Medimagazin logo

Bursa'da tutuklanan doktor: 29 yıllık hekimim, hiçbir hastamdan para almadım

Bursa'da, ameliyat olacak hastasından 15 bin lira aldığı iddiasıyla tutuklanan doktor, savcılıkta verdiği ifadede, "29 yıllık hekimim. Birçok ameliyat gerçekleştirdim. Hiçbir hasta ve yakınından para almadım" dediği öğrenildi.
Kaynak: DHA - Halil ÖZÇOBAN
Bursa'da tutuklanan doktor: 29 yıllık hekimim, hiçbir hastamdan para almadım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, bir hasta yakınının şikayeti üzerine, Sağlık Bakanlığı Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp Merkezi'nde görevli olan Kalp ve Damar Cerrahı hakkında soruşturma başlattı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, paraların seri numarasını aldı.


Hastasından ameliyat için 15 bin TL istediği iddia edilen doktora gözaltı


 

Ekipler, paraları alan doktoru suçüstü yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgusu sonrasında 'İrtikap' suçundan adliyeye sevk edilen cerrah çıkarıldığı 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.


Bursa'da hastasından ameliyat parası istediği öne sürülen doktor tutuklanarak cezaevine gönderildi


 

Kalp ve Damar Cerrahı, savcılıkta verdiği ifadesinde, yöneltilen suçlamayı  kabul etmeyip, "Ben 29 yıllık hekimim. Birçok ameliyat gerçekleştirdim. Hiçbir hasta ve yakınından para almadım. Asılsız olan iddiaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.


Ameliyat için hastasından 15 bin TL istediği iddia edilen doktor suçlamaları reddetti


 

 

bursa
ameliyat
bıçak parası
kalp ve damar cerrahı
Yorum (11)
Rrr
Gebe ağır ceza hakiminin; nst - hemogram - tit için 50tl yi ödeyemem , bu çok pahalı diyerek, indirim veya ben hakimim benden para alamazsın, için doktoru arattırdığı ( rüşvet, iltimas talebi ) ...., indirimi gerekli görmeyip yapmayınca , derhal giden ve bir daha hiç gelmeyen bir hakime düşerseniz, ki bunlar çok fazla sayıdadır, sizi tutuklu yargılarlar... Özel hastanelere ücret ödemeyen tüm hakim ve savcıları HSK tespit edip, rüşvet açısından değerlendirip, meslekten atmalıdır....
73
Cevapla
Port
İlk işinde yakalanmış.29 yıl zamlı halı 5400 TL maaş ile geçinmeye çalışmış.borclari insana herşeyi yaptırır.6 ay sonra çıkar.ozelde 200 bin TL ye aynı işi yapmaya başlar.bedava hiç iş yapmaz artık
34
Cevapla
akdağın dönercisi
ingiltere de sağlık sistemi NHS trust olarak kamunun görevi .oradaki akıllı ve mantıklı insanlar sağlık sistemlerinin dünyanın en iyilerinden olduğunu biliyorlar.doktorları USA avustralya kanada gibi ülkelerden çok daha az ücret alsa da saygın ve mutlular.ingilterede kamu doktorlarının ek olarak özel hasta ,özel sigortalı hasta bakma ameliyat yapma hakları olup, standart maaşları (kamudaki her çeşit uzman aynı maaşı alıyor) haricinde gelir elde ediyorlar. bizdeki sistem ise özetle sermaye için oluşturulmuş.
20
Cevapla
op
poliklinik hizmetinden önce hemşirelerin sonra sekreterlerin çekilmesi ile beraber hastayla baş başa kaldığımızdan beri doğru yanlış her türlü ithamla karşılaşıyoruz. sözel hakaret şahit yok denir randevu almayan muayeneyi böler ortamı gerer dur diyen yok hasta tacize uğradım der şahite gerek yok para götür masa üstüne koy tutuklat bu işin yapılır tarafı kalmadı malesef
30
Cevapla
murat gök
inşallah hoca böyle bi şey yapmamıştır ama tutuklanıp cezaevine gönderidi ise mutlaka delil vardır.proflar hocalar zaten hamuduyla götürüyor böyle şeylere neden tenezzül ederler anlamıyorum.Bir de fakir fukaradan isterler bıçak parası. Daha çok kazanmak istiyorsanız ya muayenehane açın ya da özel de çalışın.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir