Medimagazin logo

Bu bir rekor! 440 milyon kez tedavi, 340 milyon reçete

2015'te SGK, 68 milyon vatandaşa 440 milyon kez tedavi sundu. 1 yılda 340 milyon reçete yazıldı. 1 yıllık sağlık faturamız 56 milyarı buldu
Kaynak: SABAH - SAFURE CANTURK
Bu bir rekor! 440 milyon kez tedavi, 340 milyon reçete
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu, sağlık hizmetleri tedavisiyle rekor kırdı. 2015'te, 68 milyon vatandaşa 440 milyon kez tedavi sundu. 340 milyon reçete yazıldı. Sağlık hizmetlerinin bir yıllık faturası 56 milyar liraya ulaştı. Kişi başına sağlık hizmetlerine 900 TL ödeme yapılarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek bedeline ulaşıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, SGK ve Sağlıkta Birlik Derneği (SABİDER) işbirliği ile düzenlenen Branş Bazlı Faturalandırma ve Mevzuat Eğitimi toplantısına katıldı. Bağlı, sağlık alanında yapılan usulsüzlüklere dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Kurum ve kamuyu zarara uğratmaya çalışan hiçbir eyleme izin verilmeceğiz. Usul ve esasları gözden geçirmeye varız. Bu primleri vatandaşlardan topluyoruz. Bu bize emanet edilen bütçeyi sağlık hizmetinin finansmanı için kullanmak zorundayız. Bunun için de hukuka uymak zorundayız."

ÖZELE 8.9 MİLYAR TL ÖDENDİ

Bağlı, devletin, vatandaşların sağlık hizmetleri konusunda hiçbir şekilde taviz vermediğine belirtti. Bağlı, "Devlet, geçen yıl özel hastaneden hizmet alan 30 milyon vatandaşımız için özel sağlık kurumlarına 8.9 milyar ödeme yaptı. Bizim için önemli olan sağlık hizmetlerinin nerede sunulduğu değil etkinliği ve verimliliğidir. Bu iş mutlaka kamu ya da özelde olsun diye takınmız yok. Önemli olan vatandaşımızın memnuniyetidir" diye konuştu.

2015'te 340 milyon reçete yazılırken, tüm sağlık giderlerinin bedeli ise 56 milyar TL'ye ulaştı. Cepten harcamalar da hesaplandığında ortalama kişi başına yıllık 1.250 TL sağlık harcaması yapıldı.

sosyal guvenlik kurumu
tedavi
recete
mehmet selim bagli
Yorum (2)
Mücahit Altuntaş
Sayın Dr. Mehmet Selim Bağlı , Yoksa ben saçmalıyor muyum ?! Mevzunun geniş ve kapsamlı olması anlamında belki sizin konunuz değil ama ""Kurum ve kamuyu zarara uğratmaya çalışan hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz. Usul ve esasları gözden geçirmeye varız" dediğiniz için acaba ?! SGK bünyesinde, sağlık sisteminde neden usulüne uygun KAYIT, SEVK, GERİ BİLDİRİM İLERİ BİLDİRİM YATAY BİLDİRİM , BİLGİNİN PAYLAŞILMASI uygulamaları yapılmıyor. Bilen var mı ? Bu uygulamalar sağlık sisteminde iş ergonomi ve maliyet, gereklilik açısından sistemi açık, şeffaf, daha hızlı ve güvenli yapmayacak mı? %50 hastanın kronik hasta olduğunu düşünürsek.Kim neyi nerede niçin vermiş,uygulamış notuyla görünür hale gelmeyecek mi ? Bu aynı zamanda sağlık sistemi içinde hasta takibini kolaylaştırmayacak mı ? Hekimin hasta ile ve bilgi oryantasyonunu artırmayacak mı? Mevzu bu bakımdan (!) yani kayıt , sevk ve bilgiye ulaşma bakımından ; usul ve esas, zarara uğratma konularıyla, iş yükü konularıyla ilişkili değil mi ? Sağlık sisteminin dolaylı yoldan sigortası anlamına gelmiyor mu? Yoksa ben saçmalıyor muyum ?! Bu konuyu Sağlık Bakanlığının ilgi birimi, sorumlularıyla görüşmeyi düşünür müsünüz ? Düşünmenizi tavsiye ederim. Siyasal ve ekonomik rantı ( bilgi aktarma mevzu söz konusu olduğundan ) çok fazladır."Usul ve esasları gözden geçirmeye varız" dediğiniz için sağlık ortamında ergonomi ve bilgi aktarmaya odaklanmanızı tavsiye ediyorum. Önemlidir.Eksikleri ve sorunları nedense yok sayıyoruz. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 29.03.2016
3
Cevapla
dres
Memleketimin ne çok boşa giden parası var
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir