Medimagazin logo

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çalışanları servis taşımacılığının durdurulmasına tepki gösterdi: 'Açıkça bir zulümdür'

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çalışanları, hastane yönetimi kararıyla servis taşımacılığı hizmetinin geçici olarak verilmeyeceği iddiasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Kaynak: AA
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çalışanları servis taşımacılığının durdurulmasına tepki gösterdi: 'Açıkça bir zulümdür'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bahçesinde toplanan Türk Sağlık Sen’e bağlı bir grup sağlık çalışanı, "Servisime dokunma" yazılı pankart açtı. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Sağlık Sen İstanbul Üniversite Hastaneleri Şube Başkanı Ufuk Tuğrul, rektörlüğün kararıyla hastane personeline verilen servis taşımacılığı hizmetinin geçici olarak verilmeyeceğini ileri sürdü.

Söz konusu kararın iptal edilmesi gerektiğini ifade eden Tuğrul, "Çalışana verilen hizmetlerden kısmak ne akıllı bir iştir ne de tasarrufa bir katkı sağlanmış olunur. Verilmiş bir hakkın geriye alınması ne sebeple olursa olsun açıkça bir zulümdür. Talebimiz, çalışanların daha iyi çalışma şartlarına kavuşmasıdır. Acil olarak çözüm üretilmesini ve hakların iade edilmesini talep ediyoruz." dedi.

Hastane çalışanlarının fakültede bazı tedavi hizmetlerine ücret ödediğini belirten Tuğrul, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu uygulamanın da bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili yazılı müracaatımıza rağmen henüz cevap tarafımıza ulaşmamıştır. Çalışanların kuruma yabancılaştırılması kime fayda sağlayacaktır? Buradan sesleniyorum hiçbir çalışan tedavi olurken bu kuruma ücret ödemek zorunda değil." 

sağlık çalışanı
cerrahpaşa tıp fakültesi
Yorum (1)
bozeren
meteliğe kurşun atıyorlar
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir