Medimagazin logo

"Bakanlık sağlık çalışanlarına yönelik memnuniyet anketi yapsın"

Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) Başkanı Dr. Gürbüz Şen, Sağlık Bakanlığı’nın şikayet ve istek hattı olan 'Alo 184' hattının kapatılması gerektiğini savunurak, “Alo 184 hattı ölüm hattına dönmüştür. Bu hatta yapılan asılsız şikayetler yüzünden birçok sağlık çalışanı idari soruşturma, baskı ve şiddete maruz kalmaktadır” dedi.
"Bakanlık sağlık çalışanlarına yönelik memnuniyet anketi yapsın"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

'Alo 184' hattı ve Sağlık Bakanlığı’nın Aile Sağlığı Merkezleri'nde uygulamaya başladığı ‘hasta memnuniyeti’ anketi ile ilgili MAHDER binasında basın açıklaması yapan Dr. Şen, Alo 184 hattının bir an önce kapatılması gerektiğini savundu. 'Alo 184' hattının artık ölüm hattına döndüğünü iddia eden Şen, “Her gün bu hatta binlerce kışkırtılmış hasta ve hasta yakını telefon açmakta ve bu nedenle yüzlerce sağlık çalışanı idari soruşturma, baskı ve şiddete maruz kalmaktadır. Her hangi biri bu hattı arayıp, olmadığı halde bu doktor beni taciz etti ya da bana kötü davrandı dese hemen o doktor hakkında soruşturma başlatılıyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Bu hattı bazı kişiler olumsuz şekilde kullanıyor” diye konuştu.


Sağlık Bakanlığı’nın ASM’lerde özel bir şirkete yaptırdığı ‘hasta memnuniyeti’ anketinin kendilerini rencide ettiğini dile getiren Şen, “19-20 yaşlarında sağlıkla hiçbir ilişkisi olmayan anketörlere yardımcı olmamız istenmektedir. MAHDER olarak bu ‘hasta memnuniyeti’ anketini ASM’lerimiz de yaptırmayacağız ve anketörleri içeri kesinlikle almayacağız. Bize soruşturma açırlarsa açsınlar. Bu anketi şiddetle kınıyoruz. Anketin içinde bulunan ‘Günlük ihtiyaçlarınızı görecek kadar iyi hissetmenize doktorunuz yardım ediyor mu?, Doktorunuz işini yapıyor mu? gibi sorularla amaçlanan nedir, açıklanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


Şen, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarına yönelik Bakanlık uygulamaları ile ilgili memnuniyet anketi yapmasını da önerdi.

"bakanlık
sağlık
çalışanlarına
yönelik
memnuniyet
anketi
yapsın"
Yorum (9)
hekim
işte bu sıkar...
0
Cevapla
Özlem Sonkal
Bakanlıkta bu anketi yapmaya yetecek,yetse de sonucu dürüstçe yayınlayacak cesaret var mı ki,önce bunu bir sorgulamak gerek..
0
Cevapla
drcevdett@hotmail.com
Anket yapılmış. sbn.gov.tr'de durumun gittikçe kötüleştiğini belirten sağlık personeli oranı %84. İlgili yerdeki anket sonucuna bakınız.
1
Cevapla
FE
Bizim memnuniyetimiz bakanlığın çok umurunda! "Tüm doktorların oyu Sultanbeyli'nin 3'te biri kadar" diyorlar. Doğrudur. Ancak onların da bizim de bilmediğimiz gerçek ise şu: Sultanbeylilerin 1/3'ü işlerine bir gün gitmese kimsenin haberi bile olmaz ama Türkiye'deki doktorların tamamı "tek bir gün" "gerçekten" işe gitmese yer yerinden oynar! Gücümüzün farkında değiliz.Bakanlığın ve iktidar partisinin insafını daha çok beklersiniz. Bizi ezme arzu ve kararlılığı onların genetik şifrelerinde var, Hekimlere yönelik "memnuniyet anketi istiyormuşuz" hadi canım sen de!
1
Cevapla
oğuz gürgen
bizim bakanlık yaparsa,sonuçlarını da bizim bakanlık açıklarsa ben söyleyeyim en az % 99 çıkar bu da hepimizin çokzoruna gider,benden söylemesi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir