Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan sağlık alanında son 16 yılda yapılanları grafikleriyle paylaştı

Erdoğan: - "Sağlıkta son 16 yılda Türkiye'nin çehresini değiştiren projelere imza attık. Şehir hastanelerimizle vatandaşlarımız eşsiz bir sağlık hizmetine kavuşuyor"
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan sağlık alanında son 16 yılda yapılanları grafikleriyle paylaştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sağlıkta son 16 yılda Türkiye'nin çehresini değiştiren projelere imza attık. Şehir hastanelerimizle vatandaşlarımız eşsiz bir sağlık hizmetine kavuşuyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sağlıkta son 16 yılda Türkiye'nin çehresini değiştiren projelere imza attık. Şehir hastanelerimizle vatandaşlarımız eşsiz bir sağlık hizmetine kavuşuyor." ifadelerine yer verdi.

Yeni projelerle sağlıkta öncü ülkelerden biri olmayı sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan, "Vakit sağlıkta da güçlü Türkiye Vakti!" ifadelerini kullandı.

- 16 yılda sağlık alanında yapılanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter üzerinden paylaştığı görsellerde sağlık alanında 16 yılda neler yapıldığına ilişkin bilgilere yer verildi.

 

 

Buna göre, 2002'de 18,7 milyar Türk Lirası olan sağlık harcaması 2016'da 116,7 milyar Türk Lirası oldu.

100 bin kişiye düşen hekim sayısı 2002'de 138 iken, 2016 yılında 184'e yükseldi.

Sağlık harcamalarının kamu harcamaları içindeki payı 2002'de yüzde 12 iken, 2016'da yüzde 16,1'e çıktı.

 

 

2002'de bin 156 olan toplam hastane sayısı 2016'da bin 520 oldu.

Toplam yatak sayısı 2002'de 164 bin iken 2017'de 232 bin, toplam yoğun bakım yatak sayısı 2002'de 2 bin 214 iken 2017'de 36 bin 609'a yükseldi.

2011-2018 yıllarında 1 milyon 21 bin 907 kişi evde sağlık hizmeti aldı.

Mersin, Adana, Yozgat, Isparta ve Kayseri'de şehir hastaneleri hizmete girerken, Ankara, Bilkent, Manisa, Elazığ ve Eskişehir'deki şehir hastaneleri ise 2018'de hizmete girecek.

Milli ilaç üretimi kapsamında tetanos ve difteri aşılarında çalışmalar devam ediyor. Yetişkin tipi hepatit A aşısı ihale süreçleri tamamlandı.

 

 

Yerli plazma ürünleri üretilmesi projesi, yüzde 50 yerli ortaklı bir konsorsiyum ile 2017'de sözleşme imzalandı. 2023'e kadar üretime geçilecek. Yıllık 2,4 milyar avro tutarında kan ürünü üretimi yapılması planlanıyor.

Yerli tıbbi görüntüleme cihazları üretim projesi kapsamında, hastabaşı monitörü, manyetik rezonans, ultrasonografi, dijital röntgen, bilgisayarlı tomografi cihazlarında teknolojik üretim ve gelişim sağlanacak.

sağlık sistemi
cumhurbaskani
recep tayyip erdogan
Yorum (4)
Dr
Bunları kimse inkar etmiyor ki zaten ,biz şu soruların cevabını bekliyoruz sağlık çalışanlarının özlük hakları için ne yapıldı , emekli maaşları ne alemde , verilen sözler neden tutulmadı, neden maaşlarımız günden güne eridi, ve sesimiz çıktığı halde neden harekete geçilmedi ....
68
Cevapla
Mustafa Testisçi
Rahmetli Levent Kırca'nın Grafiklerine Benzemiş...
7
Cevapla
dr
neden sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve maaşlarıyla ilgili kayda değer birşey yok? maaşların erimesi, yıpranma payı, itibar kaybı, şiddet, atanamayan doktorlar, fakültelerdeki eğitimin kalitesizleşmesi, öğretim üyesi olmayan tıp fakülteleri, akademik alanda çalışmalardan ve hakkaniyetten ziyade torpilin tavan yapması, her geçen gün sağlık çalışanlarının üstüne yüklenen yeni hizmetler ve daha birçok şey, bunlara ne diyeceksiniz?
16
Cevapla
lucifer heaven
bence özlük haklarımızdan çok daha önemli olan sağlık sisteminin para aklamada kullanılan yerlerden biri olmasıdır. yüksek harcamaya karşılık alınanın az olması .yani vergilerimizin büyük oranda israfı.Gereksiz aciller tahliller poliklinikler ameliyatlar masraflı binalar dönerlerin hastaneden alınan kısmının nereye gittiği .Sağlıkta 16 yıldır ne üretilmiş ki hala usg (en basit tıbbi cihazlardan) üretilecekmiş.Şehir hastaneleri hasta garantili yapılmıyor mu? Bana göre evrak ve kayıt işlerinin düzenli olması,yoğun bakımların sayısının arttırılması,digital grafiler, daha kolay MR ve usg çekilebilmesi olumlu durumlardandır. 20 yıl önce Sivas tayken sigortalı hastayı Ankara ya özel el cerrahisine tendon transferi için sevkettim beklemeden en iyi şekilde sigortadan tedavi olmuştu.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir