Medimagazin logo

Çok uluslu projede HAVELSAN imzası: Uzaktan hasta takibi hassasiyeti 1 metre altına düşürüldü

Türkiye, Hollanda ve Belçika'dan özel sektör firmalarının ve üniversitelerin yer aldığı projede, HAVELSAN kapalı alan yer belirleme algoritmasını geliştirdi ve uygulamayı da başarıyla test etti
Kaynak: AA
Çok uluslu projede HAVELSAN imzası: Uzaktan hasta takibi hassasiyeti 1 metre altına düşürüldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uluslararası Ar-Ge Destek Programı EUREKA'nın yazılım inovasyonu alt programı ITEA kapsamında HAVELSAN'ın eWatch (eSaat) Projesi için geliştirdiği algoritmalar, hedeflenen verileri sağlayarak testlerden başarıyla geçti.

Türkiye, Hollanda ve Belçika'dan özel sektör firmalarının ve üniversitelerin yer aldığı projede, HAVELSAN kapalı alan yer belirleme algoritmasını geliştirdi ve uygulamayı da başarıyla test etti.

HAVELSAN'ın geliştirdiği algoritma ile hastaların uzaktan takip edilebilme hassasiyeti de 1 metrenin altına düşürülmüş oldu.

Bluetooth Low Energy (BLE) teknolojileri kullanılarak geliştirilen algoritma, 2016 yılında başlayan ve 3 ülkeden birçok şirket ile kurumun yer aldığı söz konusu projenin en inovatif yönü seçilmişti.

Geliştirilen algoritma ile eSaat uygulamasını kullanan hastaların nefes, uyku düzeni, kalp sinyalleri gibi verileri takip ediliyor ve 1 metrenin altında hassasiyetle belirlenen konumu sayesinde sorun çıktığında hastaya hızla ulaşılması sağlanıyor.

Projenin en yenilikçi yönünün de dünyada ilk kez akademik bir çalışma dışında, uygulamalı olarak yer bildiriminin 1 metrenin altına indirilmesi olduğu belirtiliyor.

Sadece hastalara değil, doktorlara da kolay ulaşılmasını sağlayacak proje, gelen sinyallerin yansımalarını engellemek amacıyla iki ayrı algoritma ile geliştirildi. Projenin patent başvurusu da yapıldı.

Hastaneye kaldırıldıktan sonra sağlıkları izlenecek yaşlılar, sağlıklarını izlemek isteyenler, taburcu olduktan sonra hastanede veya hastane dışında hastaları takip edecek doktor ve hemşireler, sağlık sektöründe aktif olan hastane yöneticileri, akademik araştırmacılar ve potansiyel iş ortakları proje sonunda ortaya çıkacak ürün ve çözümlerden yararlanabilecek.

eureka
itea
havelsan
ewatch
doktor
hemsire
Yorum (1)
Hasan Akdemir
"Potansiyel iş ortakları " ibaresi geçtiği anda komplo teorisyenlerine ve paranoyaklara hodri meydan çekilmiş oluyor.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir