Medimagazin logo

Cerrahpaşa Dekanı: 'İntörnlerimize angarya kabul edilebilecek işleri yıllardır yaptırmıyoruz'

Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın açıklanan sonuçlarına göre İÜC-Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden ilk 10’da 5 kişi görüldü. Cerrahpaşa’nın TUS başarısına ilişkin birçok yorum yapıldı. Cerrahpaşa’nın TUS başarısını İÜC-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı’na sorduk
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Cerrahpaşa Dekanı: 'İntörnlerimize angarya kabul edilebilecek işleri yıllardır yaptırmıyoruz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin TUS başarısına ilişkin ayrıntıları Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen Medimagazin’e değerlendirdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin olağanüstü bir başarıya imza attıklarını ve bu başarı ile gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. Gönen “Türkiye 1.2.3.4. ve 8.si öğrencimizdir. Yine ilk 100 de  16 öğrencimiz, ilk 200 de ise 36 öğrencimizin olduğunu memnuniyetle gördük. Aslında bizim öğrencilerimiz LYS sınavında da en başarılılar arasından seçilerek geliyorlar. Bu yılda Türkiye 1. Türkiye 6. ve ilk 200 de 29 öğrenci bizi tercih etti. Karşılaştırıldığında zaten oldukça başarılı olan öğrencilerimizin Cerrahpaşa’daki eğitimleri ile bu başarılarının daha yukarılara taşındığını mutlulukla görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

"İnternlerimiz bizim gözümüzde omuz omuza çalıştığımız meslektaşlarımız"

Sosyal medyada ve haberlerde Cerrahpaşa’nın TUS başarısının çok geniş bir kesimde takdirle karşılandığını ifade eden Prof. Dr. Gönen farklı yorumlara ilişkin olarak ‘saygı duyuyoruz’ diyerek sözlerini sürdürdü: “Cerrahpaşa’nın öğrencileri de, öğretim üyeleri de iyi hekimliğin aynı zamanda usta çırak ilişkisi olduğunun bilincinde oldukları için öğrencilerimiz kliniklerde hocalarımızın nezaretinde çok sayıda hastayı birlikte değerlendirmektedirler. İntörnlük döneminde düzenli olarak hem nöbetlerini tutmakta hem de kliniklerde ülkemizin her tarafından gelen nadir görülen hastalıkları bile çok sayıda görme imkanına sahip olmaktadırlar. Cerrahpaşa’da yıllar boyunca gelişmiş bir gelenekten de bahsetmekte fayda var. Biz intörnlerimize ve stajyer öğrencilerimize angarya kabul edilebilecek işleri yıllardır yaptırmıyoruz. Çünkü onlar bizim gözümüzde artık omuz omuza çalıştığımız genç meslektaşlarımızdır.”

“Öğrencilerimizin stajları dolu dolu geçiyor”

Tıp eğitiminde internlük döneminde stajlar ve sınav hazırlıkları ile ilgili olarak her ikisinin de önemli olduğunu düşündüğünü dile getiren Prof. Dr. Gönen “Hekimlik meslekten öte bir yaşam tarzıdır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin Öğretim Üyeleri olarak bizde öğrencilerimizi önce bu yaşam tarzına adapte ediyoruz. Rektörümüz sayın Prof. Dr. Nuri Aydın başta olmak üzere tüm akademik ve idari kadromuz ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesini Tıp eğitiminde  ülkemizin olduğu gibi bölgemizin de cazibe merkezi olması amacıyla gayret gösteriyoruz. Bu amaçla yapmakta olduğumuz uluslararası antlaşmalar ve değişim programları ile öncü rolü oynuyoruz. Öğrencilerimizin stajları dolu dolu geçiyor. Mesleki becerilerin edinilmesi için pratikleri çok önemsiyoruz. Akademik ilerlemenin her aşamasında sınavların olması da bilinen bir gerçektir. Buradan yola çıkarak ta öğrencilerimizin mesleki deneyimlerinin geliştirilmesinin yanında TUS ve benzeri sınavlarda başarılı olabilmeleri için onları hazırlıklarının her aşamasında teşvik ediyoruz. “ dedi.

tus
cerrahpaşa
Yorum (9)
mehmet deniz
Türk doktorları olarak, sizinle gurur duyuyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun, görevinin uzun yıllar devamını dilerim.
13
Cevapla
ahmet karslıoğlu
sayın.dekanımız ne güzel yazmış..tus tabii ki int.dr.lar için önemli bu hayatın gerçeği tüm görüşlerine katılıyorum başarılı gençlerimizi tebrik ediyorum.
9
Cevapla
Salim Fırtına
Ne güzel. O zaman niçin ilk ona beş kişi girerken; ilk yüze girebilenlerin sayısı elli değil? Madem başarının kaynağında intörnlere angarya iş yaptırılmayıp tus'a hazırlanmalarına fırsat verilmesi var; ilk yüzde de; ilk iki yüzde de aynı başarı oranlarının görülmesi gerekmez miydi?
10
Cevapla
Ali
Bizim dinazor gerikafalılar anca kan aldırsın ayak işleri yaptırsın
15
Cevapla
Hektor
Cerrahpaşada internlük Marmaraya göre çok daha kolay, tus dersanesine gidecek ders çalışacak daha çok zamanın var, ilk girişte tusa giriş oranı kesinlikle daha fazladır. Ama eğitim konusunda kusura bakmayın ama ciddi bir fark var.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir