Medimagazin logo

Bir doktor daha isyan ederek istifa etti

Koronavirüs can almaya devam ediyor... Aile Hekimi Dr. Handan Çetinkaya, koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanlarına gereken önemin verilmediğini söyleyerek istifa ettiğini açıkladı.
Kaynak: Cumhuriyet
Bir doktor daha isyan ederek istifa etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile Hekimi Doktor Handan Çetinkaya, koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanlarına gereken önemin verilmediğini söyleyerek kişisel twitter hesabından istifa ettiğini açıkladı. 

Çetinkaya'nın açıklaması şöyle;

"Covit 19 olup kurtulanlardanım işe başlamıştım.Ancak o kadar çok güvensiz korumasız ve haklarımız alınarak çalıştırılıyorduk ki daha fazla çalışmak istemedim!!! Ölümümüzün bile bir anlam ifade etmediği ortam da bunu tercih ettim..."

aile hekimi
doktor
handan cetinkaya
koronavirus
istifa
Yorum (4)
Dr.Cevdett
ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ. Uzmanlığın ve branşın sıfırlandığı, her branşın her işe koşulduğu bir salgın sürecindeyiz. Tıpkı 10-12 yıl önce plansız yapılan aile hekimliğine geçiş nedeniyle acillere her branştan uzman hekimin ''6 yıl tıp okudunuz, temel bilgileriniz vardır nasılsa'' denildiği gibi bir dönemdeyiz. Cerrahların, temel tıp uzmanlarının ''enfeksiyon hastalıkları uzmanı'' gibi görüldüğü ilginç bir zaman dilimindeyiz. 54 yaşındayım, HT hastalığım var ve bugün gündüz mesaisinde covid polikliniğinde 100'den fazla hasta gördüm. Arada 112 sıkıştırmaları, vatandaşın ''ayakta duramıyoruz, bir an önce bize bak'' tacizleri, başkent merkeze 37 km mesafede bir ilçede sık sık kesilen internet nedeniyle geçiken işlemlerden dolayı hastaların homurtuları, bu kadar stres altında tansiyonumun 168/98, nabzım 116 atarken (tansiyon ilacı kullanıyorum 20 yıldır) yaşım gelmesine rağmen emekliliği düşünmedim. Böyle bir düşünceyi ''savaşta tam da ihtiyaç olduğunda'' mevziyi terkeden komutan tavrı olarak algılıyorum. Biliyorum ki bu günlerde geçecek, göreceğim yada görmeyeceğim. Emekli olacağım zaman çok yakın ama o zaman ŞİMDİ DEĞİL. Her ne kadar kıymetimiz bilinmese de bu halkın bize ihtiyacı var.
42
Cevapla
Hasan Akdemir
Bu İSYAN değil , PES ETMEK. Cumhuriyet çocuklarına yakışan : Tüm tedbirlerini alarak İnadına buradayız, inadına ayaktayız Mesajını vermek olmalı. Farketmeseniz de , önemsemeseniz de ; kaybettiğiniz her mevzi birileri tarafından doldurulur.
70
Cevapla
m. murat
İstifa etmek onurlu bir eylemdir.
13
Cevapla
drsurgeon
bence doktor arkadaşımızı duruşundan dolayı tebrik etmek lazım. döner sermaye sistemi geldiğinde buraya yorum yazan büyüklerimiz muayenehanelerini kapatıp da devlete geçme eğiliminde olmayıp azıcık direnselerdi şuan performans sistemi içinde kimse boğulmazdı.bu pes etmek değil tepki göstermek.....
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir