları uygulayacak mı gerisi boş laf milletin gazını almaktan öteye gitmez, zaten merak etmeyin bu kafayla gidilirse brakın 10 nöbeti cerrahi branş asistanı bulamayacaksınız, bedavaya ameliyat yapıyoruz eve muslukçu çağırıyon 300 tl istiyor, kalp ameliyatı yapıyoruz 150-200 tl karşılığı.. memlekette ya popçu ya da top çu olacaksın ya da iktidar yardakçısı olacaksın vay güzelim ülkenin haline........ yeni kuşak yandı hadi biz öyle böyle idare ederiz..
33
Cevapla
Allı turna
Ayda 10 kere 12'şer saatlik gece mesaisi + gündüz 8-18 normal mesai diyelim de vatandaş anlasin. İngiltere'ye Almanya'ya gidin ey doktir arkadaşlar. Bu köle duzenine uymayın. Gündüz mesaisi olmaması lazım,nöbet ertesi izin olması lazım, gündüz +gece toplamının 12 saati gevmemesi lazım. Temizlikçi kadınlar sizden fazla kazanıyor,bel ağrısı dışında riskleri de yok. Varın gidin tenjzlik şirketi kurup Avrupa'da zengin olun.
5
Cevapla
dr.mikro
Asistanlığımda günaşırı nöbet tuturduğu yetmezmiş gibi nöbet sırasında teknisyen vermeyerek laboratuvarda asistan hekimi yanlız bırakan hocalara hakkımı helal etmedim,etmiyorum...
23
Cevapla
mizahi
hakan bey anlattığınız muslukçu benzetmesinin devamı da var.:"abd ünlü kalp cerrahı gece ameliyata çağrılır. ameliyat biter eve gelir. sular akmıyordur. gece yarışı "acil handy man" şirketinden muslukçu bulur. adam işini 10 dk'da halleder. karşılığında 1000 dolar ister. cerrah" ne o yaa" de,r "ben kalp ameliyatından geldim hesabıma 200 dolar yattı. ameliyat 4 saat sürdü. insaf" diye ekler.. muslukçu, gayet sakin" beyim" der. "ben de bir zamanlar kalp cerrahıydım"....
19
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir