Medimagazin logo

Bakanlıktan İTO Başkanı'nın ölümüne inceleme : Dosyalara ve yapılan tetkiklere bakılacak

Sağlık Bakanlığı, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar'ın vefatının ardından gündeme gelen ihmal iddiaları üzerine inceleme başlattı
Bakanlıktan  İTO Başkanı'nın ölümüne inceleme : Dosyalara ve yapılan tetkiklere bakılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar'ın ölümüne ilişkin ihmal iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, önceki gün evindeyken gece saat 01.00 sularında kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan Çağlar'a yapılan tıbbi müdahaleye ilişkin basında yer alan ihmal iddiaları üzerine açıklama yaptı.

İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Gümüş, "Neticede acil vakaların yönetimi kompleks bir olaydır. Sadece bir mide ağrısıyla gelen kişi kalp krizi geçiriyor olabilir, birçok semptomla beraber gelebilir. Bu bakımdan kamuoyunda ya da basında çıkan haberler dolayısıyla, söz konusu hastaneyle ilgili değerlendirme ve incelemeyi bugün itibarıyla yapıyoruz. Ekiplerimiz İstanbul'da." dedi.

Dosyalara ve yapılan tetkiklere bakılacak

Eyüp Gümüş, bir ihmalin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine ise "Bu söylemlerin değerlendirilmesi gerekiyor. Dosyasına bakılması lazım, hastanın hastaneye girişinden itibaren yapılan tetkiklerin ve taburcu oluncaya kadarki sürecin incelenmesi gerekiyor. O bakımdan biz dosyalara ve yapılan tetkiklere bakarak değerlendirmede bulunacağız." ifadelerini kullandı.

Çağlar'ın cenazesi, dün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedilmişti.

ibrahim caglar
saglik bakanligi
inceleme
Yorum (9)
RKTR
İşte istediğimiz şeylerden biri de bu: Tıbbi şikayetler Savcılığa gitmeden, ve dolayısıyla da Milli Tıp Hukuku Formülü devreye sokulmadan ÖNCE, bağımsız, yetkin ve yeminli tıbbi branş kurulları tarafından hemen incelensin, bu yolla haksız şikayetler daha en baştan engellensin. Eğer şikayetin haklı olma ihtimali varsa, vaka özel Tıp Hukuku mahkemeleri tarafından ele alınsın. Türkiye’de bunu yapacak akademik birikim mevcuttur. Böylece; 1. Haksız davalar engellenir (ülkemizde hekimlere açılan davaların en az % 80’inin haksız olduğunu bizzat dürüst hukukçular söylüyor) 2. Mahkemelerin aşırı olan yükleri azaltılmış olur (Yargıtay’da 2.5 milyon dosya ?) Türkiye’de son 13 sene içerisinde doktorlara açılan dava sayısı 20 kattan fazla arttı. 3. Hekimlerin; iyi niyetle hareket ettikleri halde, sırf birilerinin cebi dolsun diye nahak yere iftiraya uğramaları, ve İKİ ayrı davadan en az 8-9 sene mahkeme stresi çekmelerinin önüne geçilmiş olur. 4. Bu yolla saptanan tıbbi hatalar zaman içerisinde dökümante edilir, sınıflandırılır, gerekli önlemler alınır, eğitimler verilir. Bu arada, hataların çoğunun hekimlerden değil, bizzat SİSTEM’den kaynaklandığı gerçeği de apaçık ortaya çıkar. Sonuçta herkes kazançlı çıkar. Günümüzde Batı değerli hekimlerini Adliyelerde sefil etmek yerine, bu yolları uygulamaya başladı. Ne yazık ki, bu ülkede bunun böyle olmasını asla ve asla istemeyecek canlılar var. Amerika’da çok yaygın bir özdeyiştir, Türkiye’de de tamamen geçerli: “HER ZAMAN PARAYI TAKİP EDİN !”
23
Cevapla
uzman
her hastaya troponin ve ekg bak.2 saat sonra yine bak.sabaha kadar 10 kere bak.devlet hastanesi acilleri yer ve kişi bakımından yetersiz.olan acil doktoruna oluyor.acil doktoruna yazık.elinden geleni yapsada zan altında kalıyor.sağlık bakanlığı hekimini korumalıdır.hakimi adalet bakanlığı koruyor.sağlık bakanlığı ise hekimine yüklenerek halk gözünde değer kazanmak istiyor.
46
Cevapla
Frankie Bellevan
Medimagazinde Yıllardır Yorum yapan Profesöründen Pratisyenine kadar Hemen her Meslektaş , Bu gibi vakaların giderek Artacağını , bu olayların hepimizin ( Sizlerin de) yakınlarının başına gelebileceğini Üzülerek defalarca Söylediler mi Söylemediler mi ?? Uyardılar mı Uyarmadılar mı ?? Kalp hissetmez , Gözler Görmez , Kulaklar işitmezse olacağı budur , yapacak birşey de yoktur.. 57 Yaşında hayata gözlerini yuman Merhumun mekanı Cennet olsun..
36
Cevapla
aydin sinal
insallah nöbetci doktor arkadas hasta dosyasina dakikasi dakikasina olayin seyrini not etmis,hastanin hastahaneden kendi istegi ile ayrildigina dair el yazisi ve imzasiyla olurunu almis,hastahaneyi terk edisinin saat ve dakikasini yazmis olsun.bunlari yapmamisa Allah yardimcisi olsun sabir versin derim
12
Cevapla
ali
Bir not: Savcı ve Hakimler yanlış mütalaa ve yanlış kararları AiHM den dönünce tazminatı cebinden ödemiyor, devlet kasasından (yani bizim cebimizden) ödeniyor.
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir