Medimagazin logo

Çok yönlü soruşturma: İntihar sonrası klinik çalışanları Savcılığa çağırıldı

Uludağ’da ormanlık alanda yaşamına son veren asistan doktor Mustafa Yalçın'ın intiharı ile ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. Soruşturma kapsamında, Yalçın’ın başasistan doktor olarak görev yaptığı kalp damar cerrahi kliniğindeki çalışanların ifadelerine başvuruldu
Kaynak: İHA
Çok yönlü soruşturma: İntihar sonrası klinik çalışanları Savcılığa çağırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli asistan doktor Mustafa Yalçın, geçtiğimiz salı sabah 11:00’de girmesi gereken ameliyata gitmeyince arkadaşları tarafından merak edildi. Evden sabah saat 08:00’de otomobili ile ayrılan doktordan bir daha haber alınamayınca yakınları ve mesai arkadaşları durumu polis ile jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, aracın Uludağ yoluna doğru gittiğini tespit etti. Bölgede yapılan arama çalışmasında, Yalçın’ın otomobili, Uludağ yolunun 11’inci kilometresinde terk edilmiş olarak bulundu. Otomobilin bulunduğu alan çevresine yoğunlaşan ekipler Yalçın’ın cansız bedenini, aracına 1,5 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda buldu.

Yaklaşık yarım metre karın altında bulunan Yalçın’ın, potasyum ve çeşitli anestezide kullanılan ilaçlardan karışım yaptığı serumu damar yoluna bağlayıp, intihar ettiği tespit edildi. Yalçın’ın cansız bedeni, Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Yalçın’ın cenazesi memleketi Hatay’da toprağa verildi.

6 sayfalık mektupta mobbing iddiası

Mustafa Yalçın’ın yol kenarında park edip bıraktığı otomobilinde yapılan incelemede Yalçın tarafından yazıldığı tahmin edilen 6 sayfalık mektup buldu. Daha önceden bilgisayarda yazılıp 6 sayfa halinde çıktıları alınan notlarda, Yalçın’ın ilk kez Bursa’ya geldiğinde çok beğendiği Uludağ’da kamp yaptığı yerden bahsettiği, kız arkadaşına da ölümünün kendisiyle hiç bir ilgisinin bulunmadığını içinde bulunduğu duruma daha fazla katlanamadığı için bu yolu seçtiğini, intihar ederken neden böyle bir yol seçtiğini de anlattığı öğrenildi. Yalçın'ın bir kısmı halen günyüzüne çıkmayan notlarında aynı serviste görev yaptığı kız arkadaşı ile birlikte baskı gördüğü bazı kişilere özel notlar yazdığı iddia edildi.

Çalıştığı kliniktekiler ifadeye çağrıldı

Mustafa Yalçın’ın intiharı ve altında yatan sebebi araştıran Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Yalçın’ın görev yaptığı klinik çalışanları savcılığa çağırılarak ifadelerine başvuruldu.

Asistan hekimlere mobbig uygulandığı iddiaları üzerine de harekete geçen savcılık çalışanların tek tek ifadelerine başvurdu.

Öte yandan Mustafa Yalçın’ın aynı klinikte görev yapan kız arkadaşının da yaşanan olayın ardından psikiyatri kliniğinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Mustafa Yalçın’ın intiharının ardından açıklama yapan Uludağ Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmet Saim Kılavuz da "Kurumumuz için gelecek vadeden çalışma arkadaşımız Dr. Mustafa Yalçın’ın kaybı tüm detaylarıyla savcılık tarafından araştırılmaktadır. Üniversite olarak süreci hassasiyetle takip ediyoruz" dedi.

Sağlık sektöründe de devrecilik mi var?

Mustafa Yalçın’ın hayatını kaybettiği olay sağlık camiasında da şok etkisi yaptı. Çok sayıda sağlık çalışanı sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda sağlık sektöründe bu güne kadar hiç söz edilmeyen mobbinge dikkat çekerek genç asistanında mobbing kurbanı olduğuna vurgu yaptı.

Olayın ardından İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan bir sağlık çalışanı sağlık sektöründe mobbing var mı? sorusuna şu şekilde cevap verdi.

"Çayda dem bizde kıdem", kıdem önemli, herkes bir altını ezer, despot hocan varsa herkesi ezer, bazen fiziksel şiddet bile olur. Eskiden çok daha kötüydü. Şimdi yapamıyorlar o kadar. Hakarette kalıyor iş. Nöbet zaten olmazsa olmaz O işin kuralı. Ben hala nöbet tutuyorum. Uzman arkadaşların yükünü hafifletmek için. Kolay değil işleri. Asistanların arkasında durmak lazım. Bizde çok çektiğimiz için onlara öyle davranmıyoruz. Halden anlıyoruz. Ama anlamayanlar da olabiliyor. Ben çektim onlar da çeksin diyenler de oluyor."

 

bursa uludag universitesi
mustafa yalcin
otopsi
mobbing
bursa cumhuriyet bassavciligi
Yorum (5)
İnsan
TV de program Yapan elemanlarla siyaset dizayn edilip iktidar ayar edilir bu böyle devam eder.Sorumlusu yokki hiç bir yanlışın ,seçim zamanı şarkı türkü damardan sözler dava muhabbetleri ,Atatürk Cumhuriyet der bi taraf öbürü Türkçülük diğeri halkların kardeşliği muhabbeti ile PKK yanlısı yine düzen devam eder...Olan her zaman ezilene durumu nispetinde olur.Bu bozuk sistemin sorumlusu sadece siyasiler değil bizim duzeyimiz alışkanlıklarımız,ideoloji babadan atadan kalma alışkanlıklarımız.Yalniz büyük bir adalet geliyor yavaş yavaş.onune ne katarsa alıp götüren sel gibi.Herkes payına düşeni alır yani ne ettiyse bulur...Bunlar şimdi size hikaye gelir,yaşanır görülür.
6
Cevapla
OSMAN ÇAKIR
Asistanın asistanı öldürdüğü yada asistanın intihar ettiği kliniğin PROF larının hepsinin ünvanını SÖKECEKSİN bak bakalım böyle olaylar yaşanırmı???
20
Cevapla
Hasan Akdemir
Sağlık sektöründe devrecilik ve mobbing hiç bir alanda olmadığı kadar var, bunu asistanlık yapan herkes fazlasıyla bilir. Bu sektörün eskiden tamamen ve günümüzdeyse kısmen kimlerin kontrolünde olduğu düşünülerek; " Bal Tuzağı "ve " İtibar Suikastlerini " de unutmamak lazım.
34
Cevapla
Sanane
Türkiyede savcıların tek derdi koltuk sevdası oturmaktan başka bi iş yaptıkları yok. Hakimlerde öyle. Türkiyede zaten adaletten söz edilemez. Uzun lafın kısası yakışıklı çocuğu kıskanıp uğraşıp durmuşlar benle uğraştıkları gibi...
6
Cevapla
şule
Allah aşkına bir düşünün, kim hocasını, amirini ele verir? Sıkar o biraz. Biraz daha tebdili kıyafetlerle mi yapılmalı bu soruşturma acaba? Yani demem o ki, kimsenin dikkatini çekmeden, kimsenin gözüne parmak sokmadan mı yapılmalı ki ürkütülmesin. Muhbir sokun araya, denetleyici güç bir orduyla gelir soruşturma için herkesin ortasında insanları sırayla odaya çağırıp sorular sorarsa kimse gerçekleri söylemeye cesaret edemez. Biraz yol yöntem değiştirin, çözün artık şu çözümsüz kalan işleri yahu.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir