Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulanmasına asla müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulanmasına asla müsaade etmeyeceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun mitinginde yaptığı konuşmada sağlıkta şiddete dikkat çekerek şunları söyledi: "Bundan sonra da doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve diğer sağlık personelimizin güvenliğini en üst seviyede tutmaya devam edeceğiz. Ne hastalarımız kötü davranılmasına ne de sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Dedik ki, yetmez. Samsun’a bir de şehir hastanesi yakışır dedik. Şimdi 900 yataklı bir şehir hastanesini de inşallah Samsunumuza bir marka şehir olmanın gereği olarak yapacağız.

"

sağlıkta şiddet
cumhurbaskani
recep tayyip erdoğan
Yorum (24)
Uzm dr
Seçim öncesi bu söylemler normal. İnsanlar oy verirken geçmişe bakıp ders çıkarmalı. Bu kulaklar ne sözler duydu. Ben hakkımı helal etmiyorum.
66
Cevapla
sercan tunç
Devlet kınar hekimlerimiz dayak yer tekrar devlet kınar gene hekim dayak yer bu böyle uzun uzun gider değişen hiç bir şey yok meslektaşlarım birlik olalım eylem yapalım bakanlığa çıkalım buna bir çözüm bulsunlar bizler güven içinde görev yapmak istiyoruz şiddet uyguluyorlar ama devlet çözüm bulmuyor bizler hastane polisleri istiyoruz tam donanımlı işi bitiriciliği yüksek hastane eğitimi almış insanlar istiyoruz silahlı bekçilerde olur hastaneler de bunları istiyoruz özel güvenlik istemiyoruz yanlış anlamasınlar güvenlikler caydırıcı etkisi yok çünkü polis gibi bekçi gibi yetkileri silahlı olsa tam donanımlı olsa onlarda olur devlet artık bu işe bir el atsın elini taşının altına koysun böyle olmaz yeter artık hastanelere adam silahla gelse bıçakla gelse güvenlik ne yapabilir söyleyin adam tabi kaçar kendini feda edecek değil ki böyle vaka da oldu ülkede devlet duysun sesimizi artık yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
53
Cevapla
Mustafa Mut
İlk defa hekime şiddetle ilgili konuştu sayın Erdoğan. Ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum. İşler bu raddeye gelmeden şiddeti önleyecek kudretteydi ama yapmadı, o yüzden şiddeti uygulayan nezdinde de hekimler nezdinde de seçim öncesi söylenmiş pek samimi olmayan bir açıklama olarak değerlendirilecektir maalesef.
79
Cevapla
Uz dr
Evet bu zamana kadar (16 yıl) sağlık çalışanları için yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır. Yaparsa AKP yapar.
31
Cevapla
Hasan Akdemir
Detaylı bir çalışmanın nihai paylaşımı olmadığı ortada olan bu sözler , sadece sayın Erdoğan'ın içinden geçenleri ifade ediyor gibi. Bu sorunun hükümetçe çözümü çok kolay ; sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar , çocuklara yapılan saldırılar gibi değerlendirilip hasta-hasta yakını psikolojisi gibi indirim yapma yerine, tam tersine ceza artırımı yapılırsa o zaman saldırganlarda belirgin şekilde cesaret kırılır. Defalarca fiziksel saldırıya uğramış ve saldırganları aynı fiziksel tepkiyle geri göndermiş birisi olarak şunu belirtmek isterim; sonuçta karşınızdakiler her zaman sağlıklı düşünen ve vücutça da sağlıklı kimseler değiller. En son bana saldıran subay emeklisi bir hasta yakını yumruk sallamaya çalıştığında ellerini tutmuş , ellerimi ısırmaya çalıştığındaysa adamın göğsüne bir diz yerleştirme girişimimi son anda açık kalp ameliyatı geçirdiğini hatırlayarak güçlükle durabilmiştim. Kendinizi savunmaya kalkarken bir de katil durumuna düşmeyin.
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir