Medimagazin logo

Bebeğin doğum sırasında yaralandığı iddia edildi

Rize'deki bir hastanede gerçekleşen doğum sırasında bebeğin kafa kemiğinin çatladığı ve kolunun kırıldığı iddiasıyla ailenin şikayetçi olması üzerine inceleme başlatıldı
Kaynak: AA
Bebeğin doğum sırasında yaralandığı iddia edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rize'deki bir hastanede yapılan doğum sırasında bebeğin kafa kemiğinin çatladığı ve kolunun kırıldığı iddiası üzerine inceleme başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, hamile Meryem Kopuz'un 25 Eylül'de kentteki bir hastanenin doğum servisine yatışı gerçekleştirildi.

Kadın doğum uzmanı tarafından yapılan muayenesinde normal doğuma engel herhangi bir sorun tespit edilmeyen Kopuz, 27 Eylül'de suni sancı verilerek doğuma alındı.

Normal doğumla dünyaya gelen erkek bebek, başka bir hastanedeki yenidoğan yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Burada yapılan fizik muayenesi sırasında humerus (kol kemiğinin bir bölümü) kırığı saptanan bebeğe, ortopedi hekimince gerekli müdahale yapıldı. Kafa kemiğinde de çatlak olduğu belirlenen bebeğin, ortopedi, beyin cerrahisi, nöroloji, fizik tedavi poliklinik kontrol önerisiyle 6 Ekim'de taburcu edildiği öğrenildi.

Hamdi ve Meryem Kopuz çifti, bebeklerinin durumundan sorumlu tuttukları doktor F.E. hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ailenin, Sağlık Bakanlığına da şikayeti üzerine konuya ilişkin inceleme başlatıldı.

doğum
rize
hata
Yorum (3)
emeklidoktor
Sezeryan doğumlar da obeziteye yol açıyor.Ne yani zor doğumdan korkup ,çocuğun kafası kolu falan kırılacak diye çocuğu obezite riskine mi sokalım.Hey allahım bu medimagazin de bir değişik ,bir öyle haber yayınlıyor, bir böyle.:)))))))))
1
Cevapla
emeklidoktor2
Sezaryen belki o an doğan bebek için daha avantajlı olabilir. Ancak anne ölüm oranlarını arttırır (aspirasyon pnömonisi gibi),takibi doğumlara negatif etkisi olabilir.Sonuncusu ve en önemsizi bütçeye zarar verir(sağlık parayla ölçülemez). Tabii ki bunlar gelişmiş bir sağlık sistemi için geçerlidir.
0
Cevapla
emeklidoktor
Sezeryan anne ölüm oranlarını artırmaz.Aksi olsaydı bizim bakanlık son 20 yıldır tavana vurmuş sezeryan oranlarımıza rağmen ,anne ve bebek ölüm oranlarında çağdaş ülkeleri yakaladık diye övünüp durmazdı.Takibi doğumlarda da zararlı falan değildir.Bütçeye zarar derken ne zararından kastediliyor anlamadım.Özel hastanelerde hemen hemen normal doğumla aynı paradır.Kullanılan malzeme dikiş ,anestetik maddeler falan deseniz bence maliyet 150 lirayı geçmez.Ha insan emeği diyorsanız o zaman sabaha kadar doğumun başında oturan kadın doğumcuya normal doğum için ,özel olsun ,devlet olsun 3 kuruş para verirseniz, evet o açıdan tabi normal doğum ucuz olabilir.Emeklidoktor2 arkadaşım artık hayvan terli bırakın şu kadın doğumcuların işine karışmayı biraz empati yapın lütfen.Ha kadın doğumcuysanız siz de benim gibi meslekten soğuyarak bırakmamışsınız anlaşılan ,demek ki özlüyorsunuz normal doğumları falan .
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir