Medimagazin logo

Corona virüs yüzünden Çin Seddi’ni kapattılar

Bütün dünyada paniğe sebep olan Corona virüs sebebiyle flaş bir yasak geldi...
Corona virüs yüzünden Çin Seddi’ni kapattılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çok sayıda kentin adeta karantinaya alındığı Çin'in en önemli turistik yapısı Çin Seddi'nin bazı bölümlerine ziyaret yasaklandı. Aralık ayında ortaya çıkan salgın hastalıktan bugüne kadar 26 kişi yaşamını yitirdi.

Ayrıca virüs nedeniyle hastalık onayını hızlandıran reaktif test kitleri geliştirildiği ve hastalıkla mücadele için 144 milyon dolarlık bütçe tahsis edildiği açıklandı.

Çin, Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya çapında paniğe neden olan corona virüsüne karşı tedbirlerini sıklaştırıyor. Yetkililer, corona virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla birtakım kontrol önlemi başlattı. Bilimsel araştırma kurumlarının, hastalık onayını hızlandıran "reaktif test kitleri" geliştirdiği belirtildi. Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) da virüse karşı sürekli güncellenen önleme ve kontrol planı yayınladı.

Prefabrik hastane kuruluyor

Yerel kaynaklar, Wuhan kentinde enfekte olanlar için bin yatak kapasiteli prefabrik yapıda hastane inşa edildiğini belirtti. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu toplam 830 corona virüs vakasının olduğunu, ölü sayısının ise 25'e yükseldiğini doğruladı. 8 binden fazla kişinin ise tıbbi gözlem altında olduğu bildirildi.
Öte yandan Wuhan'da şehir içi otobüsler, metrolar, feribotlar ve şehirler arası otobüsler de dahil olmak üzere tüm toplu taşıma araçları askıya alınmış, hava alanları ile tren istasyonlarına giden yollar da geçici süreyle kapatılmıştı.

 

 

corona virüs
çin seddi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir