Medimagazin logo

'Beyin kanaması 21 gün tespit edilemedi, sonu ölüm oldu' iddiası

Eşinin tamamen yanlış teşhis ve sağlık skandalı sonucu yaşamını yitirdiğini ileri süren İsmail Terzi, hastaneler ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu
Kaynak: HABERTÜRK
'Beyin kanaması 21 gün tespit edilemedi, sonu ölüm oldu' iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Trabzon'un Arsin İlçesi Yalı Mahallesi’nde oturan ve yaklaşık 1 yıl önce evlenen İsmail-Aydanur Terzi’nin, 2 ay önce bir çocukları dünyaya geldi.

Gazete Habertürk'ten Kenan Taşkın'ın haberine göre; doğumdan hemen sonra baş ağrısı şikâyeti başlayan genç kadın, önce ilçedeki devlet hastanesine gitti. İddiaya göre doktor, 24 yaşındaki Terzi’yi ağrı kesici iğne yapılıp reçete yazdıktan sonra evine gönderdi. Ertesi gün ilaçlara rağmen baş ağrısı dinmeyen kadını, yakınları bu kez Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Serum bağlanıp bir süre gözetim altında tutulan genç kadın, aynı gün taburcu edildi.

PSİKİYATRİYE YATIRDILAR

Bir yıllık eşinin ağrılarının bir türlü dinmediğini anlatan İsmail Terzi, bu kez Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Acil Servisi’ne gittiklerini belirtip şu iddiaları ortaya attı: “Burada da serum takarak bir süre müşahede altında tutup yine ilaç yazarak geri gönderdiler. Ağrıları kesilmedi. Bu kez özel bir hastaneye gittik. Burada MR çekildi. Doktor ‘Bir şey görünmüyor’ diyerek taburcu etti. Sorun devam etti ve Numune Hastanesi’ne başvurduk. Filmlerde anormal bir durum çıkmayınca sorunun psikolojik olduğunu söyleyip psikiyatri servisine yatırdılar. 10 gün boyunca baş ağrısı çeken eşimi ilaçlarla uyuttular. Ancak sağlığı daha kötü oldu. Daha sonra aynı serviste çalışan bir başka doktor eşimin psikolojik sorunu olmadığını söyleyince oradan aldım.”

21 GÜN SONRA ANLAŞILDI

Eşini son kez Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi’ne götürdüğünü belirten Terzi, şöyle devam etti: “1 ay önce burada çekilen film, MR, ultrason sonrası beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı. Ancak, doktorlar beyindeki baloncukların çokluğu yüzünden müdahale edemediklerini söylediler. Tedavi altına alınan eşim ertesi gün beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.”

Eşinin tamamen yanlış teşhis ve sağlık skandalı sonucu yaşamını yitirdiğini ileri süren İsmail Terzi, hastaneler ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sağlık Bakanlığı’na da başvurduğunu söyleyen acılı eş, “Bu ihmalin bedelini, kim yaptıysa adalet önünde verecek. Eşimin beyin kanaması geçirdiğini 21 gün sonra fark edebildiler. Boşu boşuna 10 gün psikiyatri servisinde yatırarak ölümüne zemin hazırladılar” diye konuştu.

beyin kanaması
ölüm
Yorum (6)
Frankie Bellevan
Vefat eden hastaya Allah Rahmet eylesin ,, Ailesine ve Yakınlarına Allah sabır versin.. Yıllar öncesinde , Ne Aydın Doğan Medyası , Ne Ciner Medyası , Ne Fetocu Görsel ve Yazılı Medya , Ne CHA , ve İktidar Yanlısı Medya Pek çok Sağlık Skandalını , Hırsızlıkları , Yolsuzlukları Hep beraber Gizlediler , Haber yapmadılar.. Halbuki Doktorlar öldürülüyor , Doktorlar , Hemşireler , Diğer Sağlık Çalışanı kardeşlerimiz Darp ediliyor , hakarete uğruyor , Gelirleri düşüyor ve Gelir adaletsizlikleri yaşıyor , Esir gibi Köle gibi çalıştırılıyor , Özlük haklar konusunda , iyileştirmeler konusunda , Yıpranma konusunda Her Gelen Bakan tarafından Sözler veriliyor ama Hepsi Boş Çıkıyordu.. Yine o Dönemde , Performans Zart Zurt , SGK Batmış , bu Medyanın Koro'nun umurlarında bile değildi... Hep Hasta Memnuniyet Oranı ( 75-80 ) Haberleri yapılırdı.. Dönemin Sağlık Bakanına , Ne Medhiyeler , Ne Güzellemeler , Ne Koçaklamalar diziyorlar , Ekranlarından indirmiyorlardı.. Bizler de Melul Melul Oynanan Tiyatroyu izliyorduk... Yine Bizler bir Taraftan TTB deki Meslektaşlarla Farklı baktığımız konularda birbirimize Hakaret etmeden Medimagazin Sayfalarında Meslektaşımızı Darpeden , Van HDP Milletvekili Özdal üçer üzerinden atışıyor , tartışıyor , ayrıca Sıkıntılarımızı , Şahit olduğumuz olumsuzlukları , bir taraflarımızı yırtarak , Çalıştığımız her ortamda Vatandaşlarımıza , Milletimize anlatıyor , beraber çalıştığımız , Nöbet tuttuğumuz bizim gibi Çilekeş arkadaşlarla , Nöbetten fırsat ve imkan buldukça , Konuşuyorduk... Memur-Sen ciler olumlu Hiçbir icraatta bulunmadan , ortalıkta Grand Tuvalet , pişkin pişkin geziyorlar , Sendika Başkanı ise Sağlık Bakanı ile Önemli konuları görüşmeye gittiğinde Masa tenisi oynayıp Sendika Merkezinde terini soğutuyordu.. Şimdi iktidar Yanlısı Medya dışında , Hemen hepsi , Hemen Her Gün , Sağlıkta Dönüşüm ve Ortaya çıkan olumsuz sonuçları üzerine , Olası Malpraktisler üzerine yeni Keşfettkleri ( ! ) , Farkına vardıkları ( ! ) Kendilerince Skandal olarak gördükleri Haberleri , Milletin Gözünün içine Sokar gibi , Hekimlere karşı Milleti kışkırtırcasına , Tam Gaz duyurmaya başladılar... Artık Hangi dağda Kurt Öldüyse !? İktidar Yanlısı Medyadan , Sağlık Çalışanları için Ciddi bir Destek , Umut , zaten Hiçbir Zaman olmadı...
26
Cevapla
postenflamatuar
Öncellikle hastaya Allahtan rahmet dilerim. Günde 100-150 hastaya bakmayı marifet sanan sağlık bakanlığı; istedikleri sayıda bakmayan doktorlarına başhekimleri yoluyla mobbinge varan baskılar yaptıran sağlık bakanlığına bu haber armağan olsun. Biliyorum şimdi birileri zeytinyağı gibi yine üste çıkacak, varsa bir ihmal en ağır ceza verilecek diye kendilerini işin içinde çıkaracak. Bu ancak bu dünyada belki söker. İhmal varsa guguk sistemi elbette ortaya çıkarır. İhmal doktor dışındaysa ihtimamla doktora yüklenir. Çünkü sistem öyle kurgulanmış. Diyelim ki guguk sistemi doktora suçlusun dedi. Ha doktorun ödeyecek trilyonu var mı? yok. O zaman doğru hapishaneye. Zaten adam öldürmekten hapse girecek. Trilyonluk tazminat yüzünden de kalan para hapse çevrilip hapis uzatılacak. Bir Doktorun ailesinin kızlarının eşinin yaşlı anne babasının oturduğu varsa daireye , bindiği arabaya haciz gelecek, ailece sefilleri oynayacaklar. Umarım bu olmaz ama guguk sistemi bu. Katil müteahhitleri ve bunların ortağı belediye bürokratlarını salıverip, komik tazminat miktarlarına hükmeden mahkemeler; iş doktorlara gelince aslan kesiliyorlar. Kısacası mevcut sağlık bakanlığı idari sistemi ve malpraktis hukuk sitemi ile doktorlukta ısrar enayilikte ısrardır. Umarım ortada gerçek veya "sanal" bir suç yoktur.
23
Cevapla
Ziarenko
Epidural/spinal yapılmış mı?
8
Cevapla
dr mayer benzingen
tam emin olmamakla beraber hasta SAK(SUBARACHNOİD KANAMA) geçirmiş...bu kanama bazen bt ve mr ile anlaşılmaz...mr anjio veya DSA denen invaziv anjiografi çekmek gerekir...ve hatta ct anjiografi eklenmesi lazım...erken dönemde klinik şüphe varsa ve radyaloji yetersiz kalıyorsa klinik şüphe varsa(ki bu çok zor...bazı migren tipleri tümör gibi ağrır, beyin kanamasını taklit eder) lomber ponksiyon kesin tanıda en etkili tanı yöntemidir.... gelelim gerçeklere.... hastaneye başvuran baş ağrıları içinde kim hasta kim değil anlamak hem ciddi bir muayene hem klinik tecrübe ister...ve hatta bazen en donanımlı nörolog veya nrş uzmanı bile bu hastalığı atlayabilir...pat diye teşhis edilen bir hastalık değildir... gizli seyredip mortal hale gelir..bu hastane engamesinde bu tip hastaların bazıları tesadüfen yakalanıyor desek yeridir... velhasıl kelam....taksim meydanından daha kalabalık bir hastalık hastası bu kitleye herkes mutlu olsun aman şikayet etmesin aman dava açmasın aman başhekim çağırmasın kaygısıyla 30 sn lik süre içinde hasta bakan doktoramı acırsın hayatını kaybeden hastaya mı ?....zor karar!
22
Cevapla
şamar oğlanı
Hikayeyi olduğu gibi dinledim. Eğer aynen hasta yakınının anlattığı gibi olmuşsa olay, burada bir ihmal yokki. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Yani herkes bu adam gibi olsa bu ülkede, biz diplomayı yırtıp mesleği bırakalım o zaman abi. Bakalım bunun gibi insanlar kime götürecekler hastalarını o zaman? Ayrıca tanı 20 gün önce de konsa pek bir şey yapılamayacağını söylemişler. Kadının beyninde birçok anevrizma varmış hasta yakınının ifadesinden anladığım kadarı ile. Şimdi bu kadına bakan onlarca doktorun başı ağrıyacak, canı sıkılacak, gereksiz savunmalar yazılacak. Yahu o doktorlar günde 200 hasta bakıyor. Ben günde 200 hasta baksam hiçkimse bana atladığım bir vakanın hesabını soramaz. Bu resmen zulümdür. O zaman baktırma bana günde 200 hasta, bu kadar basit.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir