Medimagazin logo

Çapa Tıp'ta rüşvet operasyonu! Bir profesör gözaltına alındı!

Çapa Tıp Fakültesi'nde ameliyatlarını öne aldırmak isteyen hasta yakınlarından para talep ettiği iddia edilen doktorlara operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında ünlü Profesör Dr. M.A.B ve eşi D.B. nin da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.
Kaynak: DHA
Çapa Tıp'ta  rüşvet operasyonu! Bir profesör gözaltına alındı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 9 hastadan ameliyat tarihinin öne çekilmesi için 40 bin 200 lira aldığı belirlenen doktor ve eşi gözaltına alındı

Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2019 ve 2020 yılları içerisinde 9 hasta yakınından ameliyat tarihlerini öne çekmek vaadiyle toplam 40 bin 200 lira rüşvet alındığını belirleyen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Daha sonra yapılan operasyonda rüşvet alan kişilere aracılık ettiğini belirlediği Yasin Ş.(50)'yi 8 Şubat günü hastanede yakalayarak gözaltına aldı. Hastanede doktor olan Prof. Dr. Mazhar Alp B. (61) ve kendisini Mazhar Alp B.'nin sekreteri olarak tanıtan aynı zamanda '' Seher'' ismini kullanan eşi Didem B.(51) ise Kadıköy'deki evlerine yapılan baskınla yakalanarak gözaltına alındı. Didem B.'nin aynı zamanda 'CZN Burak' ismiyle tanınan Burak Özdemir'in annesi olduğu öğrenildi.

Polis ekiplerince 7 Şubat Cuma günü düzenlenen operasyonda Profesör Dr. M.A.B ve eşi D.B'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgulamaların ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli de tutuklandı.

Genel Cerrahi uzmanı olan Prof. Mazhar Alp B'nin mide kelepçesi alanında çalışmalar yaptığı öğrenildi.

 

capa tip fakultesi
rusvet
Yorum (5)
naim söylemez
bu hocanın farkı yakalanmış olmak.
8
Cevapla
Hekimbaşı
Rezalete bak geç özele sgksız ne istersen al niye riske atar insan kendini anlayamıyorum
5
Cevapla
selim
aciller dışında bıçak parası almak kanun dışı olmamalı. bu hizmet sektörü, iki kişi bir hizmet için anlaşıyor. fiyatta anlaşılırsa hizmet alınır, anlaşılmazsa hizmet alınmaz. ucuza hizmet almak isteyen ucuza alır, pahalıya almak isteyen kendine göre daha iyisine gider pahalıya alır...tehlikenin farkındamısnız, doktorlar artık kendini geliştirmek istemiyor, kimse kongrelere gitmiyor,yayın okuyan yok, biliyorlarki ne yaparlarsa yapsınlar aynı maaşı alacaklar. tıp bilimi türkiye cumhuriyeti tarihindeki en dip seviyesinde, yazıklar olsun . herşeyin fiyatını piyasa belirler, ama iş sağlığa gelinc e en ileri sosyalist hatta komunist politikalar izlenir.
23
Cevapla
fomai
1-10 şubat tarihinde bir ilimizde hasta kuyruğu. kuyruktaki adam,bir diğer adamı "karımı taciz etti" diye falçatayla yüzünü kulaktan ağıza yarıyor. belki yüz felçi olacak. geniş bir yara izi.. falçatalı adam tutuklanmıyor, tutuksuz yargılanacak 2-burada da hasta-yök ve adli soruşturma açılabilirdi. hakim tutuklamış. iki olayı kıyaslayın. açıktan para iddiası tutuklama nedeni. falçata ile yüz siniri felç etme yüzü boydan boya derin kesi tutuksuz yargılama...
20
Cevapla
metin
aşağıda bazı dr. arkadaşlar bu olayı meşru bulduğunu yazmış. memnun değilsen yapma bu işi para acil dışı para alınacakmışmış. rezil sen bu devletten maaş almıyormusun zaten görevini de yapacaksın pekala..
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir