Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı: Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduklarını belirterek "Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz." dedi
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı: Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı Kampüsü'nde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış töreninde, Türkiye'nin son 17 yılda yaşadığı değişimin en somut hissedildiği alanların başında sosyal güvenlik sisteminin geldiğine işaret etti.

"Herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 17 yılda sosyal güvenlik alanının sağlık hizmetleri boyununda da ilerleme sağlandığını belirterek, "Sağlık hizmetlerinden yararlanmada prim borcu sürelerini esnettik. Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduk. Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz. Sağlık karnesi, yeşil kart gibi vatandaşlarımızın işini zorlaştıran veya rencide eden uygulamaların tamamına son verdik. Artık vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istedikleri eczaneden ilaçlarını temin edebilmektedir. Biz gelmeden önce bir ilaç reçetesinin içindeki ilaçların hastaneden ya bir tanesini ya iki tanesini alabiliyorduk. Diğerlerini 'Git paranla al.' diyorlardı." diye konuştu.

Elektronik reçete sistemiyle yanlış ilaç yanlış doz gibi sorunların ortadan kaldırıldığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Ödeme listesindeki ilaç sayısını 2 katından fazla artırdık. Eve verilen sağlık hizmetlerinin finansmanını üstlenerek bu alanda dünyada eşine az rastlanır bir seviyeye ulaştık. Tüp bebekten kalıtsal hastalıkların tedavisine, psikososyal ve ruhsal problemlere kadar pek çok tedaviyi ödeme kapsamına aldık. Kanser tedavisinde oldukça yüksek bedeli olan işlemlerden ilave ücret alınmasının önüne geçtik. Yerli ilaç üretimi ve yerli plazmadan kan ürünleri üretimine özel önem verdik. Bu konuda tüm yaşanan sıkıntıları yakından takip ediyorum ve inşallah kısa sürede hepsini de aşacağız. Ateşli silah ve trafik kazaları kaynaklı 3 boyutlu protez ihtiyaçlarının bedellerini de karşılamaya başladık. Bunlar kolay işler değildi, ama şimdi protez olayında da biz annelerin, babaların yanındayız. Niye? 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Kanuni Sultan Süleyman böyle diyor. 'Gerekirse devlet olmasın ama benim vatandaşım sağlıklı olsun.' diyor."

 

 

 

sağlık hizmetleri
genel sağlık sigortası
Yorum (1)
Hakan
Sayın Cumhurbaşkanım Artık dayanacak gücümüz kalmadı yaşımız ilerledi 130 bin Diploma Tıbbi sekreter sağlık işçisi alimi fazla olursa bir nebze olsun işsiz sağlıkçı kalmaz Türkiye geneli Aile sağlığı merkezlerinde cari giderler devlet öderse 4 sağlık personeli iş sahibi olur.Türkiyede olan işsizlik için çok önemli çözüm:Aile Sağlığı merkezlerinde cari giderleri devlet öderse Her ASMDE 4 Sağlık persoenli 4 Aile İş Sahibi olacaktır.hekimler hastalarla daha fazla ilgilenir hemde Türkiye geneli Aile sağlığı merkezlerinde çalışan diploma 4 sağlık personeli iş sahibi olur
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir