Medimagazin logo

Bir günlük bebeğe ameliyatla yemek borusu takıldı

Kocaeli'de yemek borusu olmadan doğan bebek, operasyonla sağlığına kavuşturuldu. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Baltrak: - "Bu durum 3-4 bin doğumda bir görülür. Hastamız yenidoğan yoğun bakım servisine alındıktan sonra 24 saat geçmeden operasyon gerçekleştirildi. Bebeğimizi 10 gün gibi kısa sürede taburcu edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz"
Kaynak: AA
Bir günlük bebeğe ameliyatla yemek borusu takıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yemek borusu olmadan doğan bir günlük bebeğe ameliyatla yemek borusu takıldı.

SBÜ'den yapılan açıklamaya göre, aynı hastanede veri giriş personeli olarak çalışan Ekrem Doğar'ın eşi Neslihan Doğar, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi'nde erkek çocuğu dünyaya getirdi.

Doğar çiftinin Ahmet Asım ismi verilen bebekleri, morarma ve tükürüğünü yutamama nedeniyle yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Tedavisine başlanan ve yapılan tetkiklerinde yemek borusunun (özefagus) olmadığı saptanan bebek, Kocaeli Kamu Hastaneleri Tıbbi Hizmetler Başkanı ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Onursal Varlıklı, Alikahya Yerleşkesi Başhekim Yardımcısı Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Atakan Baltrak ve ekibi tarafından ameliyat edildi.

Yaklaşık 2,5 saat süren operasyonla, yeni yemek borusu takılan ve nefes borusunun yemek borusuna olan bağlantısı ayrılan bebek, ameliyattan 10 gün sonra taburcu edildi.

"Bu durum 3-4 bin doğumda bir görülür"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Opr. Dr. Yusuf Atakan Baltrak, özefagus atrezisinin nadir görülen bir anomali olduğunu belirtti.

Bu durumun 3-4 bin doğumda bir görüldüğünü ifade eden Baltrak, şunları kaydetti:

"Klasik bulgusu hayatın ilk birkaç saatinde gelişen beslenme zorluğu, boğulma hissi, ağızdan köpük gelmesi ve solunum sıkıntısıdır. Yapılan tetkiklerin sonucunda Ahmet Asım bebeğin yemek borusunun olmadığı ve nefes borusunun yemek borusuna açıldığı tanısı konuldu. Hastamız yenidoğan yoğun bakım servisine alındıktan sonra 24 saat geçmeden çok kısa sürede ilave ek hastalıklar ile ilgili taramaları tamamlandıktan sonra hastanemiz ameliyathanesinde bu operasyon gerçekleştirildi. Ahmet Asım bebeğimizi 10 gün gibi kısa sürede taburcu edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

bebek
yemek borusu
ameliyat
Yorum (6)
pediatric
Yılda ortalama 10 tane yapıp taburcu ettiğimiz bir hastalık grubu.Ne haber özelliği var anlamadım.Şov haberleri artık ilgili birimle koordineli yapmakta fayda var.Saygılar.
23
Cevapla
yaslı uzman
sayıları zaten çoook az olmasına rağmen bu çocuk cerrahi uzmanı arkadaşlar yöneticiliği amma çoook seviyorlar. Fırsatını bulan hemen kaçıyor diyeceğim, ayıp olacak
22
Cevapla
UZ DR ELİF
Özofagus atrezisi haberi niye yapıldı anlamadım.
13
Cevapla
Uz.dr.an
Heryerde yapılan ameliyatı yeniymiş gibi sunuyorlar. Kocaelinde 4 uzman var 2 si yönetici insanlar çocuklarını ya özele götürüyor yada baska sehire. Bu dr lar bir hasta bakmamak içinde yönetici olmuşlar belki daha iyi bir makam elde ederiz diye...
8
Cevapla
uzm.dr
her ay bir tane yapıyoruz bunun nesi haber olmuş anlamadım kocaelinde biz hasta yönlendirecek çocuk cerrahı bulamıyoruz hepsi yönetici olmuş
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir