Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı: 'Devletin hastaneleri vakıf ve özel hastaneler birbirleriyle yarışır hale geldi'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir hastaneleri projesinin en büyük rüyası olduğunu belirterek, "Bu hastanelerin yapılması, halkımın devletine olan inancını, güvenini artırıyor." dedi.
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı: 'Devletin hastaneleri vakıf ve özel hastaneler birbirleriyle yarışır hale geldi'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EKOTÜRK televizyonunda katıldığı yayında, soruları yanıtladı.

"Devlet, vakıf ve özel hastaneler birbirleriyle yarışır hale geldi"

Hastanelerdeki kaliteye ilişkin de değerlendirmede bulunan Erdoğan, eskiden hastanelerde bir röntgen çektirilebilmesi için 7-8 ay sonrasına gün verildiğini hatırlattı.

Erdoğan, "Böyle bir durum vardı ama şimdi hastanelerimizde o ilkel röntgen cihazları yok. Şimdi artık tomografisi, MR, ultrasonografisiyle beraber devletin hastaneleri, aynı şekilde vakıf ve özel hastaneler birbirleriyle yarışır hale geldiler. Böyle bir kalite var ve bunları daha da iyi bir konuma getirmenin gayreti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Halkımın devletine olan inancını artırıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık hizmeti kapsamında yapılan hastanelere ilişkin de bilgi verdi. 

En büyük rüyasının şehir hastaneleri olduğunu anımsatan Erdoğan, şehir hastanelerinin yapımına büyükşehirlerden başladıklarını söyledi.

Erdoğan, bu hastanelerin bazı küçük şehirlerde de yapıldığını belirterek, "Buralarda bu hastanelerin yapılması, halkımın devletine olan inancını, güvenini artırıyor." dedi.

İlaç temini başta olmak üzere her yönüyle huzuru yakalayan bir Türkiye'nin söz konusu olduğunu vurgulayan Erdoğan, her konuda daha da iyi adımların atılacağını yineledi.

 Erdoğan, hastaların eskiden bir yerden bir yere gitme noktasında sıkıntılarının bulunduğunu hatırlatarak, "Hastayı helikopterle alacak Sağlık Bakanlığı götürecek, böyle bir şey yoktu. Şimdi 14 tane helikopter hizmet veriyor." diye konuştu.

Aynı şekilde ambulans uçaklarla da hastalara hizmet verildiğine işaret eden Erdoğan, "Şu anda binlerce ambulansımız Türkiye genelinde hizmet veriyor. Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun karı, kışı, tipisinde ulaşım çok tehlikeli. Buralara palet ambulanslar aldık. Bu palet ambulanslarla birçok yere çıkabilmenin yolunu bulduk, bunları başardık, bunlar oralarda hizmet veriyorlar. Şu anda insanına değer veren, her şey insan için her şey Türkiye için diyen bir yönetim var iş başında." şeklindeki görüşlerini dile getirdi.

Bu çalışmaların her alanda sürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'deki üniversite sayısına ilişkin de bilgiler verdi.

Erdoğan, "75 tane üniversitesi varken şu anda 206 tane üniversitesiyle 81 vilayetin tamamında üniversiteleri olan bir Türkiye var. Bu ne demek? Genç, sen evinden çıkıp da gelmeyeceksin, ben sana geleceğim. Hakkari'deki bir genç Ankara'ya ya da İstanbul'a nasıl gelsin? Mümkün müydü, değildi. Şimdi Hakkari'de üniversite var, Iğdır'da üniversite var, Ağrı'da, Kars'ta üniversite var. Gençlerimiz, kendi şehrinde üniversite okuyabilme imkanını yakalıyor. Artık lisansüstü, doktora gibi bu tür eğitimi yapmak isteyenler Ankara gibi İstanbul gibi yerlere gelme durumundalar. Bunları artık biz tefrik ettik, bu hale getirdik ve dünya ile de inşallah kısa bir zamanda yarışır hale geleceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

recep tayyip erdoğan
saglik hizmeti
şehir hastaneleri
Yorum (5)
bozeren
bu da bir bakış açısı tabii.
20
Cevapla
acilde
peki acillerdeki şiddet ne olacak.doktor mahkemelerde sürünüyor.acil doktoru perişan halde.
24
Cevapla
m .murat
Parti gençlik kollarındaki partililer istihdam edilmesi lazım. Pekin n'apmak lazım? "her ile üniversite" sloganıyla istihdam alanları yaratılmalı. İlerde o da yetmeyecek, "her ilçeye üniversite" diyecekler!
11
Cevapla
m. murat
"AKP iktidara gelmeseydi o ilkel röntgen cihazlarıyla yetinilmeye devam edilecekti" gibi bir anlam çıkartıyorlar. Çağın gerekliliği, hangi parti iktidara gelseydi, zamanın ruhuna uygun şekilde tıp alanında büyük mesafeler kat edilecekti. Burda bir algı manipülasyonu var... "Bizden önce çok az evde buzdolabı vardı" diyen de aynı cenah değil mi?..
16
Cevapla
Özlem
Şu an 206 üniversite var demiş, ama demiyor ki işsiz üniversiteliler yaratıyoruz... Gelelim şehir hastanelerine, böyle maddi şeyleri herşeyin üstünde olan devlet kurumu olmaz, hele hastane hiç olmaz.. Şehir hastaneleri ileride daha da sorun olcak gibi duruyor... Kazancı ve doluluk oranı ile liyakat değerlendirilmesi yapılan bir sağlık kuruluşu sadece göz boyamadır.. Sağlıkçıların şehir hastanelerinde daha çok psikolojik mobbinge uğraması kaçınılmaz olacaktır... Bir de benim bizim sağlıkçılar adına üzgün olduğum bir konu, herhangi bişeyde sesimizin çıkmaması durumudur...
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir