Medimagazin logo

California Üniversitesi koronavirüsün yüzeylerden bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu bildirdi

California Üniversitesi San Diego Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, corona virüsün yüzeylerde yaşayabileceğini ancak yüzeyden bulaşmanın nadir olduğunu bildirdi.
Kaynak: ntv.com.tr
California Üniversitesi koronavirüsün yüzeylerden bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu bildirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, corona virüsün yüzeylerde yaşayabildiği ancak yüzeyden bulaşma olasılığının düşük olduğu bildirildi.

California Üniversitesi San Diego Tıp Fakültesi'ndeki bilim insanları tarafından gerçekleştirilen çalışma, corona virüs hastalarının odalarında, hasta kalmadan önce, kaldığı sırada ve ayrıldıktan sonra yüzeylerden alınan örneklerle gerçekleştirildi.

Microbiome bilim dergisinde yayınlanan araştırmada, Covid-19 hastalarının odalarının yüzeyleri silinerek toplanan yaklaşık bin örnek üzerinde yapılan çalışmada örneklerin yaklaşık yüzde 13’ünde corona virüs tespit edildiği bildirildi.

En çok virüs hasta yatağının yanında

Corona virüs testi pozitif çıkan 16 hastanın yaklaşık üç hafta boyunca kaldıkları odalara 10 sağlık çalışanının baktığı bildirilen araştırmada, en çok virüs hasta yataklarının çevresinden yüzde 39 ile elde edilirken daha sonra en çok virüs odalarının hemen dışındaki alanda yüzde 29 ile tespit edildi.

Havalandırma düğmeleri ve kapı kollarında yüzde 16 oranında corona virüs tespit edilirken kalan diğer alanlardaki virüs oranının yüzde 13’ün altında kaldığı belirtildi.

Çalışma ile ilgili raporda, corona virüs hastalarına bakan sağlık çalışanlarının virüslü alanlara sık sık dokunmalarına rağmen enfekte olmadıkları tespit edildi.

Yüzey, hapşırma ve öksürmeden daha az tehlikeli

Bununla birlikte raporda, yüzeylerde tespit edilen virüs konsantrasyonlarının virüs taşıyan bir hastanın hapşırması veya öksürmesi sonrası yayılan parçacıklardan daha az tehlikeli olduğunun altı çizildi.

Raporda son olarak virüsün hava yoluyla yayıldığına vurgu yapılırken, en tehlikeli durumun enfekte bir kişinin hapşırması ya da öksürmesi sonrası salınan büyük ve küçük parçacıklar olduğu belirtildi.

kovid 19
bulaşma
risk
sağlık çalışanları
enfekte
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir