Medimagazin logo

Bakanlık intihar vakalarını araştırmak için komisyon kurdu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, "intihar vakaları ve etkileri"ni araştırmak üzere araştırma komisyonu kuruldu
Kaynak: AA
Bakanlık intihar vakalarını araştırmak için komisyon kurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, "intihar vakaları ve etkileri"ni araştırmak üzere araştırma komisyonu kuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Birkaç haftadır gündemde olan intihar vakaları nedeniyle derin üzüntü duyulduğu" ifade edildi.

Açıklamada, bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimlerinin durumu daha hassas bir noktaya getirdiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu. Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor halinde paylaşacağız. Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler, mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da defaatle yaralamaktadır. Bu nedenle vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz.

Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte, basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceğine inanıyoruz."

intihar
ruh sağlığı
Yorum (1)
Kamil Taş
Bakanlıklar istedikleri zaman hemen komisyon kurabiliyorlar. Kaç doktor intihar etti bunu için bir komisyon kuruldu mu sağlık bakanlığınca ? Tabi ki de hayır. Bu arada insanların kredi borçları var maddi sebeplerden intihar etmişler komisyon mu kurmaya gerek var, belli değil mi neden olduğu ? Bunun haberini yasaklamak, artık kokusu koridorlarda yayılmış gideri tıkanmış tuvaletin kokusunu parfüm sıkarak gidermeye benziyor...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir