Medimagazin logo

Başakşehir Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanları ek ödemelerini alamıyor

Pandemi sürecinde İstanbul Başakşehir'de açılan Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde, sağlık çalışanları ek ödemelerini alamıyor.
Kaynak: Birgün
Başakşehir Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanları ek ödemelerini alamıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Döner sermayeden verilmesi gereken ek ödemeler sağlık çalışanlarına, yeterli bütçe olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 4 aydır verilmiyor.

Hastane çalışanları, “Başhekim ve yardımcılarıyla görüştüğümüzde bize hastanenin şuanda kendisini döndürecek kadar para kazanmadığını söylediler. Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğü ve oradan bir bütçe talep edileceği bir kararnameyle çalışanlara dağıtılacağı söylendi. Eylül ayı içerisinde döner sermeyenin dağıtılacağı bildirildi ancak hala böyle bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

BirGün'ün haberine göre, ayrıca hastane çalışanı başhekimlikten konuya ilişkin görüşme talep ettiklerini ancak hala taleplerine geri dönüş alamadıklarını belirtti.

saglik calisanlari
doner sermaye
ek odemeler
butce
Yorum (6)
ali veli
Mesele hastane açmak değil yeğen, mesele çalışanını mutlu edebilmektir. Tuncel KURTİZ misali,
23
Cevapla
erkan
ağustos ödemeleri sağlık bakanının dediği gibi olmadı. eylü ayındayız.bugün 24 eylül . daha agustoz ödemesi yatmadı. covıdle haşır neşiriz. türkiyede şu an hiçbir hastanede ek ödemeler yapılmış değil..
13
Cevapla
Muratuyan
Haber değeri yok.Sadece pandemide değil,normal zamanda da döner dağıtmayan birsürü hastane var. 1 ağustostan itibaren tekrar tavandan ödem yapılacaktı,hani....var mı alan???
14
Cevapla
Şehirde Bir
Şehir Hastaneleri şirketlerinin 4 ay kiraları ödenmeseydi mesela böyle bir şey mümkün mü? Ama konu sağlık çalışanı olunca 4 ay ek ödeme ödenmemiş önemi yok.Uzman hekim maaşı 4.500 TL diğerlerini söylemeye utanıyorum.Ek ödeme gördüğünüz üzere garanti gelir değil tüm sağlık çalışanlarının maaşlarında eğitim ve kariyerine yakışır düzenleme yapılmalıdır. Basında yer alan habere göre şehir hastanelerine verilen 7 aylık kira bedeli ile 3 hastane açılabiliyormuş.Şehir hastanesi için feda edilip kapatılanlara ise pandemi döneminde ihtiyaç oldu bir kısmından faydalanılıyor.Umarım bunlar ders olur.
24
Cevapla
Pratisyen hekim
İlce devlet hastanesinde uzmanli uzmansiz yatisli yatissiz basladik baslayali ek odemesiz calisiyoruz.dogumada giriyoruz nrp de yapiyoruz gunde 200 hasta baktigimiz oluyor.ek odemeyi gectik sozlesmesiz calisanimiz var
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir