Medimagazin logo

Böyle şikayete böyle savunma!

Bir hekim sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kendisine gelen şikayete yönelik kaleme aldığı savunmayı paylaştı. Hekim savunmasında "Her aklına gelenin yapmış olduğu şikayet karşısında savunma yapmak zorunda bırakan sistemi de hekimlik mesleğinin onurunu ve saygınlığını korumak adına reddediyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Böyle şikayete böyle savunma!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Ağır iş yükünün yanı sıra sağlıkta şiddet gibi zorluklarla karşı karşıya kalan hekimler bu sorunların yanında bir de SABİM ve CİMER gibi mecralar üzerinden gelen ve aslı olmayan şikayet ve soruşturmalarla uğraşmaya devam ediyor. Gereksiz şikayetlerle uğraşan hekimlerin bir de bu şikayetlere savunma vermeleri bekleniyor. İnönü Üniversitesi  Tıp Fakültesi'nden bir hekim, tedaviyi reddeden ve klinik kurallarına uymayan bir hasta yakınından gelen şikayete yönelik yazdığı savunmayı sosyal medya hesabından paylaştı. 


Köklü üniversite hastanesindeki son onkoloji uzmanı da istifa etti: Özele geçiyorlar!


Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Dikilitaş'ın “Bu meslek hiç bu kadar itibarsız olmamıştı” sözleriyle yaptığı paylaşımda, savunmasında şu ifadelere yer verdiği görüldü:

“Klinik kurallarına uymamak konusunda ısrarla direnen, hastasına uygulanması gereken hayati tedavileri reddeden kişinin hakkımda vermiş olduğu mesnetsiz, iftira içeren şikayet dilekçesi hakkında bırakın savunmayı açıklama dahi yapmayı da, her geçen gün artan şiddet olayları karşısında bizleri savunmasız, her aklına gelenin yapmış olduğu şikayet karşısında savunma yapmak zorunda bırakan sistemi de hekimlik mesleğinin onurunu ve saygınlığını korumak adına reddediyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olunmak isteniyorsa aramızdaki diyaloğa şahitlik eden medikal onkoloji servisinde o tarihte görevli asistan doktorların ve servisten sorumlu hemşirenin bilgilerine başvurulabilir ayrıca hastanın epikrizi incelenebilir.”

şikayet
savunma
hekim
doktor
sabim
cimer
asılsız şikayet
Yorum (8)
Tecrübe Konuşuyor
Bende böyle cevaplar veriyordum...10 disiplin cezası (6 uyarı + 4 kınama ) ...eee artık dayanmayınca bastım istifayı.... Oooo birde gazeteye olayı vermişsin... Müfettişinde eli çok kolay artık... Benden bir tane daha varmış...
100
Cevapla
Dr. Yüksel
Mobbingi kabul edersen mobbing olur. Emekli olarak tecrubem soruşturma var diye kıyamet kopmaz ciddiye almayın. Ben de iki farklı hastanede tek hekim olduğum için devamlı icap tutmayı reddetmiştim. Soruşturmalarda uyarmışlardı. Ciddiye almadım dik durdum. Bildiğime devam ettim. Kıyamet de kopmadı. Ancak genç meslektaşlarım bu mobbing olayından hep korktular. Önemsemeyin eminim uğraşanlar yorulur. Gereğinden fazla iş yapmayın. unutmayın ki hep tembeller ödüllendirilir. Gereğinden fazla iş demek artan komplikasyon demektirki işde ozaman dik durmak işe yaramaz ve kimsede arkanızda durmaz
59
Cevapla
Hasan Kerbiç
Bu yazı savunma değil,belli bi sürecin sonunda birikmiş olan sıkıntılardan dolayı,koltuktan olmayı göze almış ama giderken de biraz içimi rahatlatayım diye yazılmış bi yazı sanki..
15
Cevapla
muhibbi
Dediğimi yapacak meslektaşım olsa çok şey değişir de Neyse yine de şunu belirteyim "Oyunu" kuralına göre oynamalısınız. Aksi takdirde "Tecrübe Konuşuyor" rumuzlu vatandaşın başına gelenler sizin de başınıza gelecek. Ayrıca, her vatandaşın şikayet hakkı olduğu gibi savunma hakkı da vardır, Sonuçlarına katlanmak şartıyla ! Özetle: Aşşşşşk ile çalışmaya devam ediniz....
14
Cevapla
se
Sekretersiz, malzemesiz, ekipsiz, cihazsız, kapının önünde MHRS randevulu, kontrol, konsültasyon hastaları beklerken, acilden telefon, klinikte yatan hasta viziti ve sorunları, bütün bunları tek başına bilgisayar üstünden yazma, olmadı biten malzemeler için şartnamede yazma, ihale sonucunu takip etme, sağlık kurulu hastaları...sonra bir telefon hasta haklarından: sizi şikayet etmişler buraya uğrar mısınız?
67
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir