Medimagazin logo

Bir doktor 6 meslek... Şimdi yedinci üniversite için hazırlanıyor

Bursa'da aile hekimi olan Taner Ödemiş'in okuma azmi, hayran bırakıyor. 6 üniversite bitiren Ödemiş, 7'ncisini okumak için sınava girdi
Kaynak: DHA
Bir doktor 6 meslek... Şimdi yedinci üniversite için hazırlanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Atıcılar Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimliği yapan 30 yıllık doktor Taner Ödemiş'in okuma azmi hiç bitmedi.

Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünden mezun olan Ödemiş, 7'nci diplomasını almak için Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girdi.

 

 

Sınavdan iyi bir sonuç alması durumunda hukuk okumak istediğini söyleyen Ödemiş, şöyle konuştu:

"İnegöl Devlet Hastanesi'nde idarecilik yaparken işletme bilgisine ihtiyacım oldu. Bu nedenle Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdim ve bu bölüm üzerine Sakarya Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptım. Yine idarecilik dönemimde bilgisayar programlarında sıkıntı yaşadığımı fark edince, Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bölümünü bitirdim. Ardından sağlık hukuku alanında bilgi sahibi olmak için Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünü bitirdim. Çocuklarımın biri mimar oldu, diğeri de mimarlık son sınıfta. Bu nedenle emlakçılık okumak istedim, bu sene de o bitiyor."

"Gençlere örnek olmak istiyorum"

Sağlık hukuku konusunda Türkiye'de eksikliklerin olduğunu belirten Ödemiş, "Adalet bölümünü bitirdikten sonra DGS'ye girdim, puanım yeterli olursa Hukuk Fakültesi'ni de bitirmek istiyorum. Okuduğum bölümler iş hayatımda da, sosyal hayatımda da faydalı oluyor. Özellikle çalıştığım bölgede üniversite okuma oranı düşük. Onlara da bu şekilde örnek olmaya çalışıyorum" dedi.

Taner Ödemiş, bundan sonra tarih bölümü okuyabileceğini söyleyerek, ''Belki sosyal faaliyetler için tarih okuyabilirim. Mesela ben Makedonya Arnavutluk Kosova Göçmenleri Derneği (MAK-DER) başkanıyım. O bölgedeki tarihsel süreç ve gelişimlerde bazı bilgilere ihtiyaç olursa, tarih de okuyabilirim" ifadelerini kullandı.

aile hekimi
tıp fakültesi
taner ödemiş
Yorum (6)
A
Bence psikiyatri de okusan iyi olur; ciddi manada ihtiyacın var.
21
Cevapla
Osman D
Çok güzel bir şeymiş gibi haber yapmışsınız. Ancak, insanın hayatta başarılı olması ve alanında ileriye gidebilmesi için baştan bir alanda iyi karar vermesi ve sürekli onun için çalışması, o kulvarda kariyer yapması en doğrusudur. Arkadaşın bu yaptığı, enerjinin boşa harcanması ve dikkat dağınıklığı getirir. Zira, her alanda rekabetin ve çalışmanın bu kadar yoğun olduğu dünyada bir kişinin diyelim üç alanda da çok iyi olması neredeyse imkansızdır. O nedenle, bu durumu geçlere tavsiye etmiyorum. Haberlerde bunların sanki övülecek bir şey olarak verilmesini de doğru bulmuyorum. Saygılarımla...
7
Cevapla
Ali hoca
Bence fazla boş oldyğundan birazda hasta baksa iyi olur
12
Cevapla
erman
Böyle başarılı olmak taktire şayan .Almanya da okudum, orada bir sistem var çok basit.Hangi işi yapıyorsan o konuda en iyisi ol, her maydanoza karışma. Her işten anlayan o işten az anlar her işi yaparım a beey arabesk bir durum. Her şeyden azıcık demek.
3
Cevapla
ali
boş işlerle uğraşmak yerine mesleğiyle ilgili birseyler yapsaymış takdir edilirmiş.habere gel:)
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir