Medimagazin logo

Covid-19 şüphesi olan yaşlı adamı, çocukları hastaneye terk etti! Hemşirelere 'Sizin işiniz, siz bakın' dediler!

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin pandemi kliniğinde görevli hemşire Elif Topuz Arıl, sosyal medya hesabından, koronavirüs şüphesi ile getirilen yaşlı hastanın, yakını tarafından "Alın hastamız sizin olsun ben gidiyorum" diyerek, terk edildiğini öne sürdü. Defalarca çocukları ile yakınlarının telefonla aranarak, hastaneye davet edildiğini, ancak "Sizin işiniz ne, siz bakın" yanıtı aldıklarını öne süren hemşirenin paylaşımını, Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş de "Allah ıslah etsin'' başlığıyla paylaştı.
Kaynak: DHA
Covid-19 şüphesi olan yaşlı adamı, çocukları hastaneye terk etti! Hemşirelere 'Sizin işiniz, siz bakın' dediler!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşandığı öne sürülen olay, iddiaya göre koronavirüslü hastaların tedavilerinin yapıldığı pandemi kliniğinde gerçekleşti. Koronavirüs şüphesiyle getirilen ve klinikte tedavi altına alınan yaşlı hasta, yakınları tarafından terk edildi. İddiayı gündeme taşıyan ise klinikte görevli hemşire Elif Topuz Arıl oldu. Hemşire Topuz Arıl, yaşananları ve üzüntüsünü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle anlattı:

"Pandemi kliniğinde yoğun bir şekilde çalışan bir hemşire olarak sizinle üzücü ve bir o kadar gerçek bir anı mı paylaşmak istiyorum. Bugün yaşlı, tamamen yakınlarının bakımına muhtaç Covid şüphesi ile servisimizde yatmakta olan bir hastamızın yakınları maalesef, 'Alın hastamız sizin olsun ben gidiyorum' diyerek hastasını yalnız bırakarak servisimizi terk etmiştir. Çocukları ve akrabaları defalarca aranmış, yeri gelmiş meşgule atıldığı halde aramaktan vazgeçmeyerek telefonla nihayet tekrar tekrar görüşmeler yapılmış, hastaneye davet edilmişlerdir. Fakat ne üzücüdür ki; 'Bizi Covidli hastaların arasına sokmaya çalışmayın, hepimiz is güç sahibiyiz, gelemeyiz. Sizin işiniz ne? siz bakın" gibi bir cevap almış bulunmaktayız. Evet biz hastalarımıza eşit şekilde ve aynı merhamet ve özveri ile bakmaya ve tedavilerini yapmaya devam edeceğiz ama maalesef durumun evladın bile atasını terk edecek hale gelmesine çok üzülüyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun."

BAŞHEKİM İSYAN ETTİ: ALLAH ISLAH ETSİN

Daha önce sosyal medya hesabından yaptığı 'Virüs kaparım' korkusuyla anne-babasını almaya bile yanaşmayanlar olduğunu ifade ettiği paylaşımıyla dikkatleri çeken Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Güneş de hemşirenin paylaşımını, kendi hesabından, "Örnekler bitmiyor. Dün vardı, bugün de devam ediyor. Hastanemde bir hemşiremin izlenimi. Allah ıslah etsin'' diyerek, paylaştı.

koronavirus
yasli hasta
hemsire
elif topuz aril
bashekim
Yorum (2)
Hasan Akdemir
Aile yapısı her geçen gün bozulan ülkemde bu ilk defa Korona nedeniyle olmuyor ki. Benzer olayları felçli, demanslı hastalarımda defalarca yaşadım ve en sonuncu olayda artık dayanamayıp hasta yakınlarını hastayı taburcu ederken polis zoruyla getirtmiştim.
20
Cevapla
Dr
Terminal dönemdeki kanser babasını, "bu komşum olur, Allah rızası için getirdim " diyerek terkeden evladı da gördük. Kahrından vefat etmişti adamcağız Bu işler (başta covid 19 yönetimi olmak üzre) vatandaşın inisyatifine bırakılacak konular değil. Yaptırım, hem de tüm güç ve şiddetiyle şart
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir