Medimagazin logo

Çalışma Bakanlığı 'sadece doktorlar' değil diyerek paylaştı: Memur maaşlarına yapılan zam oranı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Çalışma Bakanlığı 'sadece doktorlar' değil diyerek paylaştı: Memur maaşlarına yapılan zam oranı belli oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldı.

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 Ek Gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.

Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.

 

 

memur maaşı
zam
ek gösterge
toplu sözleşme
Yorum (13)
A
Yeni zamlar ile tahmini ocak maaşım: Maaş: yüzde 30 zam ile 7800 Sabit : tahminen 6 bin civarı. Zam henüz belli değil Performans: 22 bin Nöbet: 4500 İcap : 2000 Saat 17 den sonra mesai dışı poliklinik nedeniyle gelen döner: 8 bin Toplam : 51000 lira civarı. Cok şükür yüce Allaha. Allah daha çok versin. Ama ben döner pastasının en tepesindeki yüzde 1 lik dilimdeyim. Hiç döner almayan da çok
84
Cevapla
Caner
Gerçek sanacaklar yazdığınızı aldığım döner 22 bin demişsiniz tavan döner 15 bin zaten
4
Cevapla
AT
A(i) arkadaş sıktın artık yeter al maaşını hayrını gör her gün her haberde bu muhabbet farkıda değil misin meslektaşlarına zarar veriyorsun.Halkın gözünde zaten paraya para demeyen adamlarız bir çok hekim 9-10 bin TL toplam gelire sahip 14-15 bin kazanan kendini mutlu azınlık görüyor gerçekten yeter artık sıktın. En son 5 bin TL zam yapıyoruz diye (olmadığı halde bu kadar tantana koptu) hekimleri halkın önüne attılar senin bu yazdıklarını okuyan tek bir kişi bile ulan bu kadar para alıyorsunuz diyerek bir meslektaşımıza saldırsa yazık değil mi? %1 dilimde isen ki ben bu kadar geliri olan meslektaşla karşılaşmadım güle güle harca burada paylaşıp yanlış algı yaratmanın gereği var mı? Kime ne faydası var ki zararını dilim döndüğünce açıklamaya çalıştım.
11
Cevapla
Hekim
Zam rüyası bitti geçmiş olsun
4
Cevapla
Dr murat
Bu yalan yorumu nasil onaylayip yayinlayabiliyorsunuz? Insanlar bu yorumu gercek sanacak.belli ki doktor olamamis bir kisinin yorumu.10 bin lira eline gecmeyen uzman doktorlar var insaf
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir