Medimagazin logo

Boğazı kesilen doktorun annesi açıklama sırasında fenalaştı

Saldırıya uğrayan Asistan Dr. Kadir Songür'ün annesi, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde Anestezi Doktoru olan Nergis Songür de eyleme katıldı. Açıklama yaptıktan sonra fenalaşan Nergis Songür, sedyeyle hastanenin içine taşındı.
Kaynak: DHA, AA
Boğazı kesilen doktorun annesi açıklama sırasında fenalaştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, dün saat 15.00 sıralarında, İKÇÜ Hastanesi Fizik Tedavi Servisi'nde meydana geldi. İddiaya göre, geçen hafta diz ağrısı nedeniyle hastaneye gelen Bayram K., Asistan Dr. Kadir Songür'e, kendisine yeşil reçetli ilaç yazmasını istedi. Songür, hastasının yazılmasını istediği ilacı uygun görmeyip, başka bir ilaç yazdı. Bunun üzerine Bayram K., "Yazdığın ilaç ağrımı geçirmezse, o zaman görürsün" diyerek, hastaneden ayrıldı. Dün, yine hastaneye gelen Bayram K., bir anda Songür'ün odasına girip, yanında getirdiği jiletle saldırdı. Boğazından yaralanan Kadir Songür'e, ilk müdahaleyi hastanedeki meslektaşları yaptı. Jiletin, koroner damara zarar vermediği, ancak derin kesik oluştuğu bildirildi. Olayın ardından koşarak kaçan Bayram K., Karşıyaka ilçesindeki çarşıda bir kadının çantasını almaya çalışırken yunus ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen Bayram K.'nin buradaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.


Sağlık Bakanı: Hekimimizin canına kast eden saldırganın en ağır cezayı alması için konunun takipçisiyim 


BAŞHEKİM: DOKTORUMUZA YAPILAN SALDIRI BİZİ ÇOK ÜZMÜŞTÜR

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fizik Tedavi Polikliniği'nde görevli Asistan Doktor Kadir Songür'ün madde bağımlısı olduğu anlaşılan bir hastanın ilaç yazdırma talebine olumsuz cevap vermesi üzerine jiletle saldıraya uğradığını belirtti.

Saldırının tüm hastane çalışanlarını üzdüğünü kaydeden Gürbüz, "Doktorumuzun hayatına kastedecek bir şekilde, boynundan derin ve uzun bir kesi ile yaralanmıştır. Olayı duyar duymaz hemen doktor arkadaşlarımız tarafından tedavisi yapıldı. Sağlık durumu iyi. Doktorumuza yapılan saldırı bizleri çok üzmüştür. Hastanemiz bünyesinde yapılan böyle bir saldırıyı başhekim olarak tüm kurumumuza yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyorum. Her zaman meslektaşımızın yanındayım." şeklinde konuştu.

'BEN EVLADIMI BU TOPRAKLARA HAYIRLI EVLAT OLARAK YETİŞTİRDİM'

Olayın ardından İzmir Tabip Odası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Sağlık-Sen, Türk Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin de aralarında bulunduğu birçok sendika ve sağlık çalışanı hastane önüne gelerek, basın açıklamasında bulundu. Saldırıya uğrayan Asistan Dr. Kadir Songür'ün annesi, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde Anestezi Doktoru olan Nergis Songür de eyleme katıldı. Burada açıklama yapan anne Songür, "Artık sağlıkta şiddete son diyorum. Biz evladımızı bu vatana, bu topraklara hayırlı evlat olarak yetiştirdik ve öyle kalmasını istiyoruz. Lütfen bu tip şeyler cezalandırılsın, caydırıcılık gelsin. Bir daha hiçbir sağlık çalışanının başına böyle bir olay gelmesin" dedi. Açıklamanın ardından fenalaşan Nergis Songör, yere yığıldı. Doktorların müdahale ettiği anne Songür, sedyeyle hastanenin içine taşındı. Acılı annenin durumunun iyi olduğu bildirildi.


Sağlıkta şiddete isyan ettiler: Ölürsem iyileştiremem 


'ŞİDDET DURMAZSA, HİZMET VERMEYECEĞİZ'

Yaklaşık 200 kişilik İzmir Sağlık Platformu üyeleri adına basın açıklaması yapan, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmaması durumunda hizmet vermeyeceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Sağlıkta şiddet durmuyor. Biz hekimler ve sağlık çalışanları bu koşullar altında görevimizi yerine getiremiyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın basın açıklamalarında belirttiğimiz uyarıları görmezden gelmesine artık dayanamıyoruz. Daha kaç sağlık çalışanının yaralanması, ölmesi bekleniyor merak ediyoruz. Sağlık emek ve meslek örgütleri uzun yıllardır sağlıkta yaşanan şiddetin nedenleri, şiddete karşı alınacak önlemler konusunda kamuoyunu bilgilendirmekte, yöneticileri şiddeti durdurmak için sorumluluk almaya davet etmektedir. Bütün bu çabalarımıza karşın, Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdelen ve Dr. Fikret Hacıosman'ın öldürülmeleri ve daha nice şiddet olayı ile ilgili siyasi iktidarın hiçbir adım atmadığını üzülerek görüyoruz. Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet olayı yaşanıyor. Bu sorun, bir yandan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit ederken aynı zamanda sağlık hizmeti sunumunu da engelliyor. Bu koşullarda sağlık hizmeti vermek kabul edilebilir ve daha fazla sürdürülebilir değildir."


Doktoru jiletle yaralayan zanlı: Esrar kullandığım için tam hatırlamıyorum 


Tek bir sağlık çalışanının bile şiddete uğramasına tahammül olmadığını söyleyen Obuz, "Artık yeter diyoruz. Sağlıkta şiddeti önleyici yasal düzenleme bir an önce yapılmalıdır" diyerek, sözlerine son verdi. Doktorlar ve sağlık çalışanları, basın açıklamasının okunmasının ardından dağıldı.

sağlıkta şiddet
Yorum (5)
Mehmet Erdoğan Öztekin
Avm çalışanı kadar değerliyseniz hastane kapılarına 6331 nolu yasanın tüm çalışanlara tanıdığı, güvenli olmıyan İşyeri de çalışmama hakkınızı ve çsgb den İl müfettişi istemek için alo171 i arıyacak İşyeri in güvenli hale getirilmesi talebini dibine kadar kullanırsınız,, topluma depiştiremiyeceğimize göre, sorunda kronik hale gelmişse, sevgili doktorlar, önce siz değişin ve birde karaliste yapın,, kara ve gri listeye girenleri TC no ve isim bazında tüm Türkiye'ye yayınlayın. Çare sizsiniz, kimseden medet umarak olmadığını gördünüz, baskı grubu oluşturun.
43
Cevapla
SEMA AYDOĞDU
Ne zaman bir siyasinin, zenginin,bürokratın evladının başına böyle bir şey gelir ancak o zaman caydırıcı yasalar getirilir, değilse toplumdaki itibarımız politikacılar tarafından yerlebir edildiği, oy malzemesi olarak sunulduğundan beri bu olaylar zaten ben geliyorum diye çığlık atıyordu....
53
Cevapla
Aile Hekimi
1 dakikada sigara yasası çıkaranlar topluma huzur getirecek,huzur getirmese bile namuzsuza hakettiği cezayı verecek yasaları yıllardır çıkarmıyor ne hikmetse.Ölürseniz öldüren şahıs hapiste beslenir,adınıza da bir tabela hazırlayıp sağlık kuruluşuna asarlar.Koskoca sağlık kuruluşunda yaşar adınız.Aman ne büyük ödül.Duygulandım doğrusu...
63
Cevapla
Nanan 64
Neden iki dakikada yasa çıkaranlar şiddet için bir şey yapmıyorlar.şiddete uğrayan sağlıkçılar hepsi hastaları tedavi için çalışan insanlar.Şiddet toplumun Türkiyenin sorunu millet olarak tedavi görmeliyiz.Lütfen birşeyler yapın
27
Cevapla
edip
yorum yazanlar...!!! hepiniz boş yazmışsınız... neden yapılması gerekenler hakkında bi fikriniz yok...??? nasıl önlem alınmalı...??? ben diyorum ki önce halkı eğitmek lazım... ve doktorların arasından da asi ve aksi olanları da ayıklamak lazım derim...??? başka önerisi olan...???
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir