Medimagazin logo

Bilkent Şehir Hastanesi günlük 8 bin hasta kabul ediyor

Başkan Erdoğan’ın gurur projesi olan şehir hastanelerinden Ankara’daki Bilkent Şehir Hastanesi, 14 Mart’taki açılışından bu yana hizmet kapasitesini günlük 8 bin hastaya çıkararak rekor kırdı
Bilkent Şehir Hastanesi  günlük 8 bin hasta kabul ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sabah Gazetesinden Barış Şimşek'in haberi:

Başkan Erdoğan'ın gurur projesi şehir hastanelerinden Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi olan Bilkent Şehir Hastanesi, açılışının yapıldığı 14 Mart'tan bu yana geçen bir aylık sürede hizmet rekoru kırdı. Yapımı yaklaşık 3 yıl süren ve 1.3 milyar dolarlık yatırımla kullanıma açılan hastanede tüm taşınma işlemleri haziran ayında tamamlanacak. CCN Holding CEO'su Murad Bayar, kampüse toplam 6 hastanenin taşınacağını ifade ederek, "Üçüncü hastane olarak bu hafta Numune taşınacak. Şuan günlü hasta kabul sayısı 8 binlere çıktı. Atatürk ve Yüksek İhtisas'ın taşınmadan önceki hacmini geçtik." diye konuştu.

BiR GÜNDE MR ÇEKİMİ
Şehir hastanelerinde hasta garantisi diye bir şeyin olmadığını söyleyen Bayar, "Bizim için belli hizmetlerde yalnızca garantiler var. Burada var olan hastaneler kapatılıyor, hastalar buraya yönlendiriliyor ve haliyle devletten alacak diye bir şey olmuyor. Son teknoloji teknik altyapı sayesinde MR çekim randevusu bir günde gerçekleştirilebiliyor" dedi.

YENİLİKÇi ÇÖZÜMLER
Hastanenin son teknoloji cihazlarını temin eden GE şirketi sağlık genel müdürü Yelda Ulu Colin ise kampusta meme kanserinin erken teşhisi için özel olarak tasarlanmış mamografi sistemi, düşük doz teknolojisiyle üstün görüntü kalitesi sunan ve saniyeler içinde tek kalp atımında kardiyak çekimleri yapabilen bilgisayarlı tomografi gibi yenilikçi çözümler sunan cihazlar olduğunu anlattı.

2 BİN 500 YENİ İSTİHDAM
Hastanenin yapımında rol alan şirketlerden CCN Holding'in sağlık genel müdürü Timur Balta ise doktor ve hemşire haricinde hizmet alanları için bugüne kadar 2 bin 500 kişilik istihdam yarattıklarını kısa süre içerisinde ek 2 bin 500 kişi daha istihdam edeceklerini ifade etti.

bilkent sehir hastanesi
Yorum (3)
Bestami Balta
Geçen hafta emekli olan annem Bilkent Şehir Hastanesinde randevu alıp muayane oldu.Sigortalı olmasına rağmen 50tl (elli) muayene katkı payı kesmişler! Hastaneye giderken 2 kere düşünün derim ben! Özel hastane gibi para kesiyorlar!
22
Cevapla
ali karacay
Ne hallere geldik Allahım hasta sayısıyla övünür hale geldik, bu mu sağlıktaki başarımız hasta sayısını artırmakmı halbuki önemli olan insanlarımızın hasta olmasını önlemek değilmi koryucu sağlık hizmetlerini desteklemek değilmi, tarım ve gıda politikalarımızı gözden geçirip gdo lu gıdalarnı, glikoz şurubu içeren gıdaların kanserojen katkı maddeli gıdaların ülkemize girişini yasaklasak hastalıklar büyük oranda azalıcak zaten.Avrupa birliğine girişi yasak olan glukoz şurupları ülkemize binlerce ton sokuldu neyediğimiz ne içtiğimiz belli değil kontrol eden yok bakan yok soran yok, söylenecek çok söz var ama nafile işte ağzımızı yormaktan başka bir işe yaramıyor....
12
Cevapla
Yusuf
Bestami bey şehir hastanelerinde tüm hizmetler sgk lı olan vatandaşlarımıza ücretsizdir. Eğer tarafınızdan alınan ücret hastaneden alındıysa direkt olarak başhekimliğe ve sgk ya şikayet ediniz. Katılım payı ilaç katılım payı veya muayene katılım payı olabilir bunu da e devletten veya sgk ı arayarak öğrenebilirsiniz
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir