Medimagazin logo

Bolsonaro'ya salgın yönetimi soruşturması: Cinayet dahil 11 farklı suçla itham edildi

Brezilya’da bir grup senatör, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede başarısız olduğu iddiasıyla 11 farklı suçtan hüküm giymesini öneren bir raporu tartışıyor.
Kaynak: AA - İdris Sülün
Bolsonaro'ya salgın yönetimi soruşturması: Cinayet dahil 11 farklı suçla itham edildi
Jair Bolsonaro
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Senato komitesi tarafından incelenen raporun son taslağı, Devlet Başkanı'nın "şarlatanlık, cinayet ve soykırım da dahil olmak üzere" 11 ayrı suçtan hüküm giymesini tavsiye ediyor.


Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro hakkında aşı anlaşmasında yolsuzluk iddiasıyla soruşturma


Başkan Bolsonaro’nun tabanından olmayan “G7” senatör grubundan 3 komite üyesi, cinayet ve soykırım suçlamalarının eklenmesine karşı çıktı.

Öte yandan 5 senatör de isimleriyle anılmama şartıyla söz konusu rapordaki hassas konuları tartışmayı kabul edeceklerini bildirdi.


Yoğun bakımlar doldu, ülkesi ölüm bakımından 2. sırada: Bolsonaro Covid-19'a karşı ilk toplantısını yaptı!


Söz konusu rapor komitede onaylandıktan sona Bolsonaro tarafından atanan başsavcının ofisine gönderilecek. Soruşturma açılması ya da dosyadaki iddiaların araştırılmasına başsavcı karar verecek.

Ülkede komite üyeleri soruşturma yapabiliyor ancak herhangi bir suçlama yetkisine sahip değiller.

Bolsonaro, suçlamaları reddetti

Bolsonaro, Kovid-19 salgınıyla mücadelede herhangi bir yanlış yapmadığını ve konunun kendisini sabote etmek için siyasi araç olarak kullanıldığını belirtti.

Devlet Başkanı Bolsonaro, salgını ciddiye almamak, maskelerle ilgili uluslararası sağlık yönergelerini ve virüsü engellemek için uygulanan önlemleri uygulamamak ve aşılama kampanyasını geciktirmekle suçlandı.


İki sağlık bakanının istifa ettiği ülkede artık toplam vaka ve ölüm sayıları açıklanmayacak!


Salgın nedeniyle 600 binden fazla can kaybının yaşandığı ülkede oluşan kamuoyu tepkisinin ardından nisanda konuyla ilgili iddiaların araştırılması için Senato Komitesi oluşturulmuştu.

 

 

brezilya devlet başkanı
jair bolsonaro
cinayet
suç
kovid-19
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir